Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skater booooyyyyy

Znowu sobie chyba za ciemny puder kupiłam

Polecane posty

Gość skater booooyyyyy

Nigdy w sklepie nie umiem ocenić czy za ciemny i jak się nim pomaluję w domu to też nie umiem 😭 Niby wydawał się jasny, ale w sumie nie potrafię ocenić czy na mojej twarzy dobrze wygląda :(

Gość ja się wkurwiłam
ja też :( zawsze biorę najjaśniejszy i tak, z całej linni kolorów a i tak jest jakiś ciemny.. ech już myslalam ze znalazlam ladny kolor - kupilam Astor 16h cośtam, wrocilam wieczorem do domu, pomalowalam się - zachwyt. maluję się rano przy dziennym świetle - BROKAT. KURWA po co oni tam brokat wsypują? 😭

Gość mbmmnmnmn
Ja jakoś też nie mogę trafić, zawsze mam za ciemny podkład, i muszę pudrować sobie szyję i dekolt. Muszę się opalić :)

Gość hejjjjjjjjjjjj
no to fajnie. ja myslalam ze mam jakos nietypowa jasna karnacje. ze skoro w sklepach sa takie ciemne to widocznie znaczna wiekszosc polek ma ciemniejsza cere odemnie. nie rozumiem, czemu nie wprowadza wkoncu jasniejszych tonacji? :o

Gość ja się wkurwiłam
Tak jest. przepraszam ale jestem wkurwiona :( ładują na te półki ciemne podkłady dla solar albo ciemnoskórych. w Poslce zazwyczaj kupuja polki, ktore z natury maja jasne karnacje, wiec dlaczego nie ma podkladów w jasnych kolorach? a jak sa to z KURWA BROKATEM, potem idź tak na ulicę i raź ludzi po oczach. :(

Gość REVLON CUSTOM CREATION
JAK MACIE TAKI PROBLEM TO KUPCIE SOBIE PUDER REVLON-CUSTOM CREATION TAM JEST 5 ODCEINI WIEC WYBIERACIE ODPOWIEDNI DLA SIBIE... NIE DOSC ZE SUPER PODKLAD TO JESZCZE SUPER SPRAWA DLA TAKICH KOBIET JAK WY KTORE NIE POTRAFIA DOBRAC SOBIE ODCIENIA

Gość ja się wkurwiłam
chcialam kupić ten revlon, tez wydawal się za ciemny a kosztował ponad 7 dych także bała sie ze znowu wyrzucę kasę w błoto bo na nic mi się ten podkład nie zda.

ZA CIEMNY???? KUP SOBIE W TAKIM RRAZIE LIGHT I TAM MASZ KILKA JASNYCH ODCIENI.... DZIWNE ZE AZ TAK NIE POTRAFICIE SOBIE DOBRAC ODCIENIA...PRZECIEZ TO NIE JEST TAKIE TRUDNE... A JESLI MACIE PROBLEM...TO POPROSĆIE PANIA W SKLEPIE O RADE A JESLI I WTEDY NIE AMCIE PEWNOSCI TO JA PROSZĘ O PRÓBKĘ PODKLADU I SPRAWDZAM SOBIE W DOMU.....

ONI W SKLEPACH MAJA TAKIE MALUTKIE PUDEŁECZKA I W TO WLEWAJĄ PODKŁADY...

Gość ona23lat
Dziewczyny mam tak samo. W końcu zainwestowałam w podkład fajny. I co? Znowu źle wybrałam :/

a ja nie uzywam podkłądu ;) kupilam ostatnio tylko ten puder w kulkach z avonu rozswietlający ale tak i tak nie uzywam, co najwyzej korektor

Gość panga niedotykalska
puder jest super mialam go rzdako uzywalam bo drogi:P:Pale sie oplaca szczegolnie dla osob ktorym ciezko jest dobrac odcien pudru do karnacji tam chyba jest 5 odcieni w jednym sloiczku i je sie miesza ze soba(same sie mieszaja) tylko przekrecasz na jaki odcien potrezbujesz,fajna sprawa

Gość hejjjjjjjjjjjj
po pierwsze wylacz tego capsa. i co z tego ze jest 5 odcieni. czy ty nie umiesz czytac? kupujemy najjasniejsze a i tak są za ciemne. zapytaj pani? bosze te laski to oni w tych sklepach chyba z ulicy biora. w sklepie jest inne swiatlo, zastanawiam sie czy te ekspedientki maja o tym pojecie. wysmarowala mi raz jedna cala reke podkladem i twierdzila, ze idealny, ze super i taka dumna z siebie byla ze mi dobry podklad znalazła. dobrze ze nie kupilam. wyszlam na swiatlo dziennie i na rece mialam ciemna marchewe!!

