Nunka11 0 Napisano Maj 2, 2010 Witam. Jestem tu pierwszy raz. Mam ogromny dylemat i nie wiem już co zrobić. Ostatni okres dostałam 14 marca. No i powinem pojawić się w kwietniu, czyli za 28/29 dni, ale już się od stycznia staramy o dzidzię, więc gdy się spóźniał, zrobiłąm test i dwa wyszły negatywnie, ostatni pozytywnie. Następnego dnia już byłam u gina. Potwierdził i skierował na usg. No i byłam w ubiegłym tygodniu i jestem zrozpaczona. Z moich obliczeń jest to 7 tydzień, a on powiedział, że max. 3 od zapłodnienia i że moja ciąża najprawdopodobniej źle się rozwija. Że nie ma zarodka w pęcherzyku... Nie wiem co robić. Wiem, że ten lekarz nie ma dobrych opini, ale poszłam do niego bo miał na nfz. Powiedzcie, jakie mam szanse, żeby wszystko się dobrze skończyło i zarodek się pojawił? Dodam, że nie mam żadnych objawów ciąży, czy to jakiś znak, że mam puste jajo płodowe? Bardzo proszę o odpowiedź, całymi nocami nie mogę spać:((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prawie sama Napisano Maj 2, 2010 osobiscie radze isc do innego lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frufru 0 Napisano Maj 2, 2010 "Powiedzcie, jakie mam szanse, żeby wszystko się dobrze skończyło i zarodek się pojawił?" tego CI nikt nie powie. "Dodam, że nie mam żadnych objawów ciąży, czy to jakiś znak, że mam puste jajo płodowe?" ja przy pustym jaju mialam pełen zestaw objawów wczesnociążowych, wiec ni, to o niczym nei świadczy. pojdziesz na kolejne USG za 2-3 tygodnie, jak dobrze pojdzie to da sie zobaczyc serduszko, jak nie to bedzie wszystko jasne. ale zobacz: Ty liczysz 7 tygodni, bo liczysz od daty rozpoczecia ostatniej miesiaczki. owulacja przypadla powiedzmy ze na 14 dzien, czyli juz 2 tygodnie odpadaja, dorzucmy tydzien na zaplodnienie i implantacje i juz masz tylko 4 tygodnie ciązy zagniezdżonej. wystarczy ze owulacja wypadla Ci troche pozniej niz w 14 dniu i masz młoda ciąże. wiec kto wie, moze ten lekarz az tak źle nie liczy i nie ma sie czym martwic?... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach