Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmaria31

ACCULIFT- lipoliza laserowa III generacji

Polecane posty

Gość proooca
do wychudzonej, hmm, jednak czytanie ze zrozumieniem jest nadal problemem.to nie ja się nakręcam i nie ja obrażam, sama zaczęłaś z podważaniem wiarygodności innych osób, w tym mnie, jakby nie można było wyrazić swojej opinii. zarzucanie innym osobom prób oczerniania, oraz sugestie,że napisałam (lub ktoś inny)-brednie,jest żenujące. a co do poprawki u innego lekarza-wiąże się z dodatkowymi ogromnymi kosztami, i aż dziwi mnie,że osoba tak wyszczekana jak Ty nie potrafi tego zrozumieć. i chyba nie jest to miejsce na osobiste utarczki, forum ma służyć osobom, które będą się decydować na taki zabieg. każdy ma prawo napisać o tym, co myśli na dany temat. nie u każdego zabieg powiódł się tak,jak u Ciebie, powinnaś mieć tego świadomość. zauważ,że nie podważałam Twojego zdania-jakże lukrowato-pozytywnego, bo masz prawo napisać, to, co uważasz za stosowne. więcej wyrozumiałości życzę. pozdrawiam

Gość Jahoo
Proooca, przeczytaj raz jeszcze to co napisałaś i zastanów się kto kogo obraża. Bardzo prosto i łatwo ubliża się ludziom, szczególnie będąc anonimowym. Nie wiem jednak co miałaś na celu pisząc to wszystko, bo tak naprawdę oprócz ubliżeń pod adresem innych uczestników tego forum, to nic z Twoich postów nie wynika, wątpię by ktoś chciał to czytać i w jakikolwiek sposób miałoby to komuś podjąć decyzję o poddaniu się lub nie zabiegowi. Masz prawo być niezadowolona, w każdej sztuce zdarzają się błędy, ale jeśli tak to pokaż te zdjęcia, te straszne blizny, o których piszesz, asymetrię i nierówności. To z pewnością wszystkich nas oświeci i przemówi do wyobraźni tych którzy się zastanawiają. Ja decydując się na zabieg wiedziałam, że powstaną blizny po wprowadzeniu lasera, że będą pod skórą nierówności i zwiotczała skóra. Lekarz na konsultacji wyraźnie powiedział, że zabieg to tylko 40% sukcesu, a 60% to praca własna po zabiegu. Więc chodzę na fonoforezę, masuję się sama, chodzę na masaże manualne i velę i po 3,5 tyg efekt jest rewelacja, nierówności znikają, brzuch mam w końcu płaski i rewelacyjne wcięcie w pasie. Blizny po laserze mają średnio po 3 mm i dzięki masażom są coraz bardziej miękkie i z biegiem czasu przestaną być czerwone. Więc śmiało mogę napisać, że zrobiłabym to raz jeszcze. Wolę mieć małe blizny niż wylewający się znad spodni fałd tłuszczu.Teraz z perspektywy czasu żałuję, że tak późno się zdecydowałam.

Gość proooca
dziewczyno, naprawdę dziwne są Twoje posty. nikomu nie ubliżam.Za to Ty, razem ze swoimi podobnymi koleżankami, obrażacie osoby, które wyrażają niekoniecznie pozytywną opinię. wskaż miejsce, w którym kogoś obrażałam. czy nazywasz tym odpowiedzi na Twoje zaczepki i próby wmówienia mi i innym,jak bardzo się mylę? nie czytasz ze zrozumieniem, pisałam,że stosowałam się do zaleceń, byłam na całej serii masaży, więc wiem, o czym mówię. fonoforezę przerabiałam już kilka dni po zabiegu. i nie zostały mi blizny jedynie po wprowadzeniu lasera,ale również po innym laserowym zabiegu na nich przeprowadzanym (w celu ich usunięcia, a zrobiły się kilka razy większe, bo została źle dobrana moc). ponadto cicabio, white objective, filtry 60-tki i zero opalania. dodam,że jestem znacznie dłużej po zabiegu niż Ty. podczas kontroli pozabiegowych nie było zastrzeżeń ze strony lekarza, co do mojego postępowania. Masz jeszcze jakieś wątpliwości? czy nadal będziesz w sobie tylko właściwy sposób odpowiadać na posty osób niezadowolonych z zabiegu? co masz jeszcze ciekawego do powiedzenia poza zachwalaniem w kółko "swojego lekarza"? fotki wysłałam zainteresowanym drogą mailową . i jeśli już masz tak wspaniałe wiadomości, napisz proszę, czym w takim razie róźni się liposukcja laserowa od standardowej?czy nie tym właśnie,że laser obkurcza skórę (nie"wisi"i nie jest tak zwiotczała jak po standardowej i w związku z tym nie ma konieczności dodatkowej plastyki), oraz tym,że jest możliwość dokładniejszej pracy , w ten sposób uzyskania mniejszych nierówności? masaże nie pomogą w przypadku niedokładniej pracy chirurga.

