Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiuuula25

Czy to wody? Gubie się....

Polecane posty

Gość Kasiuuula25

Cześć, 4 dni temu myślałam już, że rodzę, miałam skurcze tylko, że lekkie, ale przez ok 10 h - przeszły. Przedwczoraj odeszla mi duża część czopu śluzowego. Jestem w 36 tc. To był z pewnością czop i z tego co obserwuję wciąż wydostaje się dużo śluzu galaretkowatego, ale dzisiaj do tego mam caly czas mokre majtki - nie wiem czy to sączące się wody płodowe i co mam robić? Spokojnie czekać na odejście wód lub skurcze? Czy któraś z was miała sączące się wody płodowe? Jak wtedy zareagowałyście i po jakim czasie zaczęło się dziać coś konkretnego?

zadzwon do szpitala moga sie saczyc wiec skontaktuj sie z izba przyjec poradza ci co dalej.trzymam kciuki:)

Gość mama6latki
dziewczyno do szpitala jedź, po odejściu wód płodowych musisz urodzić do 24 godzin. Nawet jeśli nie masz skurczów musisz jechać. W szpitalu dadzą Ci kroplówkę na wywołanie skurczów. Ja też tak miałam jak Ty :) Powodzenia, jutro o tej porze będziesz mamą :)

Gość Kasiuuula25
Mimo tego, że jest ich tak mało? Może lepiej poczekać do jutra? Może coś ruszy??

Gość mama6latki
lepiej nie czekać i sprawdzić, jeśli potem coś sie stanie nie wybaczysz sobie że zwlekałaś. Jedź będziesz spokojniejsza :)

Gość Kasiuuula25
szpital mam daleko i musze wziac taxi na dodatek maz na nocce-sama??? jejjjj :(

Przedwczesne odpłynięcie płynu owodniowego stanowi zagrożenie dla płodu. Najczęściej prowadzi do wystąpienia porodu przedwczesnego. Sączenie lub wyciek płynu owodniowego są dowodem na to, że została przerwana ciągłość błon płodowych. Bardzo istotne jest różnicowanie odpłynięcia wód z nietrzymaniem moczu. Ucisk ciężarnej macicy na pęcherz moczowy może powodować wyciekanie niewielkiej ilości moczu często mylone z sączeniem wód. Jeżeli płyn odpływa w pozycji leżącej może to sugerować, że są to wody płodowe a nie mocz. Czasami może dojść do tzw. wysokiego pęknięcia pęcherza wówczas nie dochodzi do nagłego odpłynięcia wód a jedynie do ich sączenia. Odchodzenie płynu owodniowego może stwierdzić lekarz podczas badania ginekologicznego. Po rozpoznaniu wycieku wód płodowych przeprowadza się szereg badań diagnostycznych tj. ocena ilości płynu w badaniu USG czy też test krystalizacji, mających na celu określenie dalszego postępowania. Jest ono uzależnione od wielu czynników m in. od wieku ciążowego, czasu od odpłynięcia wód, stanu ogólnego płodu i ciężarnej oraz wielu innych równie istotnych dla podjęcia odpowiedniej decyzji. Najbardziej korzystne jest odpłynięcie wód płodowych tuż przed rozpoczęciem akcji porodowej w terminie porodu. Zbyt długi okres od odpłynięcia wód może spowodować zakażenie wewnątrzmaciczne, którego najczęstszymi objawami są: gorączka, tachykardia, podwyższona liczba leukocytów we krwi. Przedwczesne odpłynięcie wód może również powodować wcześniactwo, niedotlenienie płodu, powikłania okołoporodowe, wypadnięcie pępowiny lub części drobnych. Do tego powikłania może dojść w wyniku stanów zapalnych kanału rodnego, licznych ciąż, niedoboru kwasu askorbinowego, wad płodu i macicy oraz wielu innych przyczyn.

Gość grupa nr4
jedz do szpitala a nie sie zastanawiasz i na kafe siedzisz, jedz koniecznie!!!!

Gość pojechalas??
jedz bo jak cie czytam to cisnienie mi skacze jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym?!!

Gość Kasiuuula25
Mały cały czas fika - podczas sączenia się wód to normalne, że on taki ruchliwy jak by mial sie dobrze??

Moj fikal jak wsciekly i co?Okazalo sie ,ze wiedzial,ze juz czas i sie ukladal.Pare godzin pozniej byl na swiecie. Na litosc boska chociaz zadzwon do szpitala i zapytaj czy masz przyjechac!!!!!

Gość Kasiuuula25
dzwoniłam własnie. nie udzieliła mi zadnej informacji i powiedziala ze diagnoz przez tel nie stawiaja :/ a ja poprostu nie chce swiata stawiac na nogi jak to fałszywy alarm moze byc - taki mam charakter, o ciaze dbam cały czas i nie chce zle dla malego, ale jak bym jezdzila z byle czym to to bylby juz 3 wyjazd, bo raz skurcze mnie niepokoily przez tyle h, a za drugim razem pulsowanie kregoslupa i odejscie czopa.

Gość Dodaj nowy temat _______
Ty na serio jesteś w ciąży? Takiej "namacalnej"? Czy raczej urojonej?

Gość Kasiuuula25
No to jadę - mimo tego, że aktualnie nawet nic na wkładce nie mam... ale skoro tak piszecie.

Gość niech zagrają w butelkę
A w głowie coś masz? Głupie prowo :O

Naprawde lepiej sprawdzic..a noz widelec Cie zostawia.Ja tez taka jestem,ze zawsze czekam..i raz mi nerki daly w kosc..i wyladowalam w szpitalu..wlasnie dlatego,ze czekalam.