Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fillosophy

60 LAT

Polecane posty

Gość dfbkui,;ok,ok
w zakrzepicy? zalecam umiar :P

Gość fdsfdsfdsfsd
i mówił że mi też lubi to robic i pic moje soczki - hahaha i to tylko mówił a nie robił ;) Fajne głupoty. :)

Gość older sailor
widocznie mam powód że nie idę do lekarza. głupio mi i tyle. ostatnio pourazowo zrobila mi się zakrzepica w jednej żyle w nodze.

Gość FGFG HL;OK
NO DOBRZE KOCHANI :) A TERAZ SZCZERZE :) RAZ W M-CU? JESLI TAK TO OK.

Gość mnie się taki trafił, co
lalunia zulunia, to na super egzemplaż trafiłaś, u mnie poracha, zero orala, anala, nawet nie lubił stópek pieścić, na cholere mi taki facet? Ale pomimo tych wad, to zapamiętam go jako najbardziej szarmanckiego i kulturalnego mężczyznę w moim życiu - już tacy niestety na wyginięciu....

Gość older sailor
serce mam ok, ostatnio mialem badania, proby wysiłkowe i jest ok

Gość wertrtjg
miło mi...

Gość mnie się taki trafił, co
older sailor, zdrowie jest ważniejsze, niż ten "wstyd" - to nie lek na trypla i też nie te czasy, alekarza możesz odwiedzić gdzie Ci się żywnie podoba i napewno nikt Cię palcem nie będzie pokazywał.

Gość wertrtjg
kobiety nie szukają jednorazowych przygód....

Gość wertrtjg
i nie to dla nich naj dzieki że postanowiłes napisać

Gość no oprócz prostytutek
Te wszędzie szukają

Gość wertrtjg
hm , to nie wiem gdzie się obracasz :(

Gość wertrtjggtr
medycyna nie stroni od sexu, jesli serce w porządku :)a to najważniejsze,to będzie dobrze

Gość older sailor
i początki zakrzepicy niestraszne? :)

Gość wertrtjggtr
:D

Gość no oprócz prostytutek
nie trzeba się obracać źeby wiedzieć.

Gość older sailor
macie jakieś informacje na temat tej zakrzepicy? nie chciałbym wykorkować a wiagrę już mam z netu i trochę straszno mi ale ..pokusa duża

Gość wertrtjggtr
nie jestem obeznana w temacie - to własne doświadczenie,

Gość wertrtjggtr
hm z internetu? oj może być z domieszką amfy :D lepiej przemyśl :P

