Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adrian monk

Amerykańskie zwyczaje

Polecane posty

Gość adrian monk

Ostatnio oglądając amerykańskie filmy zwróciłem uwagę na pewne ich zwyczaje nad którymi myśle że nikt nigdy się nie zastanawia. Wydają się normalne lecz gdyby zastosować je np w Polsce mogłyby one wywołać różne reakcje. Mam na myśli np te ich nogi na biurku. U nich to chyba normalka chociaż nie wiem może to tylko tak na filmach ale wyobraźcie sobie żeby u nas ktokolwiek mam na myśli jakiegoś szefa położył nogi na biurku, wtedy myśle że inni czuli by się lekceważeni. Druga rzecz to jest z tym ich przebieraniem się pięć razy dziennie. Często w filmach głównie przed obiadem oni wszyscy się przebierają, ja nie wiem po co się przebierać jakby z jakiejś kotłowni czy kopalni wracali. Znałem jeszcze kilka takich typowych dla nich zwyczajów ale oczywiście jak zasiadłem do pisania wszystkie uleciały. Znacie jeszcze jakieś zwyczaje typowe dla usa? I w ogóle nie wiecie czy oni tylko na filmach zgrywają takich cwaniaków czy tak jest w rzeczywistości?

Gość ...... ......
gotują wodę w mikrofali, częściej zmieniają pościel niż się myją, mają ogromne przescieradła na ogromne amerykanskie łóżka, duzo się usmiechają, żyją bardzo wygodnie, upraszczają sobie życie,

Gość Tak się rodzą stereotypy

Gość klejnotkaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Mają straszny bałagan w domach,sprzątać przychodzxi najczęściej pani 2-3 razy w tygodniu.Chodzi mi o domy.

Gość klejnotkaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Nie chciałybyście zobaczyć ich wc i łazienek.Sami nie posprzątają bo pracują do popołudnia .Koszmar