Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olinka12345678919

ile trwaja wszystkie formalnosci z zakupem mieszkania !

Polecane posty

Gość olinka12345678919

i ile to wszystko kosztuje

Gość kupiłem mieszkanko
załatwień jest od cholery i ciut ciut

Gość copernik
jak za gotówkę to pewnie i w 2 dni da się uwinąć zależy czy korzystasz z pomocy pośrednictwa czy kupujesz sama jeśli sama to dłużej o musisz posprawdzać księgi itp a jeśli z pośrednictwa to oni wszystkie papiery załatwiają, umawiają cię u notariusza i trwa to tyle co złożenie podpisu koszt: rynek wtórny podatek 2% wartości nieruchomości plus opłata za notariusza pośrednictwo nieruchomości różnie bierze, zależy od wartości nieruchomości, ja płaciłam 3% od mieszkania wartego 200 tys jeśli bierzesz kredyt dodaj do tego czasu spokojnie jeszcze miesiąc tu coś masz o kosztach http://e-prawnik.pl/biznes/prawo-podatkowe/podatek-od-czynnosci-cywilnoprawnych/artykuly/jakie-koszty-wiaza-sie-z-zakupem-mieszkania.html

Gość copernik
kupiłem mieszkanko ja też kupiłam i wcale nie miałam nic do załatwienia - oczywiście jak już znalazłam mieszkanie bo najwięcej czasu zajęło mi znalezienie tyle że ja korzystałam z pomocy pośrednictwa ile czasu? 2 razy ogladałam mieszkanie 1 spotkanie na podpisanie przedwstępnej umowy 1 spotkanie i notariusza 1 spotkanie w banku na podpisanie umowy (też załatwiane przez pośrednictwo finansowe więc nie chodziłam po bankach z wnioskami, oni to załatwiali - usługa bezpłatna) te dwa ostatnie załatwiłam jedno po drugim w ciągu 2 godzin wpisy do ksiąg załatwiał już notariusz gdybym to robiła bez pośrednictw wiadomo trwałoby to dużo dłużej no ale z drugiej stony zapłaciłam za ich czas