Gość wynijka
robiłam acculift w obrebie twarzy i efekt znacznie lepszy niż się spodziewałam. wystraszyłam się niektórych wpisów o dziurach,ale na konsultacji lekarz rozwiał wszystkie moje wątpliwosci. najpierw zrobiłam badania krwi-morfologię, HCV,HBS i APTT-INR. lekarz uczulił mnie, zeby nie miec miesiaczki, bo bardziej boli po zabiegu i mogą być krwiaczki. potem omówiliśmy , co ma byc zrobione-lekarz wytłumaczył mi, że może mi zredukowac tłuszcz z obwisłych policzków, zlikwidować podwójny podbródek i worki pod oczami.wszystko wyrysował mi na twarzy-wiec uspokoiłam sie, bo o taki efekt mi własnie chodziło. potem przyszła pielęgniarka i dała mi "głupiego jasia"-nie wiem, kiedy leżałam na stole operacyjnym i zasnęłam. obudziłam sie chyba po godzinie bez zadnego bólu. efekt był widoczny od razu-mimo, ze lekarz powiedział, ze dopiero skóra się zacznie napinac z czasem, bo efektem zabiegu jest tez produkcja nowych włókien kolagenowych i elastycznych.ciekawe co bedzie za te 3 miesiece-jak juz jestem zadowolona. te wpisy negatywne-to albo zawiść albo faktycznie dowód, że nie dogodzisz każdemu.a podstawa to rozmowa z lekarzem i spełnienie twoich marzeń.

Gość prooccaa
masz rację, nie dogodzisz każdemu.tyle,że lekarz powinien na wstępie uczciwie zaznaczyć, co można wykonać,a czego się nie da. gdyby tak było, na pewno nie zdecydowałabym się na zabieg. przed zabiegiem słyszałam,że wszystko będzie zgodnie z moimi, przedstawionymi lekarzowi, oczekiwaniami,że zwyczajnie nie mam nierealnych marzeń. po, gdy okazało się,że jestem niezadowolona,bo mam ku temu powody (potwierdzili to inni lekarze jak i osoba wykonująca masaże), chirurg, który przeprowadził zabieg, uznał, że "mogłam się nie decydować". i gdzie tu złośliwość? chyba ze strony chirurga. tyle w temacie. pozdrawiam

Gość aha i achhhh
winijka, gdzie robiłaś acculift?

Gość Kornelia1234
dziwne, bo ja jak robię badania krwi to nie potrafię nawet powtórzyc nazwy zelconych badan krwi, a tu jak po lekarsku, HGT, AAPT i inne cuda. Przecież to widac, ze lekarz się reklamuje. A my dajemy sie nabrac i wychodzą takie ambarasy, jak kolezanka opisuje.

Gość DUZIAKBRZUCHOLEK
Chiałam zapytac o duze brzuchy, czy tez robia, ale tu sama reklama. Nie poszłabym do takiego lekarza który sie reklamuje, nie mam zaufania.

