Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wosankaaa18

nigdy sięnie całowałam

Polecane posty

Gość wosankaaa18

za 4 miesiące kończę 18 lat, jakoś tak wyszło..nie chciałam nic robić na siłę, jestem raczej typem samotniczki a i nie latam jak durna za chłopakami. pięknością nie jestem, ale nie jest tak tragicznie. boję się że przez następne parę lat nic się nie zmieni, bo teraz mi ten chłopak raczej do szczęścia potrzebny nie jest (raczej presja społeczna) ale za pare lat jednak chciałabym kogoś mieć a branie spraw we własne ręce nie wychodzi bo jestem wtedy sztuczna. np. gdy będę mieć 23 lata to jak zareaguje przyszły chłopak gdy dowie się (lub poczuje) że to pierwszy pocałunek ? nie wyjdę wtedy żałośnie?

Gość cannot be your memory
Miałam podobnie. Ode mnie rada: lepiej nie całuj się w ogóle, niż miałabyś to robić z kimś niewłaściwym tylko po to, żeby zobaczyć, jak to jest. Wiem z własnego doświadczenia, minął prawie rok, a ja dalej czuję na myśl o tym obrzydzenie :O

Gość dwa srebrniki
a ja wychodzę z założenia że ze wszystkim lepiej poczekac niż na siłe i zobaczysz będzie git

dla mnie bez znaczenia to jest ile chlopakow miala wczesniej, nigdy nie dewaluowalem dziewczyny dlatego ze to jej 1 raz

i rady udzielone wyzej wez sobie do serca, dziewczyny bardziej emocjonalnie podchodza do spraw zwiazanych ze sfera intymna, nie rob niczego na sile bo to nie ma sensu

Gość wiecie co śmieszne
są te wasze teksty w stylu ,, lepiej nie rób wogóle tylko z wielką miłoscią życia" a do pocałunku trzeba tego jedynego ,wielkiej miłości? nie przesadzajmy życie jest jedno ,a każdy wiek ma swoje prawa. ja mam 21 lat i nie pamietam z iloma się całowałam było ich napewno kilkadziesiąt i czego mam żałować? seks oczywiście też już od dawna uprawiam i nie uważam żeby było to coś dziwnego w moim wieku...

Porządny chłopak na pewno nie odbierze zle tego ze nigdy sie nie calowalas ;) Bedzie fajnie zabawa podczas pierwszego razu ;) nie ma sie czego bac ;)

Gość wiecie co śmieszne
,,Porządny chłopak na pewno nie odbierze zle tego ze nigdy sie nie calowaląs Bedzie fajnie zabawa podczas pierwszego razu nie ma sie czego bac " wiesz wiek 18 lat to już bardzo późno na pocałunek ,a normalny chłopak za 2, 3 lata zareaguje z dużym zdziwieniem ,że się jeszcze nie całowałaś...ja tam wolę żalować ,że coś zrobiłam np poszłam z kimś do łożka niż bym miała żalować ,że stchorzyłam ( jakbym ciagle tchórzyła dalej bym byla dziewicą i na pewno bym tego żałowała). pamietaj młodosć jest jedna i każdy wiek ma swoje prawa. za pare lat jak bedzie tak dalej będziesz żałowac straconych lat zobaczysz

"a normalny chłopak za 2, 3 lata zareaguje z dużym zdziwieniem ,że się jeszcze nie całowałaś..." uwazasz, ze tak postapilby normalny chlopak tak? ;) to jest dopiero dziwne ;) normalny chlopak zaakceptowalby to ;) podejscie "lepiej czegos zalowac nic nie zrobic" nie zawsze jest odpowiednie ;) zalezy od sytuacji i czlowieka ;)

Gość wiecie co śmieszne
chyba nie znasz realiów ... większośc zastanawialaby się dlaczego i była zdziwiona bo w jej wieku wiele dziewczyn stracilo już dziewictwo ,a co dopiero mówić o całowaniu się... nie widzę w całowaniu nic złego , nawet 15-latki się całują nie raz... chyba ,że jesteś aseksualistką seks Cie obrzydza to tylko w tym wypadku Cie rozumiem

Gość wysadzam parki
A ja się właśnie brzydzę całować! Mam 31 lat i to jest dla mnie obrzydliwe.

Kiedy sie autorka pierwszy raz pocaluje to jej sprawa ;) w kazdym razie chlopak nie powinien jej wysmiac ;) ja bym sie cieszyl ze ucze dziewczyne calowac ;) a teraz lce bo troche tu za dlugo zabawilem ;] jutrzejsza matura nie poczeka ;] c'ya

Gość wiecie co śmieszne
i powiem Ci więcej jak poczekasz jeszcze parę lat bez całowania bedziesz tego załować na bank , zreszta widze ,że już załujesz skoro załozyłaś ten temat. tylko pewnie brak Ci odwagi.. ale pamietaj do odwaznych świat należy

Gość wiecie co śmieszne
oczywiście ,że jej sprawa ,ale skoro pyta sie tu o opinie.. nawet jak jej chłopak nie wyśmieje to się zdziwi na pewno i sie zastanowi czy z nią wszystko ok ,a uczyć calować to można jeszcze 16-latke to jest normalne. takie są realia i tyle

