Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolorowanki dla dzieci

Prosze Was Mamusie o pomoc

Polecane posty

Gość fwfrwer
Dwie pierwsze tak. Dwie ostatnie nie - a to dlatego że są monotonne jeśli chodzi o proponowaną kolorystykę a przede wszystkim dlatego że są tam zbyt duże obszary do pomalowania a dziecku to się nudzi i trudno jest mu pomalować jednolicie. Przy żabie, na liściach warto by dodać np nenufary a przy żuku jakieś kamyki, mniejsze kwiatki czy coś takiego, to tak żeby kolorowanie nie było nudne.

O super, dzieki za opinie :)

zgadzam się z opinią wyżej. dwie ostatnie kolorowanki bardzo monotonne. pracuję z dzieciakami i wiem, ze nie bardzo lubią kolorować takie obrazki. wolą te z dużą ilością elementów, które mozna pomalować różnobarwnie

Gość jhsghdgws
i ja się zgadzam z tymi powyżej

a co myslicie o tym, jak jest bardzo duzo elementow? jakies wzorki w tle, etc :)

Gość fwfrwer
Wydaje mi się że dzieci lubią przerzucać się z jednego miejsca na kolorowance, w drugie, i znów wracać. Dlatego dużo elementów (byle możliwych do pokolorowania, dobrze wykończonych) jest dobrych. To pewnie dlatego że jednocześnie chciałyby wszystko naraz, i zarazem kolorowanie tego samego męczy. Myślę że nawet do tego baranka można by dodać gdzieś na niebie motyla/ptaka/słońce, i dziecku by się podobało.

Super, wielkie dzieki, wlasnie takich info potrzebowalam. Na pewno kolejne beda lepsze ;) to moja 1sza przygoda z kolorowankami, nigdy tego nie robilam :D

Gość fwfrwer
Myślę że o wiele lepiej z tą drugą żabą. Tylko jeszcze jedna uwaga. Dziecko chyba lubi rozumieć co koloruje żeby wymyśleć jak. A tymczasem ja sama nie wiem co jest na liściu z nową żabą. To dziura przez którą prześwituje woda spod spodu czy kropla wody? Jeśli dziura w liściu, to chyba lepiej żeby woda była ciemniejsza, jeśli kropla, to może powinna być bardziej kulista. Wychodzi że się czepiam ale świetne te obrazki i fajnie że ci zależy czy się spotkają z właściwym odbiorem więc aż się chce pomóc. Najwyżej nas nie posłuchasz. :D.

Kropla wody. Na razie staram sie o nowa prace, nie wiem, czy w ogole cos z tego wyjdzie ;) Kupilam kilka kolorowanek wykonanych przez konkurencje, ale wydawaly mi sie wszystkie podobne. Dzieki wielkie, jesli dostane te robote, na pewno wezme to pod uwage :)

Gość fwfrwer
Powodzenia! I dobranoc!

najlepiej spytaj dzieci,czy im się podobają i dlaczego,bo w końcu to one będą odbiorcami.

Nie zdaze, na jutro musze wyslac :( ale jesli bede robic w przyszlosci takie projekty, to zapytam. A w jakim wieku dzieci najbardziej lubia kolorowanki? Nie mam swoich, wiec nie wiem. Dziekuje bardzo!

Gość pomaturalny
I nie rob dzieci w bambuko powielajac ten sam motyw odbity i powiekszony ! To nie fair ! Kolorowanki maja byc proste, o odstajacych od siebie kolorach (a nie np. dwa zblizone odcienie zielonego), z detalami a nie polaciami, bez tla (dziecko samo zdecyduje, czy je nalozy) i bez szachrajstw (sklonowana zaba) i udziwnien (wzor na pisance, od ktorego mi sie w oczach mieni - labirynt ?). Poza tym, jakby te cztery obrazki o roznych stylach znalazly sie w jednej ksiazeczce, to bym zaraz na polke odlozyl, stwierdzajac, ze ktos posciagal z neta i wrzucil na papier najtanszym kosztem... Chcesz by dziecko spedzilo nad Twoja kolorowanka dlugie godziny ? Uszanuj je i rowniez sie do pracy przyloz !

