Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzestna panny młodej

Jaki prezent od chrzestnej z zagranicy? Poradźcie!!!

Polecane posty

Moja chrześnica wychodzi za mąż i wiem, że ma zamiar wysłać mi i mężowi zaproszenie. Nie mam pojęcia jaki prezent i o jakiej wartości ewentualnie ile kasy powinnam dać. Już od wielu lat nie mieszkam w Polsce i nie bardzo wiem jakie teraz są realia w tym względzie. Tak dla jasności sytuacji: mąż pracuje, ja ze względów zdrowotnych nie pracuję. Wiedzie nam się nieźle ale też kokosów to nie mamy. Piszę to dlatego, że jak odwiedzam rodzinę w Polsce to słyszę przygaduchy w stylu: O, milionerzy przyjechali! I tym podobne. Nie chciałabym żeby mnie później podsumowano jako skąpiradło dlatego proszę Was o pomoc.

Wg tego co wiem bo rodzice chrzestni zwykle dają gotówkę 1000-200 zł lub jakiś prezent np wycieczkę lub coś z AGD.

Gość moja babcia która
jest już na emeryturze była na ślubie chrześniaka to dała w kopertę 1000 zł i on po weselu parę dni powiedział jej, że to było najwięcej ile dostał.

Hm, prezent z AGD to może być pralka albo zwykła suszarka do włosów a to jest jednak różnica. Proszę o bardziej konkretne propozycje.

Gość khdef
Ja w sumie byłam już na sporej liczbie wesel i powiem Ci z moich obserwacji , nie baw sie w prezenty. Już nie raz widziałam zawiedzioną minę pary młodej z powodu 3 żelazka czy 2 mikrofalówki albo kolejnej pościeli ;/

U mnie w rodzinie się tradycyjnie daje kasę. Tata chrześniakom ostatnio od 1500-2000 zł. Ale np mój brat nam kupuje zmywarkę. Ale domyślam się że mieszkając za granica nie jesteście zorientowani czego potrzebują młodzi więc pieniądze będą najbezpieczniejszym prezentem.

Gość Orientalnaa
najlepiej dać tak jak piszą kasę, choć z różnymi pomysłami się spotkałam. Ostatnio np. moja znajoma dostała od dzianych znajomych rodziców zastawę stołową...Versace! 8/ prezent piekny, acz tani to nie jest...możesz zastanowić się nad jakimś prezentem, byle tylko był praktyczny, coś takiego, co i tak sami muszą sobie kupić na nowe mieszkanie