Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brilliant23

ANTYKONCEPCJA - CO OPROCZ TABLETEK ?

Polecane posty

Gość brilliant23

Witam, mam problem .. Niedawno zaczęliśmy uprawiac seks z moim partnerem - okazało się, że dla niego seks z prezerwatywami jest męczący, zresztą wiadomo, że lepszy jest bez jednak .. i w związku z tym mam pytanie - CO stosowac oprócz tabletek, zeby wyeliminoac ryzyko zajscia w ciążę ? nie zrobię tego bez gumek nawet przytabletkach, po prostu się boję .. co o tym myślicie ? proszę, kobietki ( i nei tylko), wypowiedzcie się ..

Przy właściwym stosowaniu tabletek nie masz się czego obawiać, ale skoro tak bardzo się boisz, to może globulki? Np. patentex oval.

Gość brilliant23
nie, globulki odpadają, jestem amatorską seksu oralnego przed, a to byłoby trochę niewygodne .. głównie dla niego ..

Gość Kafeterianka252
yyy.... Po co trujesz się tabletkami i jednocześnie męczycie sie z gumką? Tabletki to na prawdę 100%!!!

Gość maybe26
naprawdę cholernie się boję bez .. =|z gumkami robię to głównie dlatego, że PRZEZ PRZYPADEK (mimo, ze nie jeste,m w stanie sobie przypomniec zadnej takiej sytuacji teraz) mogłam wziac jakis lek, ktory obniza skutecznosc (nie mowie o antybiotykach, bo ich nie bralam) albo cos w tym rodzaju ... =|

Gość brilliant23
no ja mam właśnią taką sytuację, jak maybe, cholernie się wlasnie przez to boję .. uchhh ..

Gość brilliant23

Gość a wiec
ja tez zaczynam brac tabletki ale przez dluuugi czas nie zrezygnuje z gumek bo sie boje! NIe wyobrażam sobie być mamą!

Gość brilliant23
no właśnie ' a wiec ', znam to ... =| dziewczyny, ywpowiadajcie się .

Gość hardware'owy Tadzio
Jeśli mieliście przedtem partnerów seksualnych to czy przebadaliście się na obecność wirusa HIV i innych chorób wenerycznych? Jeśli partner nie stosuje prezerwatyw to Ty użyj dopochwowej prezerwatywy kobiecej, załóż sobie spiralkę antykoncepcyjną, a mąż niech sobie podwiąże jajowody. Jeśli dzieci nie chcecie mieć to wchodzi w grę sterylizacja kobiety albo kastracja mężczyzny. Koniecznie umówcie się na wizytę u seksuologa czy ginekologa po poradę.

Hmm, skro nie gumki, nie globulki, to kapturek, innych cudów niestety nie wymyślono, ew. krem, kóry się aplikuje zaraz przed, bodajże delfen, ale on jest mega psujący atmosferę, robi się to zaraz przed taką strzykawko-pompką, później zaś wszystk się niemiłosiernie paprze. Twój wybór :D

Gość ulotka ci zaginęła czy czytać
...dla niego seks z prezerwatywą jest męczący... To może niech się tak nie męczy i nie seksi, skoro całą odpowiedzialność za niechcianą ciążę i ewentualne choroby przenoszone drogą płciową zwala na ciebie. Czy to na pewno tego po facecie oczekujesz? Że ty tylko dajesz a on bierze nie dając nic w zamian? Bo jemu niewygodnie!!!!

Gość jest jeszcze
nuva ring,ale zasada dzialania taka jak tabsow

Gość brilliant23
to znaczy on co stosunek mowi, ze meczy go ta gumka i z cierpietniczym wyrazem twarzy mowi, ze no jakos sie przyzwyczai i ze z innymi partnerkami nie robil tego z gumką, ze braly jak ja tabletki i zadnych obiekcji nie mialy .. wtedy juz mi sie w ogóle odechciewa - bo widzę, że on jest niezadowlony z tego, bo musi robic to w gumce .. no a poza tym uslyszalm, ze ten seks to dla niego ' jeszcze nie to ' .. dziewczyny, co myślicie ?

Hehe, Ty się trujesz hormonami, a on jeszcze niezadowolony... Myślę, że ten gość to "jeszcze nie to" ;) PS A skoro miał dużo partnerek, to używaj gumek albo się przebadajcie, pomyśl trochę o sobie!

Gość jest jeszcze
myslimy,ze powinnas przestac brac tabsy i kopnac go w dupe

Gość a propos tego nuva ring
Powiem Wam, ze to ponoć jakaś rewelacja, mam 2 przyjaciółki - hiszpanki i one tylko to stosują, zachwalają pod niebiosa, problemem dla Nich w Polsce jest to, że jest on na receptę, jak każda antykoncepcja hormonalna, w Hiszpanii wszystko można kupić w aptece bez wizyty u lekarza. A tu muszę z Nimi latać po recepty, bo język angielski w naszym kraju porażka, w przychodniach...z resztą nie tylko. Wracając do tematu, my z kolei tylko prezerwatywy, mój chłopak nie chce bym brała hormony, a poza tym ja również wychodzę z założenia, ze jeśli dojrzałam do seksu, biorę tez za niego odpowiedzialność. Także gdyby co, to mimo, ze póki co nie chcielibyśmy, to też tragedii nie będzie i włosów sobie rwać nie będziemy, mamy po 23 lata.

Gość brilliant23
sama nie wiem, co o tym myślec .. =| co WY byscie zrobily ..?

Gość figo fago kawa marago
Przy Nuva Ringu jest większe ryzyko zakrzepicy niż przy tabletkach. Poza tym, jak czytam topik o tej metodzie, to eeeee czasem słabo mi sie robi: dziewczyny mają potworne bole głowy albo drętwienia kończyn, ale dalej go biorą :O Zaleta jest taka, że "siedzi" cały czas przez 21 dni, nie trzeba pamiętać o łykaniu tabletki (u mnie akurat to nigdy nie był problem), no i omija krążenie wątrobowe.

Jak dziewczyna boi się samych tabletek, to tak samo będzie się bać przy nova ringu, ja bym radziła olać gościa, a póki o jednak gumki, niech nie marudzi :P

Gość brilliant23
naprawdę przy tabletkach, dziewczyny, pozwalacie konczyc swojemu chlopakowi w srodku ..? błagam, przekonajcie mnie jakos, ze tabletki są skuteczne i mozemy to robic bez ..

Gość wwee
przez 11 lat stosowaliśmy z mężem pigułki + prezwerwatywy i w ciążę nie zaszłam...mogę więc z czystym sumieniem polecić tę metodę antykoncepcji...

Gość figo fago kawa marago
Ja stosowałam pigułki przez długie lata, właśnie po to, żeby chłopak mógł "kończyć w środku", inaczej jaki sens tego? Wpadek zero. Przynajmniej nic mi o potencjalnej ciąży nie wiadomo. no niestety, skończyły się moje "dobre" czasy na pigułkach, organizm zdurniał i odrzuca, a szkoda.