Gość older sailor
pfizer oryginal :P

Gość wertrtjggtr na
Słowa kluczowe: Dziedzina : kardiologia seksuologia W tym temacieRozwój miażdżycy u dzieci i młodzieży Powikłania nadciśnienia tętniczego- aspekty genetyczne Wielorzędowa tomografia komputerowa wykrywa przebyte pęknięcie blaszki miażdżycowej w tętnicy wieńcowej Skutki życia w bezruchu Międzynarodowe badanie IDEA potwierdza, że powiększony obwód talii jest czynnikiem determinującym chorobę sercowow-naczyniową (CVD) Zmienność występowania incydentów sercowo-naczyniowych Program Oceny Populacji Mężczyzn z Zaburzeniami Erekcji Cała prawda o lekach na zaburzenia erekcji Wszystko o zaburzeniach erekcji miażdżyca , choroby sercowo-naczyniowe , zaburzenia erekcji DyskusjaWięcej Przejdź do dyskusji Choroby układu sercowo-naczyniowego i zaburzenia erekcji są procesami ściśle ze sobą związanymi. Zaburzenia erekcji dotyczą prawdopodobnie od 10 do 20 milionów mężczyzn w Stanach Zjednoczonych i ponad 100 milionów mężczyzn na całym świecie. Co roku u około 500 000 osób w Stanach Zjednoczonych występuje zawał mięśnia sercowego, a szacuje się, że 11 milionów osób żyje z chorobami układu sercowo-naczyniowego, co sprawia, że problemy funkcji seksualnych i chorób serca dotyczą jednocześnie wielu pacjentów. Zaburzenia erekcji są często oznaką poważnie przebiegających chorób układu sercowo-naczyniowego, stąd kardiolodzy coraz częściej włączają się w opiekę nad mężczyznami z zaburzeniami erekcji. Zaburzenia erekcji często występują u pacjentów chorych na serce, co więcej oba schorzenia mają takie same czynniki ryzyka: palenie, nadciśnienie, hiperlipidemia, cukrzyca, depresja, stres, nadużywanie alkoholu. Aktywność seksualna nie jest nadmiernie obciążająca dla serca, pod warunkiem odpowiedniego przebadania, rozpoznania istniejących schorzeń naczyniowo-sercowych oraz zabezpieczenia pacjentów z zastosowaniem istniejących wytycznych postępowania. W takiej sytuacji kontakty seksualne mogą dawać zadowolenie bez wzrostu ryzyka wystąpienia incydentów sercowo-naczyniowych. Leczenie zaburzeń erekcji u pacjentów z chorobami układu sercowo-naczyniowego zmieniło się w wyniku wprowadzenia doustnych inhibitorów 5-fosfodiesterazy (PDE-5), których pierwszym przedstawicielem był sildenafil. W wyniku jego stosowania zaobserwowano, że przy minimalnych efektach ubocznych (spadek ciśnienia, zaburzenia widzenia), powodzenie w przywracaniu funkcji seksualnych jest możliwe nawet u 80% pacjentów (w zależności od etiologii). Synergistyczny efekt hipotensyjny przy jednoczesnym zastosowaniu nitratów to jedyne ważniejsze przeciwwskazanie. Zgodnie z ostatnimi wytycznymi American College of Cardiology (ACC) oraz American Heart Association (AHA) nie zaleca się przyjmowania nitratów w ciągu 24 godzin po zażyciu sildenafilu. U pacjentów bezobjawowych zaburzenia erekcji mogą być markerem utajonej choroby naczyniowej lub naczyniowym czynnikiem podwyższonego ryzyka i powinny być dla lekarza sygnałem alarmowym do przeprowadzenia badań przesiewowych w kierunku chorób serca. Zaburzenia erekcji często występują u pacjentów z chorobami układu sercowo-naczyniowego i lekarze powinni rutynowo pytać o obecność tego typu zaburzeń. Niestety, szczególnie w Polsce zadawanie tego typu pytań lekarze uważają za kłopotliwe, stąd w większości przypadków je pomijają. Zaburzenia erekcji to stan niepokojący dla mężczyzn i ich partnerek, poważnie obniżający jakość ich życia, często wpływający na pogorszenie się relacji partnerskich. Pacjenci z chorobami układu sercowo-naczyniowego oraz cukrzycą reprezentują największą grupę pacjentów z zaburzeniami funkcji seksualnych, większość z nich korzysta z aktualnie dostępnych leków. Podjęcie problemu zaburzeń erekcji u pacjentów z chorobami sercowo-naczyniowymi może prowadzić do znacznej poprawy jakości życia w tej grupie chorych, zmniejszając jednocześnie do minimum występowanie objawów niepożądanych stosowania terapii skojarzonej. Pacjentów należy poinformować o wielu dostępnych opcjach leczenia zaburzeń erekcji, w tym o inhibitorach fosfodiesterazy typu 5 (PDE-5). Inhibitory PDE-5 są bezpieczne i skuteczne u większości pacjentów z chorobami serca, także u tych, którzy przyjmują wiele leków hipotensyjnych. Co więcej, inhibitory PDE-5 nie mają szkodliwego wpływu na wydolność fizyczną, częstość akcji serca, czy stopień niedokrwienia wywołanego wysiłkiem. Wydaje się, że w przyszłości inhibitory PDE-5 mogą odgrywać istotną rolę w obniżaniu ciśnienia płucnego u osób z pierwotnym nadciśnieniem płucnym (PAH) lub zastoinową niewydolnością serca. Jednakże ważne jest, aby mężczyźni przyjmujący inhibitory PDE-5 zwracali szczególną uwagę, aby unikać równoczesnego przyjmowania różnych preparatów nitratów. Pacjenci z bólem w klatce piersiowej, wskazującym na zawał serca powinni powiadomić personel oddziału ratowniczego, że przyjmują inhibitory PDE-5. Podobnie, personel oddziału ratowniczego (intensywnej opieki), przed podaniem nitratów, powinien pytać pacjentów, czy stosują inhibitory PDE-5. Nitratów nie należy bowiem podawać przez co najmniej 24 godziny po zażyciu sildenafilu lub wardenafilu i przez co najmniej 48 godzin po zażyciu tadalafilu (patrz wyżej wytyczne ACC/AHA). Chociaż dowiedziono, że czynniki ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego wiążą się z zaburzeniami erekcji, to brak jest jednoznacznych badań, odpowiadających na pytanie - czy eliminacja czynników ryzyka leczy także zaburzenia funkcji płciowych. Problemem wydaje się być fakt, że modyfikacja stylu życia w średnim wieku może być po prostu zbyt późna, aby spowodować poprawę, a niektóre leki przeciwnadciśnieniowe i obniżające poziomy lipidów mogą nawet pogarszać istniejące zaburzenia. Doustne leczenie zaburzeń erekcji z zastosowaniem inhibitorów PDE-5 jest skuteczne i bezpieczne u większości pacjentów chorych na serce i nadciśnienie. W postępowaniu z pacjentami kardiologicznymi cierpiącymi na zaburzenia erekcji przydatne mogą być wytyczne dotyczące leczenia zaburzeń erekcji u pacjentów z chorobami serca wydane przez ACC/AHA oraz konkurencyjne wytyczne z Uniwersytetu Princeton - Princeton Guidelines

