Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukouipopoipio

czy zwykła morfoligia krwi ujawnia ciążę??

Polecane posty

Gość ukouipopoipio

jak ktos wie to prosze o odpo.bardzo prosze. moja siostra zrobiła dzis test ciążowy wyszło jej pozytywny, ale tydzien temu robiła badanie krwi i moczu i nic nie wskazywało na ciążę. czy w takim badaniu widac ciąże,dzieki z góry za odp

a niby ktory wyniki w morfologii ma ci wskazywac na ciaze?? i po cholere kobiety robia testy ciazowe przeciez to nie jest wiarygodne w podobnej cenie w przychodni robia badanie Beta HcG z krwi ktoro wskazuje nawet tydzien ciazy

Gość ukouipopoipio
ok ok, no własnie nie wiem dlatego pytam. naprawde testy sa nie wiarygodne???? ok wysle ja na te badania, mozna tak z ulicy wejsc czy trzeba byc zarejestrowanym w danej przychodni?? a jaki koszt tak mniej więcej??

Gość naatalkaa
Pozytywny wynik testu może być fałszywy w bardzo niewielu i rzadkich przypadkach. Niestety, ale na 99,9 % siostra jednak jest w tej ciąży. A współczesne testy są tak czułe, że wcale nie trzeba robić HCG z krwi dodatkowo. Bo ja widać i tak ciążę wykrywają:]

zwykła morfologia nie wykrywa ciąży, bo ilość krwinek się nie zmienia z tego powodu. Musi zrobić test na ciąże z krwi - czyli zbadać ilość hormonu który wtedy wzrasta.

testy ciążowe wykazują ciąże ale i błędne wyniki. proponowała bym udać sie do ginekologa a nie kolejne badania krwi. on da ci 100% pewność czy siostra jest w ciąży czy nie. jeśli ona pójdzie na kolejne badania to i tak będzie musiała skonsultować je z lekarzem (w celu potwierdzenia ciąży). jeżeli natomiast lekarz potwierdzi ciążę siostra i tak będzie musiała iść do ginekologa proponuje ominąć badania i udać sie do ginekologa. wizyta taka trwa ok 15-20 minut wychodzi sie z wynikiem

Gość Taktaktaktak
Dziewczyny jestem studentką na Uniwersytecie Medycznym(6 rok) i powiem Wam,że....TAK teoretycznie zwykła morfologia moze ujawnić ciążę. Leukocyty,erytrocyty czasem HB i hematokryt zmieniają swoje wartości przy ciąży. Sporo kobiet tak się dowiaduje,że jest w ciąży.Zle sie czuja ,ida do internisty,dostaja skierowania na morfologie i tam wychodzi ,że są w ciązy. Poza tym z doswiadczenia wiem,ze jest to mozliwe bo moja siostra miala taką sytuację.

taktaktak, może tak jest jak już się jest w którymś tygodniu lub miesiącu, ale nie chce mi się wierzyć że tak jest zaraz po zapłodnieniu... w pierwszych 3-4 tygodniach? tak czy inaczej dobry pomysł pójść do gina, albo przynajmniej powtorzyć test ciążowy z kreskami - jak dwa testy wyjdą na plus, to nie miałabym wątpliwości...