Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nd\fnh\s

Skolioza I stopnia( skrzywienie piersiowe i ledzwiowe)

Polecane posty

Gość nd\fnh\s

od jakiego roku bolalo mnie wczesci lopatkowej, potem od pol roku codzoennie, pod zebrami rowniez i mialam jakby jakis skurcze, normalnie nie bylam wstanie wstac z lozka, poszlam do lekarza, zrobilam zdjecie, okazalo sie ze mam bardzo malutkie skrzywienie, dostalam tabletki, nic nie pomogly, dalej mnie boli, spie juz na podlodze , niby przy skrzywieniu jest nacisk na nerwy i dlatego tak boli, cwicze nawet w domu ale nic mi nie pomaga czy powinnam isc do innego lekarza?? czy ktos ma tez ten problem??

Gość kj;.mkkjl
zamiast do lekarza zabierz zdjęcie i wybierz się do porządnego fizjoterapeutu. Z 2-3 tyg ćwiczen i będziesz miała spokój

Gość bylam na kilku masazach
ale tez mi nic nie pomogly nadal mnie boli, ale moze masz racje poszukam dobrego fizjoterapeuty

Gość kj;.mkkjl
masaż to nie to samo co porządnie dobrane ćwiczenia. Masażem tylko łagodzi się dolegliwości. Dopiero ćwiczenia pomagają je niwelować. Mnie czesto bolała głowa( 4-5 razy w tyg) chodziłam do neurologa i przez pół roku przepisywał mi leki które psińco dawały. Dopiero fizjoterapeuta mi pomógł w ... 3 dni!!! dobrał ćwiczenia na wzmocnienie mięsni karku i już tak mocno nie bolało. Teraz w ogóle.

Gość wiem ze dobry fizjoterapeuta
moze bardzo pomoc, mojej kolezanki maz mial skolioze 4 stopnia i kwalifikowal sie tylko na operacje, ale niechcial, nie mogl spac w nocy ale trafil na rewelacyjna fizjoterapeutke, fakt wydal duzo kasy bo cwiczyl miesiac czasu po 8 godzin ale pomoglo, operacja go ominela, teraz tylko cwiczy sam w domu profilaktycznie