Gość mam lat 30
i bardzo lubię kolorować. Ale ja to wolę kolorowanki gdzie jest bardzo dużo detali ;)

moja ma 4 i lubi kolorowanki,lubiła już jak miała 2 i myślę że 10letnie dzieci też je lubią.Przedział wieku jest ogromny.Życzę powodzenia.

pomaturalny Zaba jest sklonowana dla zobrazowania czy dobrze zrozumialam rade. Nie potrafie tak szybko dorobic nenufarow. Dlaczego nie moze byc kilku roznych odcieni zielonego obok siebie? Moze dziecko w ten sposob zwroci uwage na roznorodnosc zieleni? Nie widzialam kolorowanki, gdzie byloby duzo detali, wiec sama tez takiej nie zrobilam. Nie mam dzieci, wiec pomyslalam, ze maluchy po prostu nie radza sobie z dokladnym pokolorowaniem drobniutkich szczegolikow. Co zlego jest w obecnosci tla? I wzorze na pisance? Dlaczego nie moze byc dziwny? Nie, te 4 obrazki nie znajda sie w jednej ksiazce. One w ogole nie znajda sie nigdzie. To proba...

Kamilla - dziekuje za stronke. Jesli w przyszlosci bede robila kolorowanki, zajrze sobie tam, moze wpadne na jakis ciekawy pomysl po obejrzeniu tych wzorow ;)

W linku ktory podalam sa fajne kolorowanki dzieciaczki ktorymi sie opiekuje ( chłopiec 5lat, dziewczynka 3lata) bardzo lubia tego typu kolorowanki, zwlaszcza ze sa na nich bochaterowie bajek ktore znaja:)

Kolorowanki najlepsze sa jezeli jest na nich cos co dziecko lubi np postacie z bajek ktore znaja:)

Kubus Puchatek dobrze mi wychodzi, ale niestety chyba do tego trzeba miec licencje, zeby moc rysowac znane postaci z bajek...

Gość pomaturalny
Zwroci uwage na roznorodnosc, a jeszcze bardziej na to, ze wsrod kredek nie ma dwoch roznych zielonych ! :( Rozeznaj sie w najpopularniejszych/najczestszych zestawach i rob pod nie - ja bym stawial na 12 kolorowe - albo niech na ksiazeczce jest wyraznie napisane - zalecane kredki od 24 kolorow w gore :) Juz nie mowiac o gradientach - brrr - biedne dziecko z frustracji stemperuje polowe kredek a w koncu podrze ksiazeczke. Kolorowanek o wielosci detali nie widzialas, bo teraz glownie wlasnie taki chlam dzieciom wciskaja - cztery ksztalty na krzyz i maluj bachorze. Dla mnie absolutny brak szacunku. Detale nie musza byc drobne - ale niech ich troche bedzie - z odstajacymi kolorami, by dziecko mialo frajde ze zmiany kredek, zestawiania kolorow, a nie machania przez 5 minut jedna by zapelnic pol kartki zielonym lisciem. To sie tyczy rowniez tla - nie zmuszaj do nadwyrezenia nadgarstkow - jak samo bedzie chcialo - to ok :) Co do udziwnien - to moje pierwsze wrazenie, ze w tym wzorze mozna sie zgubic - trzeba sledzic kazdy kontur by sie polapac - ale moze sie czepiam...:) Generalnie cos co ma kolory i jest czytelne, po ich zdjeciu, moze wygladac na zbyt pogmatwane. Powodzenia i zrob dobre kolorowanki a na pewno je kupie :)

pomaturalny - dziekuje za wyjasnienie Ja jako dziecko mialam mnostwo kredek i wiele, wiele odcieni zieleni :) z roznych zestawow. Co do gradientow, pojawiaja sie one dlatego, ze w wielu kolorowankach rysunki wystepowaly trzykrotnie - na okladkach (ze zludzeniem trojwymiarowosci), na naklejkach i kolorowance samej. Ja bardzo lubie szczegoliki, mam nawet pomysl, a nie wiem, jak sie przyjmie, no i jest okropnie pracochlonny. Jesli mnie przyjma do tej pracy, sprobuje namowic szefa :) Mi tez nie podobaja sie kolorowanki ze sklepow, ale nie pamietam, jakie byly dawniej.

Kolorowanki juz poszly :) ale moze jeszcze ktos mi cos doradzi?