Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość budzika146

pierwsze anty i konczenie w srodku??

Polecane posty

Gość budzika146

witam serdecznie... biore swoje pierwsze w zyciu tabletki antykoncepcyjne YAZ... jestem na 17 tabletce... moje pytanie brzmi...: czy moj chlopak moze juz konczyc we mnie?? czy raczej przy tym pierwszym opakowaniu jeszcze nie ryzykowac...?? w ulotce pisze ze zabezpiecza od pierwszej tabletki, lekarze tez tak mowia... ale rozne sa opinie na ten temat... tabsy biore regularnie i jak narazie zadego problemu nie ma... nie wiem czemu sie boje... pomozcie... jak to z wami bylo... przy pierwszych tabsach w zyciu... na samym poczatku...?? pozdro

ja zaufalam ulotce i lekarzowi. Juz w polowie pierwszego opakowania "poszlam na calosc" i ciaza sie to nie zakonczylo. Ale jesli sie obawiasz to dla swojego swietego spokoju zabezpieczaj sie jeszcze dodatkowo prezerwatywa :)

Gość budzika146
kochamy sie juz bez prezerwatywy.. ale wychodzi przed koncem, bo mialam obawy... ale chetnie bym juz tego sprobowala...

Pomyśl, skoro cały czas przyjmujesz taką samą dawkę hormonów, to dlaczego na początku miałyby nie działac, a później już tak? Jeśli zaczęłaś brać w pierwszym dniu cyklu, to nie ma powodów, żeby nie działały ;)

Gość budzika146
noo too w takim razie chyba bede musiala sie przelamac... zgubne sa te opinie na forum... na jednym pisza ze pierwsze opakowanie w ogole nie zabezpiecza, na drugim ze 2 tygodnie trzeba dodatkowo prezerwatywy... trzecie z eod pierwszej tabletki i zwariowalam w koncu...

Ja mialam takie same obawy jak Ty i dla wlasnego spokoju poszlismy na calosc przy drugim opakowaniu. Wiadomo ze co kobieta to opinia. Jezeli masz miec stres czy zaszlas w ciaze to poczekaj do drugiego opakowania zeby sie nie stresowac:) Dodoam ze bralam pigulki przez 5 lat od drugiego opakowania zawsze koniec byl w srodku i nie mielismy zadnej wpadki. Wazne jest zeby brac je o tej samej porze i jak wystapi biegunka czy wymioty uzyc dodatkowego zabezpieczenia lub powstrzymac sie przez pare dni dla wlasnego spokoju. Pozdrawiam:)

Gość taaaaaa jasne
Avira :)