Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Oszukali mnie na allegro. Odpuścić czy iść na policję?

Polecane posty

Kupiłam 2 butelki perfum za 50 zł. Okazało się, że sprzedająca podala zły nr, nie odpowiada na maile, nie wysyła produktu już 3 tygodnie. Wiem, że w podobnej sytuacji znalazlo się oprócz mnie sporo osób. Żeby odzyskać pieniądze z funduszu allegro trzeba zgłosić przestępstwo na policję, masa papierków z tym jest. Mama mówi, żebym odpuściła bo za takie pieniądze nie warto się denerwować.

Gość ale zal
trzeba było sprawdzić w komentarzach sprzedającego a tak będziesz sie tłukła po policjach na końcu umorzą sprawę bo stówa to niska szkodliwość

Miała 30 komentarzy - same pozytywne, głównie od kupujących. Ehhh Chyba już nigdy nie kupię już nic od osoby, która nie jest supersprzedawcą.

Gość dreeeeza
To podaj linka na tego sprzedawcę

przede wszystkim to chyba obsługa allegro powinna pomóc Ci rozwiązać ten problem.. ale z tego co wiem, to różnie z tym bywa, obecnie zupełnie gdzieś mają swoich klientów. a na przyszłość - korzystaj ze sklepów internetowych, a nie alledrogo...

Gość ani mi sie sni
tak obsługa można zgłosić spor i tyle w odp napiszą ze by podjąć probe dogadania sie z kontrahentem i ja tak czekam na bluzkę od 6grudnia

Gość Po pierwsze nie mogła mieć 30
pozytywnych komentarzy, bo w tej chwili ma ledwie 20 pozytywnych. Po drugie- jakie to perfumy niby? Jakiś avonowski badziew :O Po trzecie- nie odpuszczaj. Tacy naciągacze właśnie licza na to, że 20-50 zł każdy odpuści. Najlepiej byłoby dogadać się z pozostałymi osobami, które wystawiły negatywy lub jeszcze nie wystawiły i wspólnie zgłosić sprawę. Wtedy dotyczy to poważniejszej kwoty i jest inaczej traktowane

Mam i perfumy Armaniego i Avonu - mogę stwierdzić, że nie widzę różnicy w trwałości. Drogich perfum nigdy bym na allegro nie zamówiła bo jeszcze by mi podróbkę wysłali. Właśnie nie chcę odpuścić ze względu na zasady. Jakby każdy tak ręką sobie na to machnął to byłoby więcej oszustów,.

Wiesz, za 50 zł to mu nawet nic nie zrobią :( ściganie zaczyna się od 200 coś. Swoją drogą możesz napisać do allegro, może zapłaci jakieś odszkodowanie, ja kiedyś miałam podobną sytuacje , ale allegro wypieło się na mnię dupa :o teraz może inaczej funkcjonują bo mają jakiś tam system ochronny :o

Gość w jaki sposób niby cię oszukał
a????????????????