Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślub-kwiaty-???

ślub-co zamiast kwiatków?

Polecane posty

Gość ślub-kwiaty-???

Zbliżający się powoli termin ślubu natchnął nas do zastanowienia się co chcemy dostać zamiast kwiatów. Chcielibyśmy powiedzieć gościom, żeby nie przynosili kwiatków, bo później i tak nie ma co z nim zrobić, ale nie wiemy co zaproponować im w zamian. Maskotki i kupony totolotka są już trochę oblatane, a my chcielibyśmy wymyślić coś oryginalnego. Może ktoś ma jakieś fajne propozycje.

Gość ej powiedz
wino :) moi znajomi tak sobie wymyslili a na zaproszeniu zamiescili wierszyk, ktory konczyl sie slowami-chcemy z winem miec piwnice.

Nas jak ktoś pytał czy chcemy coś w zamian to prosiliśmy o zdrapki. Będziemy mieć niezły ubaw jak będziemy je zdrapywać;-)

coś dla biednych, może np. na PAH - pajacyk na dożywianie dzieci w szkołach? A jak ma być dla was, to już wy musicie wymyślić co was interesuje i z czego się będziecie cieszyć... moi znajomi chcieli wina, dostali tyle że potem cały rok pili, bardzo fajny pomysł...

no z tymi sadzonkami dobry pomysł, ja od mojej chrzestnej dostałam storczyka (1,5 roku temu) i przepięknie kwitnie do tej pory:)

Gość zalezy zalezy
zdrapki i kupony totolotka dziwnie mi się kojarzą Tak jakby komus zalezało tylko na kasie :-0

Ja zażyczyłam sobie maskotki na własnym ślubie....i na 140 gości dostałam aż dwie. Ludzie jednak twardo trzymają się konwenansów.

Gość army wife
przecież to ma być wasz prezent i to wy powinniście wymyślić co wam się w życiu przyda. ja wszystkie maskotki z wesela oddałam do domu dziecka, bo na pewno nam by się przez kilka lat nie przydały, a kwiatów nie chciałam, więc poprosiłam o przekazanie pieniędzy dla schroniska. ale ja to zawsze wolę oddać swoje, żeby innym żyło się równie dobrze jak mnie :P

Gość spoko x2
DUŻO CUKIERKÓW!!! TO SIĘ ZAWSZE PRZYDA!!!

My powiedzieliśmy tylko, że nie chcemy kwiatków, bo szkoda na to pieniędzy miłych gości. Przecież cięte kwiaty uschną i się je wyrzuci. Zamiast kwiatków dostaliśmy: 1. 4 zajebiście duże misie 2. 2 pacynki i grzechotkę 3. kwiatka drewnianego 4. kupon totolotka - 3 zakłady na chybił trafił 5. zdjęcie córeczki naszych dobrych znajomych (kochana malutka) 6. dużą maskotkę-żabę 7. maskotkę mysz 8. zabawkę - bączek, taki kolorowy oraz trochę kwiatów ciętych (niektórzy nie mieli żadnego oryginalnego pomysłu), które siostra męża zawiozła na cmentarz i porozdzielała pomiędzy członków rodziny. Zabawki się przydały. Nasz synek uwielbia m.in. misie :)

Gość ja zażyczyłam sobie ...
książek i pieniędzy dla ośrodka zajmującego się niepełnosprawnymi dziećmi, zebraliśmy sporo

Gość papierowa25
o, super pomysl z tymi ksiazkami! fajna ksiazka kosztuje tyle samo, co bukiet kwiatow, a biblioteczke sobie mozna niezla uzbierac ;) jesli chcecie sie z kims podzielic, to moze niech przyniosa karme dla zwierzat, ktora pozniej bedzie mozna oddac pobliskiemu schronisku? oni z checia przyjmuja takie dary...

Gość ja zażyczyłam sobie ...
A takie książeczki, jakie my dostaliśmy (bo chodziło o ilustrowane, dla dzieci opóźnionych w rozwoju) kosztuja jeszcze mniej ;) Goście zapewne chętnie się zgodzą. Dla siebie nie chcieliśmy, bo nasza biblioteka i tak już pęka w szwach.

Gość książki
u nas pomysł z książkami się sprawdził całkiem fajnie

Gość kupon totka
albo wino

Gość albo może
opakowanie karmy dla ziwerzat i zawieziecie do pobliskiego schroniska

My prosiliśmy kupony totolotka- milionow nie było, ale ok 300zł:) Moi znajomi poprosili o maskotki, które oddali do domu małego dziecka

Gość tgyfjghh
Znajomi chcieli wykupione kupony lotto oryginalny pomysł wygranych było prawie 2tys zł myślę ,że to dobry pomysł

Gość moja koleżanka też zaproponowa
ła gościom maskotki zamiast kwiatów i potem miała tylko problem bo jej żaden dom dziecka nie chciał tego przyjąć:(

Gość Polecam Sandomierz
Pampersy dla dorosłych ( dla chorych w hospicjum )

Gość następny temat
bo domy dziecka są zapchane dobroczynnymi maskotkami. zanim sie tam udacie z "pomocą" trzeba zadzwonić i zapytac co jest potrzebne. bardziej by się ucieszyli z pomocy szkolnych

Gość bo wtedy była moda na te
maskotki i wszyscy młodzi przekazywali je domom dziecka a te w końcu przestały je brać bo ile można trzymać tych maskotek. Może jeśli chcesz te maskotki to najpierw znajdź dom dziecka który ci to weźmie

Gość a z drugiej strony to nie wiem
czy będą chcieli przyjąć coś bo to przecież darowizna i być może muszą zapłacić jakiś podatek jeśli darowane rzeczy przekroczą jakąś kwote

Gość U NAS
maskotki też okazały się niewypałem. Dom dziecka i ośrodki zajmujące się dziećmi nie chciały - nie potrzebują bo mają tego już za dużo. Podobnie może być też w waszym przypadku. To już lepiej te kupony totolotka, może trafi wam się jakaś duża wygrana na nową drogę życia

Gość Frabzeska
GÓWNA W FOLIÓWKACH