Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia23Krk

Temat skierowany do kobietek, ktore biorą pigułki.

Polecane posty

Gość Basia23Krk

Jak to w końcu jest z tym ,możemy chodzić na solarium biorąć pigułki czy nie? Zaraz któraś mi napiszę,że mam wszystko w ulotce. Otóż w ulotce o solarium nie znalazłam nic, a czytałam wiele w internecie i podobno grozi to jakimiś przebarwieniami, a jak jest z Wami? Korzystacie z solarium?

Gość mgr farm za 2 lata
można chodzić na solarium, nie ma bezpośredniego wpływu między braniem hormonów a przebarwieniami ale na pewno nie powinnaś pić ani przyjmować ziela dziurawca, ponieważ obniżają stężenie tego typu leków we krwi no i jeśli chodzi o dziurawiec to po nim często występują przebarwienia od promieni słonecznych. ;)

Istnieje ryzyko przebarwień, ale reguły nie ma. Większość moich znajomych bierze tabletki anty, chodzi na solarium i przebarwień nie ma. Nie wiem, jak jest ze stałymi bywalczyniami solarium, ale umiar nie powinien zaszkodzić. Ja niestety kilka razy musiałam iść i kilka razy na pewno jeszcze pójdę np. przed ślubem albo przed inną ważną uroczystością, gdzie bladość nie jest wskazana.

Ja 6 lat bralam tabsy,chodzilam na solarke 2-3 razy w tyg i zadnych przebarwien nie bylo..

Gość Basia23Krk
Wyczytalam,ze przebarwienia pojawiaja sie po kilku latach nawet... I juz sama nie wiem. Coraz cieplejsze dni,a ja wygladam jak sciana... Bo wbilam sobie do glowy te przebarwienia...

Gość remika1984
A ja biore tabsy i na solarium chodze i niestety kilka plam sie pojawilo , które za kazym razem widocznie sie powiekszają...ale nie jestem lekarzem i nie wiem, czy to skutek połączenia tabletek z solarium, czy moze to wina mojej jasnej karnacji i naturalnych przebarwień skóry :/

Gość mgr farm za 2 lata
wierz mi- nie ma takiej możliwości w skład tabletek wchodzą hormony, takie same jak wytwarzane przez organizm, tylko ich syntetyczne pochodne, ale o tym samym mechanizmie działania

Gość Basia23Krk
Czyli normalnie moge korzystac z solarium , tak?? A do remika1984 : ja też mam jasną karnację i jak chodziłam na solarium jakieś plamki się pojawiały... Zanim brałam pigułki oczywiście.

"remika1984 - A ja biore tabsy i na solarium chodze i niestety kilka plam sie pojawilo , które za kazym razem widocznie sie powiekszają...ale nie jestem lekarzem i nie wiem, czy to skutek połączenia tabletek z solarium, czy moze to wina mojej jasnej karnacji i naturalnych przebarwień skóry :/" co za różnica czego to wina, skoro robią Ci sie plamy to nei chodz na solarium :/

Gość Basia23Krk
Wypowie sie jeszcze ktos?

Hej. Ja biorę Novynette i w ulotce nie znalazłam nic co dotyczy korzystania z solarium... A sama również przeczytałam dużo tematów na forum bo się przestraszyłam tymi przebarwieniami i juz nie korzystam z solarium, chociaz bardzo bym chciala... To jak to w koncu z tym solarium jest? MOzna chodzic czy nie?

powiem tak - występowanie przebarwien to sprawa bardzo indywidualna i nei przewidzisz tego czy one wystapią czy nie. wiec mozesz chodzic, prosze bardzo - na wlasna odpowiedzialnosc.