Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam. Jestem tu pierwszy raz. Mam ogromny dylemat i nie wiem już co zrobić. Ostatni okres dostałam 14 marca. No i powinem pojawić się w kwietniu, czyli za 28/29 dni, ale już się od stycznia staramy o dzidzię, więc gdy się spóźniał, zrobiłąm test i dwa wyszły negatywnie, ostatni pozytywnie. Następnego dnia już byłam u gina. Potwierdził i skierował na usg. No i byłam w ubiegłym tygodniu i jestem zrozpaczona. Z moich obliczeń jest to 7 tydzień, a on powiedział, że max. 3 od zapłodnienia i że moja ciąża najprawdopodobniej źle się rozwija. Że nie ma zarodka w pęcherzyku... Nie wiem co robić. Wiem, że ten lekarz nie ma dobrych opini, ale poszłam do niego bo miał na nfz. Powiedzcie, jakie mam szanse, żeby wszystko się dobrze skończyło i zarodek się pojawił? Dodam, że nie mam żadnych objawów ciąży, czy to jakiś znak, że mam puste jajo płodowe? Bardzo proszę o odpowiedź, całymi nocami nie mogę spać

Ja bym wziela 100 zl i poszla prywatnie do ginekologa,ktory zbadal by przyrost bety i rozwoj ciazy..Jesli to puste jajo niestety bedzie trzeba usunac..;( Ale tak chodzic jest niebezpiecznie..ja bym juz we wtorek poszla do gina,rozeznaj w internecie ktorzy maja dobra opinie w twoim miescie i lec..

Chyba muszę tak zrobić. Mam już telefony do innych bardzo dobrych ginekologów w Tarnowie tylko chyba tak łatwo mnie nie przyjmą z tego co słyszę:( Ale będę próbować. Tyle stresu ostatnio mam. Do tego os wtorku zaczynają mi się matury;(

Nie ma wyjscia,musisz isc..pozatym ten lekarz powinien skierowac cie do szpitala jesli uznal ze ciaza sie nie rozwija prawidlowo na odzial ginekologiczny tam by zrobili dokladne badania..

a ile dni od możliwego zapłodnienia( lub spóźnienia) robiłaś usg?? U mnie robione było w 6 tygodniu i jeszcze nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk który był odrobinkę mniejszy niż powinien( niezgodność dwóch dni) Teraz pęcherzyk na prawie dwa kilko:)przyznam, dziwię się że lekarz z marszu bez monitorowania ciąży stwierdził zatrzymanie rozwoju, nawet jeżeli pęcherzyk jest za mały, bez co najmniej dwóch badać jego wnioski to zwykła zgadywanka( mogła ci się przesunąć owulacja, i już ciąża jest młodsza) Po za tym sądzę że jeżeli z ciążą coś jest nie tak wkrótce to poczujesz( plamienia lub silne bóle))

Wg moich obliczeń usg miałam w 7 tygodniu, bo jutro zaczyna się 8. Natomiast lekarz mówił, że jemu to wygląda na 3, ale to wtedy wszystko jakoś tak dziwnie się nie zgadza.. Już się gubię w tym liczeniu.. No i lekarz powiedział jeszcze że pecherzyk ma 8mm. Czy to coś znaczy?