Znam realia ;) tylko co z tego ze wiekszosc dziewczyn stracilo juz dziewictwo skoro kazdy dojrzewa inaczej? ;) Ty bylas gotowa pocalowac w wieku np. 16 lat a Autorka jeszcze nie ;) A niech 15-latki sie caluja skoro chca :D nie wszyscy mogą byc na to moze gotowi, co Ty na to? ;) nie jestem aseksualista, nie mam problemow z calowaniem ani z seksem ;) uwzgledniam po prostu rozne aspekty ktore mogą kierowac Autorka ;) Calowanie jest bardzo przyjemne, fakt autorka nie wie co traci, jednakze moze nie byc jeszcze gotowa :) nic na to nie poradzisz ;)

Gość wiecie co śmieszne
ale ja nie chcę nic ,, na to radzić" taka jest moja opinia i tyle i myślę ,że wiele jest w w niej prawdy

Nie przecze, kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie :) Mysle ze zdazy powiedziec juz chlopakowi ze nie miala innego ;) wiec facet nie zdziwi sie ze nie calowala sie jeszcze ;) i na pewno nie pomyslalbym ze cos jest nie tak z autorka ;)

Gość wiecie co śmieszne
poza tym każdy dojrzewa inaczej z tym sie zgadzam jeden jest gotowy na seks w wieku powiedzmy 16 drugi 21 lat. ale są jakieś ogólnie przyjęte normy wieku na całowanie się , seks itd ,a kiedy je przekroczymy to dla społeczeństwa staje sie to dziwne

a tam sie przejmujesz. ja sie calowalam pierwszy raz po 18 roku zycia i wcale sie tego nie wstydze i otwarcie sie moge przed kazdym przyznac. to moja osobista sprawa i nikomu nic do tego! w wieku 16 -17 lat tez mialam takie parcie na pierwszego buziaka i nic z tego. dopiero jak sobie odpuscilam od razu poznalam mojego pierwszego chlopaka :)

My tylko mozemy sie opowiedziec kto jak uwaza ;) Autorka wybierze ktora opinie uwaza za cenna, ktorej poslucha w pewien sposob ;) Gdybysmy wszyscy mieli jednakowe zdanie byloby bardzo nudno ;)

Gość droga wosaanko
ja już skończyłam 18 lat dwa tygodnie temu i też sie nigdy nie całowałam,nie miałam chlopaka i co ty na to?? :(

Nie ma zadnych przyjetych norm :) to jest chory wymysl niektorych ludzi, ze ktos w wieku np. 30 lat nie uprawial seksu to juz jest dziwak ;) Niewyobrazaja sobie jak to moglo sie stac i w ogole ;) jestesmy jeszcze malo tolerancyjnym spoleczenstwem :) Tak jak napisala Husky, jest to sprawa indywidualna i nikomu nic do tego ;)

wiecie co smieszne. a skat ty mozesz wiedziec czy sie potem zauje w pozniejszych latach jak sama masz dopiero 21 :o

Gość lkadjdsh
MAm tak samo tylko ze ja ma 17 lat. Chce miec faceta, to oczywiste. ale teraz nie jest to dla mnie priorytetem. Jednak podobnie jak autorka obiawiam sie, że przy pierwzym pocałunku, zostane wyśmiana ze względu an wiek i całkowity brak doświadczenia w tych sprawach ;/

juz nie przesadzajmy z ta nauka calowania. przeciez to sie robi instynktownie i odrazu sie wszystko lapie. a mnie np satysfakcjonuja pocalunki tylko jesli cos do kogos czuje i mnie ta osoba w jakis sposob pociaga. a robienie tego z byle kim byleby robic mnie obrzydza. wiecie co smieszne. masz swoje zdanie i podejscie do sprawy, ale nie narzucaj go innym na sile. bo ludzie są rózni. jesli chlopak by mnie wysmial, za moj brak doswiadczenia to by mnie juz wiecej nie ogladal. kazalabym mu spada i wyslalabym go do ciebie skoro gustuje w takich "kozystajacych z zycia"

Gość wiecie co śmieszne
Husky - bo mam wyobraźnię i wiem ,że ja juz bym załowała

@lkadjdsh W odpowiednim czasie sam sie znajdzie ;P Ja tez szukalem dziewczyny, odpuscilem sobie i sama mi wpadla w rece ;p Nie masz czego sie obawiac ;) Facet, ktoremu zalezy na Tobie na pewno Cie nie wysmieje! :)

Husky, nie kazdy moze miec taki instynkt i co wtedy? :P poza tym tu nie chodzi o prawdziwa nauke tylko o "nauke" :P czyli cos w rodzaju tego instynktu ;P

Ide robic matme ;p zagadujecie mnie a czas leci :P do zaś ;]

wiecie co smieszne. tak na przyszlosc wypowiadaj się za siebie, naprawde uwazasz, ze twoje osobiste zdanie nic nie znaczy? to wspolczuje kompleksów, skoro musisz popierac sie wyimaginowaną większoscią. to TWOIM zdaniem osoba w wieku lat 20 paru ktora sie nie calowala jest dziwakiem i musi z nia byc cos nie tak. moim zdaniem to nic nadzwyczajnego i miesci sie w normach, biorac pod uwage fakt, ze opowiesi 15 i 16 latek są mocno przekolorowane. autorko jesli jakis fact cie wezmie za dziwadlo z tego powodu to nie jest ciebie wart. btw czy musisz w ogole z nim poruszac taki temat, ze sie nigdy nie calowalas?