Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia1239

czy jest możliwe

Polecane posty

w piatek bylam na imprezie normalnie tabletki przyjmuje wieczorem tam tez ja wzielam ale wczesniej pilam, chwile potem zrobilo mi sie niedobrze i nie wymiotowalam chodz mialam mdlosci i chyba troszke na reke zwymiotowalam ale to tak malutko (sory za takie szczegoly) potem wrocilam do domu i sie kochalam bez gumki.. nie doszlo dowytrysku, facet nie doszedl, szybko skonczylismy do niczego wielkiego nawet nie doszlo chodz byl we mnie, nastepnego dnia zapomnialam wieczorem o tabletce i wzielam ja 5h pozniej.Teraz biore normalnie o stalej porze. To głupie ale nie wiem czy ze stresu ze moglam wpasc czy co ale od wczoraj boli mnie brzuch mam chwilami mdlosci czy jest mozliwosc ze doszlo do czegos? prosze o pomoc

Gość brunetka wieczorowa pora
nie panikuj dziewczyno bo przez nerwy organizm bedzie Ci dawał kolejne 'objawy zbliżone do ciąży' - miałam tak wiele razy, jak dla mnie nie jest najgorsze to czy wzielas tabletke na przyklad o 16 czy 5 godzin później - najwazniejsze by sie zmieścić w cyklu dobowym ze tak powiem natomiast klopot to te niby wymioty- tabletka sie wchłania około 4 godzin wiec jesli nawet zwróciłaś niewielkie ilości jakoś po tym jak zarzyłaś proces wchłaniania mógł zostać naruszony i po prostu tabletka mogła nie zadziałać w 100% ale raczej jesli bierzesz tabsy przez jakis juz czas a ta tabletka która niby kiepsko się wchłonęła nie była 1, 2 czy 3 z nowego opakowania - raczej zabezpieczenie utrzymane - w tym momencie działa jeszcze zabezpieczenie z poprzednich tabletek - moja ginekolog zawsze mi tłumaczy że najważniejsze sa tabletki z początku opakowania - 1 tydzień brania bo one ustalają jakby rytm zabezpieczenia , potem im dalej w opakowanie tym już organizm ma wiecej i wiecej przyjetych hormonów - mam nadzieje ze dobrze sie wyslowilam ha ha i zrozumialaś :):) a swoja droga....jak wiesz ze idziesz na impreze z alkoholem - połknij tabletke pare godzin przed i tyle

Gość olala6618
jeśli jej nie zwróciłaś to powinno być ok.na mojej ulotce pisze że jeśli zażyje się tabletkę do 12 godzin od jej pominięcia to skuteczność jest zachowana.a te mdłości i bóle brzucha są pewnie spowodowane stresem ponieważ objawy ciąży nie występują tak szybko

to była 14 tabletka juz, najbardziej martwia mnie te bóle ale chyba tak szybko bym jakiś objaw nie miala prawda? xD juz sama nie wiem co myslec

Gość olala6618
objawy ciaży najczęściej występują tak w 2 miesiącu ciąży więc bólami się nie martw.koniecznie przejrzyj ulotkę tam powinno wszystko pisać