Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 121212124fdf

czy ktos mi obliczy kiedy mam owulacje

Polecane posty

Gość 121212124fdf

ostatni okres 20.04 cykl 24 dni okres trwa 5-7 dni :)

to ile trwa sam okres jest bez znaczenia, przeważnie jest tak że długość cyklu dzieli się na pół, czyli 24/2 = 12, czyli po 12 dniach od 1 dnia miesiączki masz owulację. Oczywiście mogą być odchylenia, bo jeden miesiąc masz z jednego jajnika a na następny z drugiego. Czasem w połowie cyklu niektóre kobiety czują bóle miesiączkowe w podbrzuszu, mniej więcej tak jak na okres.... i to jest właśnie TEN moment :-)

Gość 121212124fdf
czyli 1 maja?

Gość 121212124fdf
a jak peknie jajeczko czyli koneic owulacji jest tez prawdopodobienstwo duze ze moze dojsc do zaplodnienia?

Gość 121212124fdf
no to dzisiaj mmnie strasznie boli dol brzucha jakby okres miala dostac... czy mozliwe by bylo zaplodnienie jesli wczoraj moj partner dotykal mojej pochwy.. bez udzialu spermy tylko nawet nie wiem czy byl ten plyn czy on jest obecny przed wytryskiem czy juz jak sie podnieci?

jest taka możliwość i należy z tym się liczyć uprawiając seks w trakcie owulacji... nie zawsze brak wytrysku oznaczal, że nie ma może dojść do zapłodnienia. Jest coś takiego jak płyn przedejakulacyjny zawierający plemniki. Jest on wydzielany pod wpływem podniecenia przez niewielkie gruczoły śluzowe w przedniej części cewki moczowej oraz przez parzysty gruczoł Cowpera. Płyn ten jest bardzo śliski, przeźroczysty (sperma jest biaława), rzadki (sperma jest z reguły gęściejsza), ma odczyn zasadowy. Natura przewidziała go jako naturalny lubrykant, jednak w obecnych czasach pod wpływem skażenia środowiska i niezdrowego trybu życia wydzielanie płynu przedejakulacyjnego w populacji znacznie spadło, dlatego musiała się rozwinąć produkcja sztucznych lubrykantów. Jednak wszelkie parametry dotyczące spermy i płynu przedejakulacyjnego (ilość, jakość, zapach, smak) kształtują się osobniczo i nadal można spotkać mężczyzn, którym się ze stojącego sączy non stop.