Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

jak odmawiać picia alkoholu?

Polecane posty

Gość

lubie imprezy ale nie pije alkoholu, z powodu choroby zoładka i zazywanych leków. niestety towarzystwo tego nie rozumie. iedługo ide na wesele. troche sie boje jak to będzie. wygląda to zazwyczaj tak ja; nie będe piła piwa, napije sie soku bo mam masakryczne problemy z brzuchem i zazywam leki ktos z towrzystwa; nie wygłupiaj sie mały dribk jeszcze nikomu nie zaszkodził i leje mi do kubka ja; ale na prawde dziekuję ... ktos; nie gadaj tylko pij najczesciej konczy sie tak ze wypijam i potem mam drugi dzien z głowy albo wylewam w krzaki jak nikt nie widzi

powiedz, że jesteś w ciąży...na pewno już więcej nie zaproponują alko...:classic_cool:

Gość Przestań po pijaku dawać dupy
To przestaną w ciebie na siłę wlewać wódę :classic_cool:

Gość 222222
masakra :o po prostu nie pij i tyle, przecież do gardła ci nie wleją... a jak ci mimo wszystko nalewają (chamstwo) to po prostu odłóż, nie pij i już, nie musisz się tłumaczyć...

Gość nie rozumiem - nalewa mi
to piję.... Nie potrafisz powiedzieć NIE i nie tłumaczyć się dlaczego? Ja nie lubię alkoholu więc po prostu nie piję. I nikt mnie nie zmusza. Ty widocznie po prostu sama nie wiesz czy chcesz się napić czy nie. Przecież nikt ci pistoletu przy głowie nie trzyma

Gość
wiem że jestem doopa wołowa. niestety nie jestem zbyt asertywna ale walcze z tym:) nie moge całe życie mówic ze hestem w ciąży, zreszta zawsze jak odmawiałm to były teksty ze pewnie w ciązy jestem:P

normalnie odmawiać - dzięki, ale nie piję jak leją - odstawić i nie pić co za filozofia?

ja mam metodę :) po prostu odwracam kieliszek :D nie trawie wódki :o bleee :o nie czaje po co ludzie to piją skoro się po tym krzywią i głupoty robią albo rzygają... bez sensu!

Gość i z nadwagą
to mów, że jesteś na lekach a spożycie alkoholu podczas brania tych leków może doprowadzić cię do stanu krytycznego, w którym trzeba wzywać karetkę.. czy zaryzykują życie? ja też jestem na lekach, i zawsze tak mówię. jak dla nich samo NIE to za mało, to opcja typu zagrożenie życia (nawet, jeśli takowego bezpośrednio nie ma, ale kto ci to sprawdzi?) powinna im przemówić do rozsądku

Gość
tez zawsze uważałam picie alkoholu za straszna głupote a ludzie sie tym taka jarają nie wiem czemu... może ktos mnie oswieci?

Gość
teraz juz zmądrzałam i wiem że musze postawic na swoim to moje zycie i moje zdrowie ale jak miałam 18-19 lat to nie umiałam tak

nie jestes stanowcza i tyle...ile masz lat? malolaty nie rozumieja tego, ze nie chcesz pi bo dla nich ten kto nie pije to dzieciak...dorosli ludzie rozumieja takie rzeczy...ja zawsze odmawiam bo po prostu nie poije, nawet piwa bo nie lubie...juz kazdy wie, ze ja nie pije i nawet mi nie proponuja a T mow "nie dziekuje, nie pije alkoholu" i nie tlumacz dlaczego itp nie piesz i juz, jak mowia "masz pij" to Ty mow "mowilam, ze nie chce i nie wypije...i tak do skutku , a skoro Ty zawsze i tak wypijasz to coz... Twoja wina, badz bardziej stanowcza

Gość powiedz, ze prowadzisz