Gość Tigro
witam, jestem po lipolizie już 3 miesiące. Efekty są świetne. Tylko niestety zostały mi trochę blizny bo są ciągle jeszcze mocno różowe. Co do badań to nie trzeba wcale ich pamiętać. Wystarczy spisać z wykazu jaki dostaje się od lekarza. Więc z posądzaniem o reklamę byłabym ostrożna. Poza tym sądzę, że Solumed i lekarze tam pracujący reprezentują na tyle wysoki poziom, że nie potrzebują robić reklamy w taki sposób. Ale to moje zdanie. Jeśli chodzi natomiast o lekarza wykonującego to nie mam żadnych zastrzeżeń, profesjonalny, a przy tym sympatyczny człowiek. Ostrzegał, że figury osiemnastolatki to mi nie przywróci, ale to co możliwe to zrobi. Efektu takiego nie udało mik się osiągnąć przy żadnej diecie, a próbowałam ich wiele. Był moment, że miałam małą asymetrię, byłam wtedy na konsultacjach, uspokajał mnie, że po masażach prawdopodobnie się wyrówna, a jeśli nie, to zrobimy poprawkę. Rzeczywiście jednak się wyrównało. Jeśli chodzi o te wszystkie wpisy negatywne, to w żadne dziury nie wierzę, w to, że ktoś może być niezadowolony, no to tak to już jest, nie wszystkim się dogodzi. Jeśli ktoś ma pytania zapraszam.

Gość aha i achhhh
jeszcze raz: gdzie oprócz Poznania (mam za daleko) robią acculift?

Gość MIKI32
ja też uważam że pan doktor steruje tym marketingiem szeptanym jakiś rok temu pierwszy raz natknęłam się na dwie kobiety reklamujące jego laser.Teraz przeglądam ten temat i ewidentnie widać że to kampania reklamowa.Kontaktowałam się z dr za pomocą e-maila kila razy bo nigdy nie był w stanie udzielić mi wyczerpującej odpowiedzi .Zawsze jakieś pytania pomijał .sama byłam zdziwiona bo jedna na forum wypowiadała się że nie musiała nosić opaski a mi lekarz powiedział że do miesiąca wyobrażacie sobie chodzić z opaską przez miesiąc?

Gość Tigro
po raz kolejny, po pozytywnej opinii, natychmiast próbuje się wszystkim tu wmówić jakiś marketing szeptany. Wydaje mi się, że tak jak inne fora, jest ro forum to wyrażania swoich opinii na temat samego zabiegu, lekarza, a nie kampanii antyreklamowej jaką próbuje ktoś tu uprawiać. Szkoda, że żeby doczytać się czegoś konkretnego trzeba przebijać się przez te bzdury. Ja komunikowałam się z doktorem zarówno przed zabiegiem jak i po wyłącznie osobiście i nigdy nie zdarzyło się bym nie uzyskała odpowiedzi na swoje pytania. Jeśli ktoś się zastanawia i bierze pod uwagę tego typu zabieg, najprościej wybrać się na wizytę, osobiście poznać lekarza, porozmawiać i zdecydować. Wszak 100 zł za wizytę, przy koszcie całego zabiegu to nie majątek.

czytam te oszczerstwa i mam dość. ja nie potrzebuję tutaj czytać żadnych reklam ani antyreklam konkurencji, która w innym topicu namawia na swój gabinet a tutaj odradza. zgadzam się z moją poprzedniczką, która robiła sobie Acculift w Poznańskim Solumedzie, że jest przemiła atmosfera, lekarz faktycznie zna się na rzeczy i bardzo duzo czasu poświęca pacjentowi, potem ustala sie w recepcji termin i otrzymuje kartkę z badaniami na których wyszczególnionane sa cytuję; morfologia, APTT, INR, gruba krwi, anty-HCV i anty-HBS. reszte badań Pan doktor powykreslał mówiąc ze nie sa potrzebne. badania mozna zrobic u lekarza rodzinnego.ale ja chciałam zapytac jak sie czują dziewczyny na drugą dobę po zabiegu, czy bardzo boli i ile utrzymuje się obrzęk. i nie oczekuję tutaj wpisów kto komu zrobił dziury bo to sa wierutne bzdury i tyle. chetnie uzyskam informacje na maila bognazatory@tlen.pl z góry dziękuje życzliwym dziewczynom

Gość wydrwina
do ach i ahhhh dowiedziałam sie w firmie, że acculift robią jeszcze w Częstochowie-ale lekarka dopiero sie tego nauczyła i w Szczecinie.ale z tego co wiem, dr Kruk ma najwieksze doświadczenie i uczył sie tego za granica.ja jestem z Zielonej Góry, więc do Poznania mam najbliżej.

