Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieciaed

ofiara przemocy domowej- szukam prawnika

Polecane posty

Gość mieciaed

Bardzo pilne!!!szukam prawnika do porad prawnych dla mojej znajomej która po 20 latach wyzwoliła się z rąk oprawcy-swego meza. Sytuacja jest bardzo poważna i pilna. Mąż przez lata ja bił, dręczył psychicznie, ciął nozem, łamał ręce..itp- oszczędze opisów. Wtej chwili oprawca czeka w areszcie na rozprawę. Nie mozna narzekac na policje i prokuraturę- jak narazie działaja kompetentnie i sprawnie. Niestety sprawa jest wielowątkowa szczególnie pod kątem majątkowym, Przy ostatnim napadzie szału zdemolował mieszkanie, pozbawił ubrań, butów i innych rzeczy osobistych... Pani Danucie pozostało jedynie to co miała na sobie w chwili ucieczki od męża. Pozostała również z długami męża, wspólnymi zobowiązaniami codziennymi(czynsz za wspólne mieszkanie i inne opłaty- jest 60 letnia rencistką). A dziś dodatkowo została pozbawionaj renty kt przychodziła na wspólne konto- mąż z aresztu je zablokował... Tyle sie mówi o pomocy ofiarom przemocy....niestety system jest pogmatwany i niedoskonały. Pani Danuta jest kompletnie zdezorientowana i załamana.Nie ma sie do kogo zwrócić. W Ośrodku interwencji kryzysowej istnieje pomoc prawna, ale....nie w takim zaktesie(pytam zatem w jakim???) Proszę pomóżcie- moze znajdzie sie jakis prawnik o dobrym sercu z województwa śląskiego lub inny kt chociaż mailowo udzieli fachowej pomocy?? Ja poza wsparciem dot życia codziennego(ubrania- pani danucie zostało dokładnie to co miała na sobie i jedna para butów...) i pomocy zywnosciowej nie jestem w stanie pomóc prawnie... Jeszcze raz prosze o wszelkie informacje.

Gość napisz na @
do blokers@onet.pl