Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaciekkkaawiioonnaa

słyszę rozmowy w moim głośniku od kompa

Polecane posty

Mój tata mowi,że ktoś po prostu gada przez CV radio albo wooki tooki ( nie wiem jak to sie pisze ) ,słyszę tylko jednego faceta,zadaje pytanie ,pozniej jest cisza i tak w kolko.Mój tata chyba ma rację,ale jak to możliwe ? Czasem słyszę to niewyraźnie a czasem jest tak wyraźne i głośne,że aż się przestraszę...Jak to dziala ? ;]

Gość mcccoyys
łoki toki :D:D

Gość qwe fgvdvc
to na pewno z serialu lost ktoś wysyła informację:classic_cool:

Kurwa, ja tez tak mialam, ale ja to jeszcze lepiej, bo slyszalam jakies stacje radiowe albo cos takiego:D najlepsze bylo to ze oni tam po wegiersku gadali a czasami po rosyjsku...:P

to nie jest smieszne xd jakis facet mi gada.nie moge sluchac muzy normalnie,wiem,ze jest z okolicy bo podsluchiwalam

ja czasem slysze tez jakies syreny xD beke mam z tego ale to troche dziwne xd wytlumaczy ktos czemu to tak sie robi ;ld ?

nie inetersuje mnie treść tylko dlaczego tak jest,wkurza mnie to,tym bardziej,że nie mogę się włączyc do tej rozmowy,mimo,że ją słyszę ( w sumie słyszę tylko jedną stronę - tego głupiego faceta ! )

Gość Skazany na sukces
Bardzo kiepskie głośniki nie mają ekranowania części elektronicznej. Wzmacniacz o dużym wzmocnieniu połączony z komputerem dłuższym kablem (również kiepskim) działa jak antena i detektor AM (CB oraz modulacja na falach MW SW LW ) .

nic z tego nie kumam

Gość nie puszczam z butli
CV radio :D:D:D:D:D

Gość uhjsf
Gdzieś już był opisany ten problem, nie jestem pewny czy na tym forum. Głośniki te są stworzone z jakiś tanich tworzyw. Te "tworzywa" ściągają fale radiowe, nawet jak głośniki są wyłączone. Jedynym sposobem żeby była cisza to porąbanie ich, spalenie, albo wrzucenie pod walec drogowy

Gość boję się matury
Hayley90 Miałam tak samo :D Siedziałam razem z koleżanką i w pewnym momencie uslłyszałyśmy z głośnika, jak ktoś gada po rosyjsku. Zapamiętałam tylko "w każduju noczku" i się zastanawiałąm, czy tak będzie już co noc :D

nie no jak sa wyłączone to nie slychac ;d

Gość uhjsf
Zatem, masz kilka możliwości - CB jeśli masz tam jakiegoś sąsiada który całymi dniami nie ma co robić tylko nawija, mało ale prawdopodobne - głosy z białego szumu, najmniej prawdopodobne ale możliwe jeśli głośniki są ustawione pod jakimś dziwnym kątem względem siebie i są dostatecznie dobre - czyli głosy z zaświatów innymi słowami - stacja numeryczna - wpisz "numeric radio station" w googlach i wyszukaj, jest taki fenomen i nie wiadomo co z nim zrobić bo nie zawsze da się opisać jakoś sensownie, niektórzy wierzą że to jakieś komunikaty szpiegowskie inni że białe myszki sobie rozmawiają a jeszcze inni że to jakieś fale EM które w dziwny sposób krążą i nie wiadomo o co chodzi

Gość Skazany na sukces
e "tworzywa" ściągają fale radiowe --- > Ja bym to opatentował ! przyznam że za to w dziedzinie elektroniki byłby nobel :).

czyli...? nie wiadomo.. ? będę skazana na tego faceta.. ; / super

Gość to CB radio
na jakimś forum było - ci od CB twierdzą że ludzie mają tandetne chińskie głośniki do kompów, któe nie są ekranowane i dlatego zbierają rozmowy z CB, z kolei inni twierdzili że ci od Cb to mają za silne nadajniki, Tych drugich jest więcej, tak że maniak CB jest przeważnie zmuszany do zmniejszenia mocy, bo ma przeciwko wszystkich mieszkańców bloku

Gość Skazany na sukces
Fale długie można było odebrać bez prądu za pomocą detektora kryształkowego :) dziś potrzebne jest to minimum czyli wzmacniacz. Moja rada kupić głośniki za 120zł problem ustąpi ew stare radyjko.

te głośniki były trochę droższe niż 120 xd ale ok ,kupie inne ,bo ten facet mnie dobija,ciagle ten sam

Gość uhjsf
Zatem test co jest winne przeprowadziłbym tak: 1. zmiana wzmacniacza na inny 2. zmiana kabli do głośników na inne, porządne grube i fajnie izolowane po 30zł od sztuki - i tak warto takie mieć 3. założenie ferrytu na kable w głośnikach - te od chinchów do zwrotnic i te od zwrotnicy do głośników po kolei - punkt 1 - jeśli skutek negatywny - punkt 2 - jeśli dalej - punkt 3

Gość taaaaaaaaaaakkkkk
Ja tez to mam, czesto slysze " uwazajcie miśki stoja na ul. wlokniarzy" :D Czyli ze mi glosniki Sibi łapią ;) Kiedys to sie naprawde przestraszylam, bo srodek nocy a tu mi ktos gada, mimo iz komp i glosniki wyciszone ;)

dzięęki ;) na pewno to zrobię ;]

Gość uhjsf
autorko - jest jeszcze mozliwosc jesli jeszcze mieszkasz np na pomorzu - są rózne stacje latarskie itp, jest wiele mozliwosci

Ej, ja mam dobre glosniki jak by co:P a mi sie to sciaganie skonczylo jak sie przeprowadzilam do innego miasta i tutaj juz nie ma takiego czegos:D

Gość Putin___
syreny? po rosyjsku? może Smoleńsk wychwytujesz 🖐️

Gość uhjsf
może być tak: przechwytujesz nadawanie jakiegoś krótkofalarza. Gość po prostu nadaje swój znak wywoławczy ("Sierra Papa coś tam Tango Foxtrot - SPxTF.) Sierra Papa (SP) to początek znaku wywoławczego polskich statków powietrznych, klubów krótkofalarskich oraz krótkofalarskich stacji indywidualnych. Nadawana informacja zmienia się dopiero pod koniec "transmisji" i brzmi "Sierra Papa Tango Foxtrot Golf (SPTFG) Być może facet najpierw podaje swój znak wywoławczy, a następnie wywołuje jakąś stację o takich znakach identyfikacyjnych. Nie jest to raczej korespondencja ze statkiem powietrznym/morskim, bo oprócz wezwania maszyny "po znaku" dodaje się powód wezwania np. ("SP-TFG po przejściu nad punktem XX zgłoś" "Po przejściu nad punktem XX zgłosimy SP-TFG")

wydaje mi się,że ten kto gada musi byc gdzies w poblizu...xD musze odłączyc te glosniki na noc bo znowu sie obudze