Gość wertrtjggtr na
w internecie jest sporo trzeba szukać

Gość wertrtjggtr na
a jak to u Ciebie po viagrze?hm

Gość wertrtjggtr na
przepraszam dbanoc

Gość Nadal.zdumiona
A poznany przeze mnie to wcale seksu nie chciał... Wydawał mi się taki niesamowity pod każdym kątem, niemniej ani seksu, ani romansu! Sama nie wiem do czego ja mu byłam potrzebna. Chyba nie miał żadnych potrzeb, może tak... Bo gdyby miał to jakoś by mnie chyba zachęcił, czy co... Może się w pracy realizował, tego jego wieku nie wzięłam pod uwagę, że on może naprawdę już chcieć tylko pogadać. Aha i na koniec mnie olał zupełnie. Na początku byłam wściekła, teraz już mi przeszlo i się z tego śmieję:) Olana przez 60latka, nie każdej się trafi:):):) Zachodzę w głowę, do czego ja mu w ogóle byłam potrzebna (mam 35 lat):) Nie wyglądał na męzczyznę bez żadnych potrzeb, wręcz przeciwnie... Miły, kulturalny (olał mnie b. brzydko więc tu się pomyliłam), z poczuciem humoru.. może jakieś miał problemy o których mowić nie chciał (poza zoną, o której wiedzialam:)) W Każdym razie - nie polecam:)

Gość Himen
60latek mial mozliwosc poromansowania z 35latka i ja olal????? To jakis psychiczny chyba? K.... ja nie kumam facetow:( sam mam 45 lat i z 35letnia slicznotka chetnie bym poobcowal:-):-) paranoja

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
moze juz mu nie stawal, hehehehe albo sie bal ze nie da rady trzydziestopieciolatce dziwne to heheheh takie zycie kto jeszcze mial romans z emerytem?

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
KTO MIAL ROMANS Z EMERYTEM, wpisywac sie!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kipnął w kalendarz
mądra kobita, pewnie stroniła od dziadka nie chciała miec go na sumieniu haa