Gość ona23lat
Jak miałam dobrze dobrany podkład to już nie używałam pudru. Ale niestety teraz skopałam sprawe :/

Gość zalezy zalezy
zalezy czy chodzi o puder czy podkład Podkład kupuja zazwyczaj naturalny lub natural beige A puder traskulenty lub transparentny Tez mi się kiedys zdarzyło kupic za ciemny puder lub z jakims dziewnym odcieniem czerwieni :-0 A w sklepie tego nie widziałam

Gość ona23lat
zalezy zalezy Ja taki dziwny podkład wybrałam, z odcieniami czerwieni czy róźu. Nie zauważyłam tego.

Gość hejjjjjjjjjjjj
puder mimo wszystko trzeba uzywac na koniec :o z samym podkladem zle sie wyglada

Gość panga niedotykalska
ojjojojjo ale filozofia glupie picze:P:P smarujecie sobie na polika (w dobrych drogeriach sa testery!) i idziecie do okna do swiatla dziennego badz wychodzicie na ulice!:Pkazda chyba ma lustereczko w torebce ło i po krzyku:P

Gość panga niedotykalska
bo w sklepie jest sztuczne swiatlo:P

a ja mimo, ze mam jasna karnacje to zawsze wybiore za jasny podklad bo albo sa jasne albo pomaranczowe. tu gdzie mieszkam to jasna skora jest bardzo jasna i ciezko wybrac cos na opalona cere bo wszysto w kolorze ivory.

Gość panga niedotykalska
nie prawda za ja teraz maybelline affinitone 09 opal rose jestem blada niczym truposzczak i jest ok ,sam fluid bez pudru:P:P:P

Gość moonka2
zdesperowana, a w jakim kraju sa takie bielusy? Chetnie sie tam przewrodza, aby wtopic sie w tlum i nie slyszec ciagle, ze moze bym sie troche opalila:D

Gość ksieznaa_dajaana
a idźcie wogóle z tymi pudrami :O w sklepie same odcienie dla mulatek, a przecież polki z natury są blade, więc wtf? nie ma żadnych, bladych odcieni, nawet najjaśniejsze z danej gamy są dla lekko opalonych osób :O dlatego nie pozostaje nic innego jak złożyć zamówienie przez internet z jakiejś profesjonalnej firmy, która ma nawet baardzo blade, porcelanowe kolory, ja zamawiałam z 'mehrona' :)

ja jestem z uk i mimo swojej jasnej skory w porownaniu z innymi polkami , mam jedna z ciemniejszych tu :P w koncu sie czuje kompfortowo bo dziewczyny tutaj maja takie porcelanowe kolory skory jakich w polsce nie widzialyscie na pewno :)

Gość co z was za ciotki
Ale z was ciotki:) takie trudne jest dobranie podkładu??hehehhe idzcie do sephory poproscie o probkę wezcie do domu i wyprobujcie!!a nie kupujcie kolejny podkład ktory wylatuje w koszu... no chyba ze was nie stac na podkłady za 50 zł typu max fator, loreal i inwestujecie w tanie podkłady to nie dziwie sie ze sobie koloru nie mozecie dobrac-JAK NIE ZAPLACISZ WIECEJ TO NIE SPODZIEWAJ SIE CUDÓW!! swietny podkład to max factor -colour adapt albo wspomniany revlon- custom creation te podklady nie tworza maski na twarzy a dopasowauja sie do koloru skóry...

Gość co z was za ciotki
i nie opowiedajcie bzdur ze nie ma jasnych bladych kolorow bo są ( oczywiscie nie mowie tu o pudrach za 8,90 w promocji hehehe)