Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makaronikos

łazienka na biało

Polecane posty

Gość makaronikos

czy ktoś z was ma białą łazienkę? Czy łatwo utrzymać ją w czystości?

w zyciu nie zdecydowałabym się na białą łazienkę. Ja mam zieloną:)

Gość makaronikos
a wasze łazienki w jakich sa kolorach

Białe łazienki są przepiękne ale bardzo trudne do utrzymania w czystści. Białe płytki to koszmar. Wiem, bo miałam takie w domu rodzinnym. Oczywiście fuga nie była biała już po kilku m-cach. Jeśli planujesz prysznic to możesz się spodziewać, że na płytkach będziesz widzieć nieustanne ślady kamienia. Fugi-nie do utrzymania w czystości. Ja choć wielbię takie łazienki sama się na taką nie zdecydowałam.

Ja mam i łazienke i wc w jasnych kafelkach z białymi fugami. Nie mam kłopotu z kamieniem na kaflach, jak ktoś wyżej pisal (myję je codziennie, więc kamień nie ma szans), fugi faktycznie najpierw lekko zółkna, poźniej się brudza, ale teraz sa dobre płyny do czyszczenia, więc z tym też nie ma kłopotu (a poza tym fuga nie pobrudzi się w miesiąc czy dwa ;) ) ogólnie - jeśli nie planujesz zostawić łazienki bez codziennego jej czyszczenia, to spokojnie możesz zrobić białą :)

Myślę, że nie zdecydowałabym się na białą łazienkę. A myslałaś nad płytkami bez fug? To duże ułatwienie.

niebieska sukienka - taki mam juz "odruch bezwarunkowy" ;) nie lubię plam na kafelkach, śladów po wodzie na bateriach, brudnej wanny i zachlapanego zlewu :D

Magda ja też nie lubię dlatego mam kafelki w kolorze kamienia, który jest uprzejmy robić się z wody:)I w tymże kolorze płytki:)Baterię przecieram po każdym prysznicu a umywalka raz w tygodniu raczy się detergentami:)

Gość cipko ty chora
to zielona jak w szpitalu! :D:D:D biala ok. ale jak masz kafelki. farba troche tandeta. lepiej na fioletowo ja mam bordowa i białe dodatki.

Gość makaronikos
a biała i kolorowe dodatki? fajnie to bedzie wygladalo???????????

Gość gość
Wydaje mi się że to dosyć fajna opcja. Np. białe płytki imitujące marmur. Chyba niedawno widziałam nawet takie fajne w http://www.imextop32.com.pl/ jak kupowałam swoje.

Gość gość
Ja mam łazienkę czarno-białą, fajnie to wygląda, a jak się regularnie dba o czystość to nie ma problemu z jej utrzymaniem. Takie kolory zaproponowało mi studio www.sanitarplock.pl z Płocka i przygotowało wizualizację i projekt

Gość gość
ja mam biala w polaczeniu z szarymi blatami, dokladnie stad www.btb-radzymin.pl sa to blaty z betonu architektonicznego, sprawdzaja sie naprawde swietnie

Gość gość
U mnie jest biała wanna (http://swiatlazienek.com.pl/p59968,antonio-lupi-ba-a-wanna-wolnostojaca-185x90-cm-biala-ba-a.html), więc już płytki dobrałam w takim karmelowym/rudawym kolorze. Cała biała łazienka rzeczywiście jak w szpitalu.

Biała łazienka może być bardzo stylowa! Jeden kolor wcale nie oznacza nudy, jednak warto dobrać wyposażenie sanitarne które będzie przyciągało uwagę, wyraźne, zdecydowane formy. Można zaszaleć z umywalką na wymiar, np. wolnostojącą, lub jakąś geometryczną wanną. Wiem że takie bardzo nietypowe umywalki można zamówić w Luxum, firma z Krakowa, producent. :-)