Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Petra....

wybory w UK

Polecane posty

Gość Petra....

kto idzie?a kto nie i dlaczego?

Gość junjuna
ja ide

Gość londyn11111
rozumiem ze macie paszport brytyjski skoro idziecie?

przecież nie trzeba mieć paszportu żeby głosować.

Gość cnjvwihuevnoviqrbv
a kiedy dokaldnie sa wybory? wiem ze jakos na dniach ale nei wiem dokaldnie kiedy..

Gość londyn11111
trzeba miec paszport do wyborow parlamentarnych w UK nie trzeba miec do lokalnych i do parlamentu EU wiec kto nie ma obywatelstwa to niestety teraz nie zaglosuje

Glupota sie szerzy... Nie potrzebujesz brytyjskiego obywatelstwa by moc glosowac glabie, wystarczy rezydentura ktora uzyskujesz po 3 latach. wiec kazdy kto sie otrzymal papiery uprawniajace do glosowania, odeslal je, otrzymal pool card moze glosowac. finnito.

Otóż to. Ja dostałam takie papiery ale nie odsyłałam bo nie zamierzam głosować.

Gość londyn11111
Na 100% nie mozesz glosowac! Nie mow ze jestm glupi bo akurat ty nie masz racji,karty zostaly wyslane do wszystkich,nawet glosno o tym bylo ze wlasnie osoby ktore nie maja prawa glosu tez je dostaly. Moga glosowac tylko i wylacznie posiadacze paszportu brytyjskiego i chyba jeszce rezydenci z krajow korony brytyjskiej-Malta,Irlandia,Cypr,chos tego pewien nie jestem Polacy moga tylko w lokalnych lub do parlamentu EU

Gość londyn11111
NO masz prawo w lokalnych zaglosujesz na kogos z okolicy w parlamenterancyh nie mozesz na 100%,przyznasz mi racje jak dostaniesz w niedziele karte tylko do lokalnych

Gość londyn11111
a widze ze ty mnie jeszec nazwalas glabem po co ja sie w sumie mecze i wyjasniam,nie moj poziom

Gość londyn11111
"Nie potrzebujesz brytyjskiego obywatelstwa by moc glosowac glabie, wystarczy rezydentura ktora uzyskujesz po 3 latach. " to napisalas ty i nie mialas racji a jesli masz paszport to mozesz

Twoje niedoinformowanie razi w oczy, nie wysilaj sie, masz racje nie twoj poziom, intelektualnie nie dosiegasz progu.

Gość londyn11111
"Twoje niedoinformowanie razi w oczy, nie wysilaj sie, masz racje nie twoj poziom, intelektualnie nie dosiegasz progu. " :) ja nie nazywam obcyh ludzi glaebm;)

Gość londyn11111
potwierdza czy zaprzecza. Racje w temacie mialem ja...

Gość junjuna
Jako rezydenci mozemy glosowac jedynie w wyborach lokalnych. Ale i tak ide :-) Zalezy mi na tym co dzieje sie na "moim podworku". W koncu np: burmistrz miasta bedzie z partii wygranej a to juz dotyczy nas jako mieszkancow miasta.

6 maja Polacy moga takze glosowac ! Aby mozna bylo brac udzial w glosowaniu trzeba bylo wypelnic specjalna ankiete, a nastepnie wyslac ja poczta lub elektronicznie do swojego urzedu miejskiego. Jesli dokonalo sie poprawnej rejestracji to kazdy z uprawnionych do glosowania powinien otrzymac karte informacyjna z numerem identyfikacyjnym.

Gość pyjamajama
Sprawdzcie sobie swoje poll card. Po drugiej stronie jest wielki napis LOCAL GOVERNMENT ELECTION.

Gość poza tym to wybory sa w
czwartek, a nie w niedziele

Gość narine334
ja tez biore udzial w wyborach (obywatele unii moga glosowac w wyobrach lokalnych)..ale nie trzeba miec paszportu brytyjskiego zeby glosowac w parlamenckich bo prawo do glosu maja tez czlonkowie calego commonwealth(ale juz nie unii)

As a citizen of Britain, the Commonwealth or the Irish Republic who is 18 years or over and registered to vote: You can vote at the District & Parish Council Elections, held each year in the month of May. You can vote at the Parliamentary Elections held once every 5 years or as decided by Parliament. You can vote at the European Elections held every five years. Citizens of other European Union (EU) countries can vote in Local Government and European Parliamentary elections. Please note: Citizens of EU countries, other than the UK and Irish Republic, cannot vote in Westminster parliamentary elections. Citizens of EU countries, other than the UK and Irish Republic, must fill in a separate form to vote in European Parliamentary elections. Members of the armed forces can register using a standard registration form or as a service voter. Homeless people, remand prisoners and residents of residential psychiatric units can register as having a local connection.

Gość pyjamajama
No to kto jutro wybiera sie na wybory? Ja ide, chce miec przynajmniej wplyw na to co dzieje sie w moim miescie ;-)

Gość taaa to ja dodam
ja tez ide i bede glosowac na kandydata lokalnego z ramienia Labour party

Gość ja tez ide i glosuje na Lib
Dem i juz