Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kostkaaa233

urządzam pokoik dla chlopca moze byc ? inne pomysly?

Polecane posty

Gość kostkaaa233

remontujemy z męzem pietro domu...i myslalam o czyms takim w pokoju malego przyjdzie na swiat dopiero za 3 miesiace ale juz chcemy miec dla niego pokoj zeby póxniej nie trzeba bylo malowac i brudzic itd tylko wszystko teraz robimy za jednym zamachem. Tam na dole sa zdjecia pokojow uwazacie ze moze byc? chce tak zrobic sciany meble jeszcze nie wiem gdzie kupie...tylko pytanie czy tak bedzie ladnie u chlopca? czy taki pokoj moze byc przynajmniej na jakies 3 lata ? a moze macie jakies inne propozycje? prosze o pomoc

Gość kostkaaa233
sa spokojniesze ale przeciez sa prawie takie same...

Gość a ja ....
właśnie mojemu synkowi zrobiłam pokój z tymi pierwszymi naklejkami i wygląda super. Naklejki są na jednej ścianie pozostałe są żółte, tylko dwa ślimaczki siedzą na półkach z książkami, półki są na wysokości dziecka. Synek ma 2,5 roku

kostka ja widzę różnicę ogromną i w jakości wykonania i w cenie. Ale to już takie moje zboczenie bo jestem dekoratorem z zawodu. Zostawiła bym też to malowanie ścian tak jak w/w zdjęciach bo to fatalnie wygląda i z doświadczenia wiem,że mamy szybko to zmieniają. Lepiej przeznaczyć na to jedną ścianę np. tam gdzie będzie stać łóżeczko,a potem zamiast łóżeczka wstawić tam np. stolik, krzesełka i regał na zabawki lub większe łóżko.

Gość kostkaaa233
ryniu2 dzieki za te uwagi bo wlasnie mysle czy nie zrobic tak tylko np 2 scian bo wszystkie to chyba za duzo by tego bylo.... ale tez nie wiem czy wogole nie zrobic czegos delikatniejszego...np nie naklejki tylko kupic szablony i jakies delikatne kolory zrobic nie wiem to moje pierwsze dziecko i nigdy takiego pokoju nie robilam tylko sobie na internecie ogladam...

ja ostatnio robiłam meble do pokoju dzieciecego i zlecałam zrbienie scian. wszystkie procz ta gdzie byly naklejki byly w jednakowym kolorze,a ze byla to dziewczynk to pastelowy wrzos bo taka m.in. byla kolorystyka w naklejkach. do tego miasla mebelki w bialym kolorze lekko postarzone w francuskim stylu.sorka za literowke,ale mam dzidzie na rekach.

Gość ja bym zaczekala z tymi naklej
kami, niemowlakowi to wszystko jedno czy jednolite sciany czy z naklejkami safari czy robotami itd.. a nawet wydaje mi sie ze malutkiemu dziecko lepeij jestw jednolitym stonowanym pokoju niz takim jak z choinki :> za to jzu 2-3 latkowi to taki pokoj jets super ale wtedy musisz sie dostosowac do gustu malucha :) a dzis to nie wiesz czy chlopak bedzie lubil smaochody, ziwerzaki czy np pociagi jak moj :D moj maly mial na smaym poczatku 1 kolorowy pokoj be zadnych ozdob itd, po ok pol roku dokleilam naklejki zwierzaqtek, powiesilam ozdobe z bajki na scianie i bylo bardziej dziecinnie :D teraz maly ma ponad 2 lata i zmienilam mu calkowicie pokoj bo tamten mu nie pasowal, teraz ma wszedzie pociagi i smaochody naklejki, szablony odmalowane itd.. widze ze dopiero teraz taki pokoj jak pokazalas mailby sens :D

Mama Krzysia, Ja na Twoim miejscu kupiłabym meble z surowego drewna sosnowego i sama je przemalowała. Wystarczy trochę farby akrylowej i możesz wyczarować niezłe cuda. Np. kup półkę, regalik, koniecznie musisz mieć biurko bo masz dziecko w wieku mojego starszego, krzesło. Pomaluj całość mebli farbą akrylową (kupisz np. w Castoramie lub Praktikerze) w jaśniejszym kolorze i szablon w który nanosisz ciemniejszą farbę tapując tzn.przykładając nasączoną gąbeczkę delikatnie tak jakbyś przykładała pieczątkę. Teraz są super szablony np z Formuła 1, retro auta itd. Możesz nanieść szablon na blat biurka i szufladę lub drzwiczki (tylko pamiętaj albo,albo). W regale na półki lub jeśli bok jest zabudowany to z boku. Na zagłówek łóżka lub boki. Siedzisko krzesła. Bawcie się szablonami bo to super sprawa a wzornictwo jest obecnie bardzo szerokie.

Gość kostkaaa233
ryniu2 dzieki bardzo :) moze to racja chyba chcialam zeby bylo za wesolo...zrobie dla malucha troche bardziej stonowany pokoj z takimi szablonami a jak podrosnie to sobie wybierze jakie wzory bedzie chcial dzieki jeszcze raz :)

Naklejki możesz zawsze ściągnąć, farbę z wymalowanymi pagórkami, drzewkami, słoneczkami i szablony już nie. Zwierzątka są neutralne i starczą max do 3 lat. Mój syn miał nemo i starczyło mu do 3,5 l,a potem zaczęła się Era Dinozaurów:) Obecnie są takie naklejki,że jak ściągasz nie pozostawiają śladó,ale muszą być dobrej jakości i mieć takie info w opisie produktu.

Gość Mama Krzysia.
Ryniu jesteś ?

Gość Mama Krzysia.
Konkretnych mebli mi nie polecisz? A może znasz jakieś strony w internecie z pomysłami urządzenia pokoju dla małego chłopca ?

pytaj w Allegro o meble. W większości mają lakierowane,ale jak wejdziesz to zapytaj czy mogą zrobić surowe. Mam jednego fajnego sprzedawcę u którego biorę mebelki i stylizuję dla moich klentów. Zaraz Ci prześlę linka. Łóżka, komody, biurka,regały wszystko masz w Allegro,a czasem możesz kupić u jednego sprzedawcy i wynegocjować niższą cenę. W sklepie raczej surowizny nie dostaniesz. Możesz się pokusić na zakupy w Ikeiale tu akurat nie jestem zbyt oryginalna ;)

Gość Mama Krzysia.
A jeśli chodzi o gotowe, kolorowe meble? Możesz mi polecić jakiś sklep internetowy, sprzedawcę lub stronę internetową ?

Gość Mama Krzysia.
Mogę prosić o Twojego maila? (odezwę się )

Gość moja bratowa
mi bardzo się podobają meble z tej firmy www.meblik.pl są drogie ale piękne. O sprzedacy czytałam same pozytywne opinie.