Gość aha i achhhh
Dzieki za informacje. Ja mam dużo bliżej do Częstochowy, ale moze zaczekam aż sie ta lekarka wprawi na innych chętnych :D

Gość wilma47
do aha i achhhh chciałabym zrobić ac cusculpt na brzuch w czestochowie bylas zainteresowana w styczniu czy cos robilas powiedz prosze jakie wrazenia bo ja tez mam blisko ale zwyczajnie sie boje

Gość aha i achhhhh
Nie robiłam nic jeszcze, mnie chodzi o twarz i szyję, z tego co widziałam na necie, to bardzo ładnie podciąga i wygładza. Ja jestem jak krowa, muszę długo przeżuć każdą decyzję :D

Gość wilma47ja
ja podobnie dzieki

Gość wioka
wole juz dr chriurgii jak np dr Janusz Zdzitowiecki

Dziewczyny prosze o kontakt osoby ktore mialy acculift na worki pod oczami. Mialam to robione 9 dni temu i mam wypukle nierownosci. Nie bylam o tym poiformowana , gdybym wiedziala wczesniej to wybrala bym inna metode.

Gość i tyle na ten temat
skuszona pozytywnymi opiniami o Panie doktorze Kruku (jaki on to mily i sympatyczny) pojechalam do kliniki.Pierwsze wrazene z dojazdu..... masakra Klinika na uboczu, jedna tylko tablica opisowa prowadzaca do drogi docelowej Nastepnie konsultacja...faktycznie doktor namawia przede wszystkim do laseru. Zrobilam sobie botoks, bo to z powodu braku czasu mialam zaplanowane.Po tygodniu- srodek czola jest ladny ale po bokach nad brwiami pozostaly bruzdy.Botox robilam juz wczesniej w innych gabinetach i wyniki byly bardziej zadawalajace. Co do sposobu bycia pana doktora? Moim zdaniem jest on ani sympatyczny ani komunikatywny, raczej zarozumialyi majacy bardzo wysokie o sobie mniemanie. Jesl ichodzi o mnie to stracil klientke

do stiarne! Witaj! Ja miałam ten zabieg i z tego co się zdążyłam zorientować to u tego samego "lekarza". W tej chwili jestem ponad 9 tygodni po zabiegu i powoli dochodzę do siebie. Ja dodatkowo miałam Fraxel Co2 na powieki dolne. Opuchlizna u mnie utrzymywała się ok 2 miesięcy. Nie mówiąc o siniakach. Teraz powieki mam jeszcze trochę podpuchnięte. Natomiast skóra jest nadal strasznie dziwna - czerwono-brązowa. Po tym laserze zrobił mi się pod prawym okiem stan zapalny (2 grudki), które bardzo powoli schodzą, no i małe blizny (lekarz zajechał mi laserem na kość i od tego zrobił się stan zapalny). Lekarz zapewniał, że zabieg jest mało inwazyjny, że okres rekonwalescencji wynosi tydzień. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna... Po ponad tygodniu po zabiegu musiałam wrócić do pracy. Czułam się i wyglądałam okropnie!!! Nadal nie wyglądam dobrze,ale już przynajmniej nie jestem zapuchnięta. Wyglądam jakby mnie ktoś pobił. Nawet mocnym makijażem nie mogę przykryć tych plam. Nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na ten zabieg, wiedząc jak to wszystko wygląda. To co przeszłam przez ten okres to był koszmar, w sumie to nadal jest, bo nie wyglądam jeszcze jak ja. Chyba nigdy się tak bardzo nie bałam. Byłam na konsultacji u innego lekarza, bo jeśli coś trzeba będzie poprawiać, to nigdy nie pozwoliłabym się dotknąć lekarzowi, który robił mi ten zabieg. Długo się zastanawiałam nad tym zabiegiem, czytałam opinie na forum, umówiłam się na konsultację, a później niestety na zabieg. Teraz wiem, że te wszystkie super opinie są dodawane przez jakąś firmę. Pan doktor sympatyczny, do czasu kiedy wziął kasę za zabieg, później zero wniku. No chyba, że niektóre pacjentki traktuje inaczej. Mną się nie przejmował i tylko wciskał głupoty!!! Radzę się dobrze zastanowić przed jakimkolwiek zabiegiem. Szczerze odradzam, a nawet radzę omijać "szerokim łukiem". "stiarne" jeśli chcesz, to podaj mi swój e-mail. Mogę Ci bardziej szczegółowo opisać jak to wszystko wyglądała. Może będę mogła Ci jakoś pomóc. Pozdrawiam

