Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahakakaka

cięzka sprawa - bardzo prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość hahakakaka

będzie mi cięzko to opisac, ale postaram sie przedstawic sprawe bardzo jasno. ktos od dluzszego czasu grozi mi, ze zlozyl na mnie zawiadomienie na prokurature o popelnieniu przestępstwa. totana glupota, az nie chce mi sie wierzyc ze naprawde to zrobil, no ale nie wiadomo. z tego co wiem takie grozenie bezpodstawne prokuraturą jest przestępstwem. tzn, ze jezeli mi ktos grozi ze zlozyl na mnie zawiadomienie, a tego faktycznie nie zrobil to ja moge w takiej sytuacji sama zlozyc zawiadomienie o popelnieniu przestępstwa. no i teraz na logike wypadaloby sie dowiedziec, czy takie zawiadomienie rzeczywiscie złożył. byłam w prokuraturze to mi powiedzieli, ze na dzien dzisiejszy mojego nazwiska nie ma w bazie, AAALE sprawa moze byc w toku i nikt mi tego na 100% nie powie... i nie dowiem sie dopuki nie przyjdzie wezwanie. no ale jesli przyjdzie to wezwanie, to wtedy będzie wiadome ze jednaj je złozył, a moge sobie na nie czekac 20 lat az sprawa ulegnie przedawnieniu. a ja chce miec wiedze na ten temat, w przypadku jesli ta osoba tego faktycznie nie zlozyla a jedynie mi grozi i wtedy ja ją podam do sądu. no ale na 100% nigdy nie bede tego wiedziala? istny paradoks i totalny bez sens. to chyba tylko takie suche prawo. czy moze o czyms nie wiem i jest jakis sposob, by sie dowiedziec czy to zawiadomienie zostalo zlozone czy nie?

Gość hahakakaka
i jesli pojde tak na hybił trafił zlozyc to zawiadomienie o grozeniu mi, a on jednak okaze sie faktycznie je zlozyl to cos mi za to grozi?

Gość Inaaczej
Masz jakies dowody na to,ze ktoś ci grozi ? Jeśli nie masz nic na sumieniu to daj temu spokój.

Gość hahakakaka
oczywiscie, ze mam. swiadkow, smsy, poczte itp. nie chce dac temu spokoju, bo ta osoba ewidentnie przegina i nie sądze zeby się to wkoncu skonczylo. na kazdym kroku slysze od niej ze bede wkrótce lizac dupe prokuraturze i tym podobne. z poczatku bylo jeszcze kulturalnie, sypnal jakimis paragrafami i ze jest prowadzone wlasnie sledztwo i mam czekac na wezwanie. no i nie powiem na poczatku najadlam sie troche strachu, gdyz w tych sprawach jestem lewa. a co przeskrobalam? znalazłam dowody na to, ze zdradza swoją zone. bliską mi przyjaciółke. pokazalam te dowody dziewczynie i kopnęła go w dupe. teraz on nie daje mi spokoju. i szczerze wątpie, ze cos takiego jest scigane z prokuratury :o dlatego chce zlozyc to zawiadomienie o grozbach. ale jesli tam poszedl i zrobil z siebie debila a prokuratura wyslala go na drzewo no to to juz nie sa bezpodstawne grozby bo faktycznie tam byl i cos na mnie skladał

Gość Inaaczej
To proponuje pójść do prokuratury ,przedstawic sprawę jak to wygląda i powiedzieć,że chcesz na ta osobę złozyc doniesienie .Masz pewnosć,ze ta osoba wysyłała maile i sms-y ze swojego komputera i telefonu ?Jeśli ktos tej osobie udostepnił,tez może miec klopoty.Przedstaw maile i sms-y.Nie wiem,czy chcesz ta osobe powiadomić o tym co zamierzasz czy tez nie ?

Gość hahakakaka
no wlasnie ja bylam w prokuraturze i mi powiedzieli, ze na 100% to nikt mi tego nie powie. czy takie doniesnienie na mnie bylo czy tez nie. smsy bankowo od tej osoby, plus wiadomosc z konta na nk no i swiadek, jego zona ktora na bierząco mnie o wszystkim informowala. przyznam brzmialo to groznie, bo pisala ze widziala to i owo, co mowil, ze wychodzi do prokuratury. i on ja dalej w tym utrzymuje ze takie doniesnienie zlozył. oczywiscie to jest przedstawienie przed zona, zeby mi nie wierzyla. on utrzymuje wersje ze zlozyl zawiadomienie w prokuraturze, ze ja niby spreparowalam te dowody i przedstawilam jego zonie. oczywiscie tego nie zrobilam. no a on odgrywa przedstawienie bo chce jej wkręcic scieme. chcemu mu za to utrzec nosa. tak bardzo chce sie sądzic no to mam nadzieje,ze będzie.

Gość Inaaczej
Nie o to chodzi,zebyś w prokuraturze sie dowiadywała czy zostało złozone na Ciebie doniesienie.Chodzi o to,zebyś Ty poszła porozmawiac o tym,ze ktos Cię doniesieniem zastrasza przedstaw dowody jakie masz i powiedzą Tobie co z tym mozna zrobić.Jeśli będzie wolny prokurator przyjma Cie na rozmowę od razu jesli nie wyznacza dzień.

Gość hahakakaka
mhm ok tak zrobie dzieki :)