Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka2010

MATURA 2010

Polecane posty

Gość maturzystka2010
tak szczerze mówiąc to ja też nie... ale momencik, bo to było z CKE, zaraz poszukam na OKE i wkleję jeszcze jedną. zobaczymyy :)

Gość SmutnyPromykSłońca
na próbnym był kiedyś Hymn Słoackiego :/

Gość maturzystełe
co sądzicie o borowskim na maturze? prawdopodobne? było już coś o tym?

ludzie....kazdy dorzuca cos od siebie i koncu wyjdzie na to ze trzeba wszystko znac wszystko wiedziec... ;P proponuje pisac co bedziemy sobic przez te dluuugie wakacje :D

Gość bez kitolca ja bym
obstawiła "Gloria Victis" Orzeszkowej...Tak jakos mi się na myśl rzuciła...

Gość maturzystka2010
a ja jeszcze czekam na koniec czerwca na egzamin zawodowy, a poźniej słodkie lenistwo do października :)

Gość ja bym bardzo chciała
Ferdydurke lub Tango........ Ale tego na pewno nie będzie :O

Gość wrotycz
lepiej sie matmy pouczyc niz polskiego...

Gość maturzystka2010
matmy to ja się uczę od września na korepetycjach... gorzej z polskim.

Gość maturzystka2010
a tak z ciekawości, zdajecie jakiś przedmiot dodatkowy ? :) ja - wos:D

Gość wrotycz
ja tam wychodze z zalozenia ze na polskim zawsze sie cos wymysli ;)

Gość bezjaj
Ouo vadis????????????????? Nie żartujcie... To też trzeba?

Gość wrotycz
wlasnie tez sie dowiedzialem ;|

Gość maturzystka2010
niestety, trzeba również Quo Vadis...

Gość mkjfbjd
no mozecie miec to samo co w 2005, potop albo kordian.

cos jeszcze na rozluznienie atmosfery:) Dziady to siedzą w komisji, Lalka to przewodnicząca komisji, Chłopi to raczej męska cześć zdających, Zbrodnia i Kara będzie jak nie zdamy matury, Inny świat to czas egzaminów, Nad Niemnem będziemy siedzieć jak zdamy, a potem zrobimy jedno wielkie Wesele, A będzie się lał wtedy Pan Tadeusz, a wszyscy będą jak Świętoszek tylko Makbet nie będzie wiedział o co chodzi, a Jan Kochanowski napisze mu tren, a Ci to sprawdzają nasze wypociny to Dziady i gdzie tu normalna Granica tego wszystkiego? A wszyscy maturzyści czują się jak Ludzie Bezdomni i nawet Dżuma ich nie przeraża bo w porównaniu z Potopem jest niczym :D

a to widzieliscie? sa juz przecieki http://matura 2010przeciek.pl/ (otworzy sie po usunieciu spacji)

matura???po co, i tak nie będziemy mądrzejsi niż google;] -> moj opsi gg;] spadam juz bo glupoty wygaduje hehe, a wy tez za ksiazki- trzeba podniesc statystyki:)hehe

Gość MaturzystkaByła
Polskiego się nie bójcie :) Mówię serio! Ja maturkę zdawałam 5 lat temu. Polskiego W OGÓLE się nie uczyłam, bo postawiłam na przedmioty dodatkowe (biologia, chemia, fiza) i język. Nie zrobiłam powtórki z lektur, a i przez te 3 lata przyznam, że bardzo olewałam ten przedmiot. Przez całe LO przeczytałam tylko 2 lektury (i kilka po maturze z nudów ;) ), wypracowań nie pisalam- jechałam na brykach i pomocy siostry- ona mi wszystko pisała :P Mama była przerażona. Ja szłam spokojna. Chciałam tylko 30%. Zdobyłam 78! Szczena mi opadła! :) Bo to test na inteligencję!!! (słowa mojej nauczycielki) Poza tym bezwiednie przyswaja się materiał w czasie szkoły i na maturze przypominają się wiadomości o które byście się nie podejrzewali. ;) Czytajcie uważnie każde zdanie z zadan zamkniętych. Bezpieczniej jest pisać z lektury, bo w oparciu o tekst można lać wodę jeśli nawet jej nie czytaliście- tylko wtedy nie dokładajcie za wiele od siebie, żeby nie popłynąć, bo Wam obniżą ptk. TRZYMAM KCIUKI !!! POWODZENIA :)

dzięki! ;) a ja mam kolejne przecieki, myslę, że Wam się spodobają! Język polski - zadanie nr 1 Rozwiń cytat "nam strzelać nie kazano" w oparciu o występ reprezentacji Polski na Mistrzostwach Świata 2006r Język polski - zadanie nr 2 Andrzej Lepper - romantyk czy pozytywista? Uzasadnij swój wybór z wykorzystaniem "Chłopów" Reymonta Język polski - zadanie nr 3 "Wszystkie dzieci nasze są" - Majka Jeżowska. Twój pogląd na sprawy antykoncepcji i demograficznego boomu. :D