Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anemicznaaa

Niedobór żelaza.. jak sobie z tym radzić?

Polecane posty

Gość anemicznaaa

Jak sobie radzicie z niedoborem żelaza? Jakie leki przyjmujecie, co jecie/pijecie żeby ten niedobór uzupełnić?

Gość drestka
najlepsza jest wątróbka i to taka z krwia

Gość anemicznaaa
Sek w tym ze nienawidze watrobki :(( ani zadnych innych podrobow, na sama mysl chce mi sie wymiotowac...

sok z buraków czerwonych,selera, marchwii,jabłka wsystko razem ........najlepszy ze swoich warzyw,jeśli jest to możliwe.

jolka pierwszy raz słyszę o takim zestawie ze on ma w sobie żelazo skąd te nowości?

jeszcze buraczki, morele, szpinak, duzo jest takich rzeczy ale na mnie nic nie dziala, bralam nawet tabsy na recepte + kwas foliowy (wplywa na prawidlowe przyswajanie żelaza) a i tak mam zawwsze ponizej normy. Lek. mnie pociesza zepoki mam dobra ilosc czerwonych krwinek (czy jakos tak :P) to jezzcze nie jest anemia

natka jak najbardziej.......buraki maja BARDZO dużo żelaza

ach zapomniałam o bananach ona maja ponoć dużo i czekolada lekarka mówiła mi

Gość huy8o9
mieso nie wiem czy lubisz albo choc tolerujesz, bo z watrobka to sie nie dziwie, sama w zyciu nawet kesa tego paskudztwa nie zjadlam :P probowalam 2 razy w odstepie kilku lat i od razu po wzieciu do ust wypluwalam z obrzydzeniem :P fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość anemicznaaa
Ja tez probowalam sie wolokrotnie na sile zmusic do zjedzenia watrobki, ale nie ma takiej opcji... Banany, czekolada, slyszalam tez ze truskawki - to bardzo chetnie zjem :P Za pietruszka tez nie przepadam, tak samo za szpinakiem, ktory tez ma duzo zelaza.. Mi lekarz przepisal tardyferon do lykania, a jakie tabsy wy lykacie? Tez przy niedoborze zelaza macie problemy z wlosami i cera?

Gość poinformowany44
trzeba przyjmować dobre suplementy żelaza z witaminami, ja brałem chelaferr forte

Gość spirulina..........
kup sobie spiruline tzw algi morskie sa bogate w zelazo

Gość najk

Taką fajną opcją dla Ciebie może być między Captafer, preparat, który ma wpływ na przyswajalność żelaza przez organizm i dlatego będzie się dobrze sprawdzał.