Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem za dobry dla was ludzie

empatia

Polecane posty

Macie takie coś że odczuwacie emocje innych osób. Zwykle negatywnych np. ostatnio w zimie było mocno ślisko, na przystanku szła dziewczyna i walneła fikołka. Było mi wtedy głupio tak jak bym to ja się wywalił albo cokolwiek np. w telewizjii jak np szczególnie na żywo ktoś nie mający doświadczenia w występowaniu w tv palnie coś głupiego to czuje ten wstyd jakby na wlasnej skórze, oraz ta sytuacja w tańcu na głowie gdzie doda miała tam jakieś potyczki ze Steczkowską to wtedy czułem ten taki wstyd, bezradność jakbym był w skórze steczkowskiej. Te sytuacje można by mnożyć dotyczy się to wszystkiego co negatywnie wplywa na uczucia. Też odczuwacie takie coś czasami

Mam to samo, nawet ostatnio zastanawiałam się skąd się to bierze. Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, ale czasem jest uciążliwe szczególnie gdy z kimś znajomym czy z rodziny oglądam TV. Bo jak ktoś zrobi cos głupiego, to mam takie uczucie jakbym to ja zrobiła, bardzo się ,,wczuwam'' w tą postać. Czasem mam wrażenie, że to widać, więc dlatego to często drażni.

albo jak ostatnio stałem sobie pod galerią i jakaś dziewczyna (niezła laska) pytała czy ktoś ma śluge i każdy odmawiał i wtedy czułem ten jej taki wstyd, poniżenie. Wiem bo sam kiedyś pytałem nie raz o fajke i wiem jak to jest jak ktoś odmówi a tu jeszcze kilka osób naraz odmówiło i ona poszła taka biedaczka i wtedy czułem to na własnej skórze. Już jakiś żebrak by chyba się tak nie przejmował