Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkole

ceny polskich przedszkol

Polecane posty

Gość przedszkole

Ile mniej wiecej wynosi oplata za przedszkole w Polsce? Za panstwowe przedszkole sie płaci?

Gość przedszkole
????????\

Gość 200zl
od 8 do 16.

Gość ja nie płacę

Gość płaci się w prywatnych
u mnie 150zł + 150 wyżywienie od 7.00 do 17.00

Gość w prywatnym płacisz 300 zł?
No nieźle

Gość płaci się w prywatnych
no właśnie nie płacę jeszcze, bo od września dopiero posyłam do przedszkola, ale już zapisałam tzn. 300 to dużo czy mało wg ciebie?

Mój syn idzie od wrzesnia do przedszkola prywatnego,płacić będziemy 140 zł czesnego plus 6 zł za dzien za jedzenie czyli razem jakies 260zł miesiecznie.

Gość yyyyyyyyyyy
W moim mieście przedszkola w godzinach 8-13 są bezpłatne. Każda dodatkowa godzina to 35 zł w skali miesiąca. Czyli jak dziecko jest zapisane na np 7 h od 8 do 15 to płaci na miesiąc 2 * 35zł. Wyżywienie: Sniadanie 1 zł; obiad 2,5zl, podwieczorek 1 zl.

Gość naprawdę tak tanio
za przedszkole prywatne ??? dziwię sie, bo moja koleżanka pisała m iw mailu, że ona płaci 700 złotych za cał miesiąc, dziekco jest pon-pt 8-16. Mieszka w Gdańasku. Natomiast ja mieszkam w Wielkiej Brytanii i tu płacę za prywatne przedszkole 520 funtów/miesiąc, z tym że dziecko chodzi tam na 3 dni w tygodniu 8-18....

Gość nie chce zeby wygladał jak z
90 oplata stała plus ok 70 zł za wyzywienie przedszkole panstwowe czynne od 6-16.15 synek chodzi od 8.30-15.30

Gość w pytaniu bylo
panstwowe a nie prywatne,wiec sie prosze tu nie przechwalac:p No to placi sie za panstwowe czy nie? A dlaczego ktos napisal,ze za panstwowe nie placi? z tym nie przechwalac to zart oczywiscie..

Gość nie ma to jak zrobicccc
za państwowe sie płaci, chyba, ze ktoś naprodukował dzieci nie mając pieniędzy to opieka społeczna (czyli my pozostali uczciwi podatnicy) za niego płaci

Gość w pytaniu bylo
Nie przesadzaj! Nawet Ci co ciagna z opieki placa podatki.. A dlugo trzeba czekac na takie przedszkole? Bo planuje wrocic do Polski niedlugo,wiec juz pytam..Swoją droga..Dziwne..(chyba) Polska jest jedynym krajem w UE,gdzie za naukę trzeba płacić!! Tutaj mam darmowe przedszkole:-o Płaci sie tylko za żłobek..Przedszkole jest obowiazkowe od 2,5 roku.

Gość maxicosi babyy
300 zl za prywatne przedszkole??? to dlaczego u nas kosztuje 1200?????

Gość yyyyyyyyyyy
jak już pisałam u mnie w mieście WSZYTSKIE PAŃSTWOWE przedszkola w godzinach 8-13 są zadarmo (uchwała rady miasta). Płąci się tylko za jedzenie.

Gość w pytaniu bylo
No tak,bo malo kto zapisuje na tak krotko dziecko :p

w marcu sa zapisy na wrzesien polowa dzieci odpada/nie jest przyjeta\ ja zapisywalam do 3ech zeby sie do jednego dostało

Gość przedszkole
kurde u mnie jest tylko jedno:-o

w jakim miescie rada uchwalila darmowe przedszkole od 8ej do 13ej?

Gość ja tez nie place
za przedszkole.Syn uczeszcza od 8 do 13 i jest za darmo..Ale juz od 8-16 placi sie 90 zl+ obiady

Gość yyyyyyyyyyy
rybnik

We Wrocławiu państwowe przedszkole (6.30 - 16.30) - 287, 58 miesięcznie, w tej kwocie jest opłata stała + opłata za posiłki. mój syn jest w przedszkolu 5 godzin dziennie, dwa posiłki. Gdyby był w przedszkolu dłużej płaciłaby więcej koszt trzeciego posiłku.

Ja mieszkam w malej miejscowości i opłata stała wynosi 198 zł + 5.50 wyżywienie dniówka - to jest przedszkole państwowe. Prywatne natomiast to koszt 500 zł.

kurcze jak ja wam zazdroszcze ze macie za darmo albo tak tanio przedszkola :( u mnie w miescie po pierwsze duze kolejki w pzredszkolach i zwykle dopiero po roku czekania sie dostaja dzieci, a jak juz to kolo 300zl kosztuje panstwowe natomiast prywatne najtansze to ok 700zl z wyzywieniem, sa tez takei po 1500 a jak jest z meijscami w rybniku? jakbym miala nie placic za pzredszkole warto by mi bylo wozic te 30-40km do rybnika dziecko :)

Gość yyyyyyyyyyyyyyyy
Teraz juz za późno, bo podania składało się w marcu. Z miejscami nie najgorzej, niedostało się 191 na 4100 dzieci. Pierwszeństwo mają jednak dzieci z Rybnika.

Gość Szpindlerowy
Kurcze, a u nas-mazowsze, prywatne min 800zl, a panstwowe 300plus wyzywienie

Gość Szpindlerowy
a do tego strasznie ciezko sie dostac, dzieci z "normalnych" rodzin nie maja szans

u mnie w panstwowoych przedszkolach jesli dziecko jest do 5 godzin czyli 8-13 to płaci sie tylko za posiłki ...z tego co wiem to wszędzie tak jest...tylko że miejsc nie ma w przedszkolach...a ceny panstowoego przedszkola są podobne jak my bedziemy płacić za prywatne, czyli jakies 260 zł juz z jedzeniem :)