Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biffii27

Kaszel, który zaczyna się jak dziecko uśnie - w nocy. CO TO JEST, CO JEJ PODAĆ??

Polecane posty

Gość gość
Tak, masz racje bo to jest naprawdę bardzo dobry syrop i jesli chodzi równiez o mnie to zawsze sie sprawdza. Co wazne moje dziecko chętnie sięga po Bobolen, nie wypluwa.

Gość gość
po cholere faszerujecie dzieci lekami? kaszel pojawiający się głównie w nocy to w 99% glista ludzka!! Zróbcie badanie kału, lekarstwa zostawcie na później.

Może stawianie diagnozy, czy to glista czy nie pozostawmy specjalistom? W większości rodzice po przeczytaniu takich rzeczy w internecie zaczynają panikować, niepotrzebnie Warto poradzić się w tej sprawie lekarza - to fakt niezaprzeczalny, ale doraźnie taki wspomniany tu bobolen czy jakieś naturalne metody mogą pomóc uśmierzyć męczący kaszel czy podrażnione gardło. Przecież zwlekając z podaniem leku czekając na wynik z badania kału dziecko się męczy!

Gość gość
Moje dziecko miało taki męczący kaszel wieczorem i okazało się, że to pseudokrup. Ale jak zaczęłam robić nebulizację benodilem, który na to lekarz przepisał, to kaszel szybko odpuścił

Gość gość
Czasami warto sięgnąć po najprostsze sposoby na walkę z kaszlem zwłaszcza u naszych dzieci. Najważniejsze to skutecznie im pomóc. Bo wiadomo jak kaszel moze męczyć zwłaszcza w nocy.

Gość bibinka
No bez przesady, 99% to dziwne, że u nas to zwykle alergia albo po prostu suche powietrze. Kilka razy był to po prostu taki kaszel poinfekcyjny, pediatra mówi, ze nawet do miesiąca może się utrzymywać i własnie bobolen wtedy podaję, żeby łagodzić i żeby dzieciaki spokojnie mogły spać.

Gość gość
Bobolen faktycznie jest tutaj dobrym rozwiązaniem. Ja osobiście od pewnego czasu przy kaszlu podaje tylko to dziecku.

Gość vifiolka
Jesli pasożytów nie ma to stawiałabym na suche powietrze lub macie w domu za ciepło. Optymalna temperatura do spania to nie więcej niż 20 stopni. Albo może macie w domu przypadki alergii? Kaszel też może być jednym z jej objawów. Co do wspomnianych syropów to takie z porostem islandzkim są bezpieczne, bo to naturalne składniki, więc tak czy siak możesz dziecku podać i zobaczyć czy będzie poprawa.

Gość gencjanda
i można go podawać od pierwszego roku życia, fajnie, bo zwykle z syropami dla młodszych dzieci jest problem

Gość gość
U nas synek dostał okropnego ataku kaszlu przed snem. Szybko mu gorączka skoczyła, miał trudności z oddychaniem. Wezwałam lekarza i okazało się, że to zapalenie krtani. Dostaliśmy benodil przeciwzapalny i rozkurczowy do nebulizowania i po dwóch pierwszych dawkach już było lepiej

Gość gość
U nas tez Bobolen się sprawdził. Powiem Wam ze za kazdym razem własnie idealnie pomaga nam wyleczyć sie z początków kaszlu.

Gość gość
Spokojnie mozesz podać Bobolen. U nas też sie sprawdził, takze spokojnie mozesz w taki sposób zadziałać.

Gość gość
glista u nas wykluczona, za to wyszło uczulenie na pierze. Wystarczyło zmienić poduszkę do spania i problem zniknął. Co do syropów na kaszel infekcyjny, faktycznie i u nas fosidal pomógł na to paskudne kasłanie. W szkole nie ma już nieobecności, za dużo nadrabiania wiadomości.

Gość gość
Mój synek też dostawał ten syrop i jak dla mnie dzięki niemu kaszel nie był męczący, uporczywy. Dopiero po nim kaszel minął i infekcja została prawidłowo wyleczona.

Gość gość
A gdzie mozna kupić ten środek? I ile kosztuje...

Gość gość
Marketing szeptany. Bobolen na wszystko. A 1,5 x droższy niż stary sprawdzony Herbapect Junior, choć ma te same składniki. A i tak najlepszy sposób to sok z buraczka pokrojonego i zalanego miodem na noc.

Gość gość
Bobolen. Ekstrakt z porostu. Ale ile? 2 mg pewnie, skoro nie podają, to bez szału. A taki preparat Fiorda ma np. aż 100 mg w jednej pastylce. A jak super działa na kaszel, bo koi śluzówkę.

Gość PaannaAnna
Mojej córeczce pomógł Sambucol Junior domowymi sposobami próbowałam kaszel wyleczyc i przeziebienie ale bez skutku a tutaj kilka dni podawania syropu i znaczna poprawna jednak istnieja jeszcze dobre, skuteczne i nie koniecznie drogie leki !!!

Gość gość
Kaszel nocny= glisty.