Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia19

Kazirodztwo??

Polecane posty

Gość Klaudia19

Witam! Powiedzcie mi co mam zrobić od 4 lat powiedzmy że świruje z chłopakiem tzn. z przerwami bo ja miałam chłopaków w ty czasie i on dziewczyny ale zawsze jak się widzimy to iskrzy, całujemy się, tulimy (nie tak jak rodzina) i to właśnie trwa 4 lata... My byśmy już dawno ze sobą pewnie byli, tylko jest problem bo on jest "moim bratem" tzn. jego mama i moja to siostry cioteczne (kuzynki). Ale ostatnio się spotkaliśmy i rozmawialiśmy poważnie, że chcielibyśmy ze sobą być i cały czas piszemy ze sobą. Nie wiem co mam robić eh... był ktoś w takiej sytuacji albo coś podobnego się wydarzyło? Może podpowiecie mi coś... moja mama jest przeciwna bo z nią rozmawiałam... ale mój wujek i babcia mówią, że możemy być razem... i rodzina mówi że widać że miedzy nami iskrzy już od lat. Jak myślicie spróbować? Z góry dzięki i pozdrawiam :)

Gość mi______
do kazirodztwa wg prawa doszłoby gdyby było to pokrewieństwo drugiego stopnia (rodzony brat), wg kościoła katolickiego takie związki są 'zabronione' do czwartego stopnia włącznie (rodzeństwo cioteczne, stryjeczne, jak zwą tak zwą - kiedy rodzeństwem jest jedno z rodziców jej i jedno z rodziców jego), przy czym od 3 i 4 stopnia można otrzymać dyspensę (? czy zwolnienie, jakieś pozwolenie, nie wiem dokładnie) i tu jest duużo roboty, przez proboszcza, do biskupa itd. jeśli wasze mamy są tylko ciotecznymi siostrami - nie ma obaw. jedyne, co może cię spotkać, to dziwne komentarze ze strony rodziny czy znajomych kiedyś interesował mnie ten temat, bo przez pewien czas 'spotykałam się' z moim kuzynem, taki 4 stopień pokrewieństwa właśnie. do niczego nie doszło, parę razy mnie pocałował. patrząc na to z perspektywy czasu, to było wyjątkowo szczeniackie

Gość TH is IT OM
Nie masz mózgu