Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 maturzystka2010

MATURA 2010

Polecane posty

Go艣膰 maturzystka2010
tak szczerze m贸wi膮c to ja te偶 nie... ale momencik, bo to by艂o z CKE, zaraz poszukam na OKE i wklej臋 jeszcze jedn膮. zobaczymyy :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 SmutnyPromykS艂o艅ca
na pr贸bnym by艂 kiedy艣 Hymn S艂oackiego :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturzyste艂e
co s膮dzicie o borowskim na maturze? prawdopodobne? by艂o ju偶 co艣 o tym?

Udost臋pnij ten post

ludzie....kazdy dorzuca cos od siebie i koncu wyjdzie na to ze trzeba wszystko znac wszystko wiedziec... ;P proponuje pisac co bedziemy sobic przez te dluuugie wakacje :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bez kitolca ja bym
obstawi艂a "Gloria Victis" Orzeszkowej...Tak jakos mi si臋 na my艣l rzuci艂a...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturzystka2010
a ja jeszcze czekam na koniec czerwca na egzamin zawodowy, a po藕niej s艂odkie lenistwo do pa藕dziernika :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja bym bardzo chcia艂a
Ferdydurke lub Tango........ Ale tego na pewno nie b臋dzie :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrotycz
lepiej sie matmy pouczyc niz polskiego...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturzystka2010
matmy to ja si臋 ucz臋 od wrze艣nia na korepetycjach... gorzej z polskim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturzystka2010
a tak z ciekawo艣ci, zdajecie jaki艣 przedmiot dodatkowy ? :) ja - wos:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrotycz
ja tam wychodze z zalozenia ze na polskim zawsze sie cos wymysli ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bezjaj
Ouo vadis????????????????? Nie 偶artujcie... To te偶 trzeba?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrotycz
wlasnie tez sie dowiedzialem ;|

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturzystka2010
niestety, trzeba r贸wnie偶 Quo Vadis...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mkjfbjd
no mozecie miec to samo co w 2005, potop albo kordian.

Udost臋pnij ten post

cos jeszcze na rozluznienie atmosfery:) Dziady to siedz膮 w komisji, Lalka to przewodnicz膮ca komisji, Ch艂opi to raczej m臋ska cze艣膰 zdaj膮cych, Zbrodnia i Kara b臋dzie jak nie zdamy matury, Inny 艣wiat to czas egzamin贸w, Nad Niemnem b臋dziemy siedzie膰 jak zdamy, a potem zrobimy jedno wielkie Wesele, A b臋dzie si臋 la艂 wtedy Pan Tadeusz, a wszyscy b臋d膮 jak 艢wi臋toszek tylko Makbet nie b臋dzie wiedzia艂 o co chodzi, a Jan Kochanowski napisze mu tren, a Ci to sprawdzaj膮 nasze wypociny to Dziady i gdzie tu normalna Granica tego wszystkiego? A wszyscy maturzy艣ci czuj膮 si臋 jak Ludzie Bezdomni i nawet D偶uma ich nie przera偶a bo w por贸wnaniu z Potopem jest niczym :D

Udost臋pnij ten post

a to widzieliscie? sa juz przecieki http://matura 2010przeciek.pl/ (otworzy sie po usunieciu spacji)

Udost臋pnij ten post

matura???po co, i tak nie b臋dziemy m膮drzejsi ni偶 google;] -> moj opsi gg;] spadam juz bo glupoty wygaduje hehe, a wy tez za ksiazki- trzeba podniesc statystyki:)hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MaturzystkaBy艂a
Polskiego si臋 nie b贸jcie :) M贸wi臋 serio! Ja maturk臋 zdawa艂am 5 lat temu. Polskiego W OG脫LE si臋 nie uczy艂am, bo postawi艂am na przedmioty dodatkowe (biologia, chemia, fiza) i j臋zyk. Nie zrobi艂am powt贸rki z lektur, a i przez te 3 lata przyznam, 偶e bardzo olewa艂am ten przedmiot. Przez ca艂e LO przeczyta艂am tylko 2 lektury (i kilka po maturze z nud贸w ;) ), wypracowa艅 nie pisalam- jecha艂am na brykach i pomocy siostry- ona mi wszystko pisa艂a :P Mama by艂a przera偶ona. Ja sz艂am spokojna. Chcia艂am tylko 30%. Zdoby艂am 78! Szczena mi opad艂a! :) Bo to test na inteligencj臋!!! (s艂owa mojej nauczycielki) Poza tym bezwiednie przyswaja si臋 materia艂 w czasie szko艂y i na maturze przypominaj膮 si臋 wiadomo艣ci o kt贸re by艣cie si臋 nie podejrzewali. ;) Czytajcie uwa偶nie ka偶de zdanie z zadan zamkni臋tych. Bezpieczniej jest pisa膰 z lektury, bo w oparciu o tekst mo偶na la膰 wod臋 je艣li nawet jej nie czytali艣cie- tylko wtedy nie dok艂adajcie za wiele od siebie, 偶eby nie pop艂yn膮膰, bo Wam obni偶膮 ptk. TRZYMAM KCIUKI !!! POWODZENIA :)

Udost臋pnij ten post

dzi臋ki! ;) a ja mam kolejne przecieki, mysl臋, 偶e Wam si臋 spodobaj膮! J臋zyk polski - zadanie nr 1 Rozwi艅 cytat "nam strzela膰 nie kazano" w oparciu o wyst臋p reprezentacji Polski na Mistrzostwach 艢wiata 2006r J臋zyk polski - zadanie nr 2 Andrzej Lepper - romantyk czy pozytywista? Uzasadnij sw贸j wyb贸r z wykorzystaniem "Ch艂op贸w" Reymonta J臋zyk polski - zadanie nr 3 "Wszystkie dzieci nasze s膮" - Majka Je偶owska. Tw贸j pogl膮d na sprawy antykoncepcji i demograficznego boomu. :D

Udost臋pnij ten post