Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ogorki wiosenne gruntowe

Niech mnie ktos uswiadomi co z ta matematyka!

Polecane posty

Wszedzie podaja, ze wrcoila po 25 latach jako przedmiot obowizakowy na maturze. W 2005 roku, kiedy konczylam 1 klase LO, ostatnia 4 klasa zdawala stara mature i jestem pewna, ze mieli matme obowiazkowa. To jak to bylo z ta matma, byla obowiazkowa czy nie? Wydawalo mi sie, ze obowiazywala na starej maturze.

Hmm no to ciekawe, zawsze myslalam, ze byla obowiazkowa az do czasow nowej matury.

Gość ja powiem tak .....
Klitajmestra....ma rację ....w starej maturze matematyka nie była obowiązkowa dla wszystkich profile humanistyczne zdawały pisemnie polski i historię a np biologiczno-chemiczne miały do wyboru albo polski i biologia albo mogli za miast biologi zdawać matematykę w moim liceum był jeszcze taki profil ogólny i oni musieli obowiązkowo zdawać polski i matematykę tak jak matematyczno-fizyczne

Nie, polski każdy musiał zdać - mam na myśli pisemną. Drugi przedmiot był do wyboru - matma, biologia, historia, język. Później musiałaś z tych przedmiotów zdać tez ustny egzamin - czyli ja zdawałam ustnie polski i biologię. Poza tym, obowiązkiem było zdanie ustnie języka obcego, więc jeśli na pisemnej zdawałaś angielski, musiałaś go zdać też ustnie, plus obowiązkowy ustny język, np. niemiecki. Chyba że z przedmiotu pisemnego dostałaś 5 i wcześniej w 3 i 4 klasie też miałaś z niego 5 - byłaś zwolniona z ustnej.

Gość ja powiem tak .....
acha dodam jeszcze że zadania z matematyki były oczywiście łatwiejsze dla tych co zdawali na profilu ogólnym jak matematyczno-fizycznym ale to logiczne :)

Aha - byłam na profilu humanistycznym, ale i tak wybrałam biologię, historia nie była w takim przypadku przymusem.

aa no to dzieki bo mnie to nurtowalo i zylam w przedswiadczeniu ze matma byla obowiazkowa

Gość ja powiem tak .....
Klitajmestra...no widzisz a w moim LO jak ktoś był na profilu humanistycznym to nie miał wyboru musiał zdawać pisemnie obowiązkowo polski i historię

Za moich czasów na szczęście nie - nie miałabym matury, a co za tym idzie studiów:( Nie każdego było stać na korepetycje:( Ja zwyczajnie nie nadążałam na lekcji - miałam tak tylko z matmą i fizyką, co dziwne, biologia i chemia wchodziły mi do głowy szybko i bez problemów.

Gość ja powiem tak .....
widocznie pomyliłaś na początku profile :)...trzeba było od razu startować na biologiczno-chemiczny i nie zaoszczędziłabyś sobie stresu ale wyszłaś na swoje a to najważniejsze :)