Gość zizizia
Do Stiarne Masz rację, całkowicie cię popieram tak powinna postąpić każda pokrzywdzona kobieta. Przed zabiegiem lekarze obiecują cudowną poprawę i wygląd aby tylko zainkasować od nas,jak najwięcej pieniędzy,a później jesteśmy okaleczani i pozostawiani same sobie,gdyż taki lekarz nie chce z nami rozmawiać i w rezultacie czuje się bezkarnie. Takich powinno się napiętnować! Panie powinniśmy się zjednoczy i masowo pozywać tych którzy nas oszpecili.

Jak już poddajecie się takim zabiegom to najlepiej zrobić to w jakimś pewnym studiu medycyny estetycznej, które specjalizuje się np. typowo w zabiegach laserowych tak jak Studio Laser. Ja bym nie ryzykowała jakiś przypadkowych lekarzy...

Gość magnolia roma
Kwasy ? Botox ? Nowy biust ? Szybko tanio bezpiecznie. Tylko u Zdzitowieckiego. Polecam

Gość zaradz
do stiarne i poszkodowałej kto was opłaca za taką antyreklamę i niszczenie komuś opinii na tym forum-ile energii i zła trzeba włożyć w taką podłą gre słów. jak tak można kogos oczerniać i niszczyć? jestem po zabiegu. o wszystkim wiedziałem przed i po-cały czas mam kontakt z lekarzem, który cały czas odbiera telefony i udziela mi wyczerpujących odpowiedzi na każdy temat.efekt postepuje z kazdym dniem a twarz staje się powoli bardziej swieża i młoda. od dzisiaj stosuje kremy, majace poprawić kolagen w skórze i jestem tylko zniesmaczona tymi obelgami, na które tutaj natrafiłam.

Gość Do zaradz...
Poczytaj sobie Ok. - To wszystko jest właśnie w tym temacie i jest teaki właśnie wpisów o wiele więcej np. str.2,3 tego tematu. 12.09.2010] 15:31 [zgłoś do usunięcia] Heyyyyka Tak, tak, czytałam w Poznańskiej gazecie o tych dziurach. Nieprzyjemna sprawa. Podobno zabrali doktorowi uprawnienia do zabiegów z naruszeniem ciągłości tkanek. Mojej znajomej kolezanka tez jest ofiarą. Nie mozna wierzyc nikomu na tym forum. I dla pieniedzy doktor takie wstrętne rzeczy robi. Oh, jakie to przykre.

Gość aha ii ach
"jestem po zabiegu. o wszystkim wiedziałem przed i po-cały czas mam kontakt z lekarzem, który cały czas odbiera telefony i udziela mi wyczerpujących odpowiedzi na każdy temat.efekt postepuje z kazdym dniem a twarz staje się powoli bardziej swieża i młoda. od dzisiaj stosuje kremy, majace poprawić kolagen w skórze i jestem tylko zniesmaczona ' e i a nie są koło siebie na klawiaturze, jestes w koncu facetem czy kobietą???

Gość peppperrrs
pan doktor chyba się nudzi w pracy i piszę na forum :D Pozdrawiamy !! :classic_cool: