Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananana

Śluz w kupie niemowlęcia.

Polecane posty

Gość ananana

Od jakiegoś czasu moja dziewięciomiesięczna córka robi kupy ze śluzem. Tyle, że nie codziennie. Czasem robi normalne, czasem z nitkami śluzu. Z tego powodu dwa tygodnie temu nie zostala zaszczepiona. Czytałam artykuł, że niektóre dzieci po prostu mają taką fizjologię i nie ma czym się martwić. U coreczki nie występują żadne inne niepokojące objawy. W stolcu nie ma krwi, ropy, nie boli jej brzuszek, nie płacze, je normalnie i prawidłowo przybiera na wadze, jest żywym i radosnym dzieckiem. Nie wygląda na chorą. Jutro znów szczepienie, a raczej podejście do szczepienia. Nasza lekarka kobieta już wiekowa na pewno nie zgodzi sie jej zaszczepic jeśli powiem jej o tym śluzie, a mamy już 2 miesiące opóźnienia z tym szczepiniem bo a to była chora i brała antybiotyk, później znów były święta, potem dostała kataru a teraz ten śluz. Z drugiej strony nie chcę sobie później w brodę pluć jeśli córeczce z powodu tej szczepionki coś się stanie... :O Czy są tu jakieś mamy, których dzieci miały w kupie śluz, a mimo wszystko były zdrowe? Już sama nie wiem co o tym myśleć.

Gość ananana
upupup

Gość ananana
upupup

mój synek jak miał przepisane złe mleko..albo zjadł coś nieodpowiedniego miał sluz w kupce

Gość ananana
tylko ja Małej nie wprowadzałam nic nowego do diety, a mleko zaczęłoby "szkodzić" jej dopiero teraz? Tak jak mówię, poza tym śluzem wszystko jest ok.. :O

Gość ananana
No i kurcze nie wiem co zrobić, czy nie mówić lekarce jutro o tym śluzie żeby w końcu ją zaszczepili.. Jak nie urok to sraczka..

Gość dsgsd
Piszesz, że wszystko jest okej itd. a w ciagu ostatnich dwóch miesięcy dziecko brało antybiotyk a potem jeszcze miało katar. Wg mnie wcale nie jest "wszystko okej", często choruje.

Gość ananana
Antybiotyk brała, ale to akurat był taki okres, że dużo dzieci chorowało, a katarem zaraziła się od ojca.

Gość Szpindlerowy
Moja corka tez tak miala w wieku ok 12mies, okazalo sie ze uczulila sie na mleko, wczesniej nie miala zadnych alergii

Gość ananana
ale szczepilaś dziecko normalnie? czy też były z tym problemy?

Gość Szpindlerowy
Szczepilam normalnie, ale o ile dobrze pamietam, to ona nie miala chyba zadnych obowiazkowych szczepien w tym okresie

Gość polecam zrobienie
moczu ogolnego i posiewu, zwlaszcza posiewu. Nie wiem co to ma wspolnego ale czestym objawem zakazenia drog moczowych jest sluz w kupie. A zakazenie moze niedawac innych objawow.

Gość ananana
Tego śluzu nie jest wiele. Takie pojedyncze ciągnące się strzępki. I w jeden dzień robi właśnie taką kupę ze śluzem, a drugiego już normalną. Czytałam, że może to wynikać z niedojrzałości ukladu pokarmowego co jest przeciez u niemowląt normalne. Oprócz tego czasem znajdują się w kupie jakieś kawałeczki niestrawionych pokarmów. Najczęsciej jest to marchewka.

Gość polecam zrobienie
rozumie, i nie strasze cie wcale ale badanie nic nie kosztuje i jest nieinwazyjne, a warto miec pewnosc ze dziecko jest zdrowe niz przeoczyc chorobe

Gość ananana
rozumiem :)

Gość kukiiii...
trochę dziwne że lekarka nie zleciła Ci sama badań moczu dziecka, jak je zrobisz to bedziesz przynajmniej spokojna że dziecko nie ma jakiejś bakterii przez którą ten śluz może się pojawiać

Gość polecam zrobienie
no tak rozumieM :P

Gość ananana
nie o to mi chodziło :D napisałam, że ja rozumiem :classic_cool: