Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JoannaJ

nie wiem co mnie pokusiło (temat przeniesiony z ogólnego)

Polecane posty

jestem 3-cm po poronieniu dziś jest mój 23dc. nie wiem co mnie pokusiło ale zrobiłam test ciążowy i to nie z porannego moczu. Obiecałam sobie w tym cyklu że tego nie zrobię.... teraz jestem lekko wystraszona bo test wyszedł pozytywnie martwie się że znowu się nie uda.... po co ja robiłam ten test słuchajcie... dzisiaj powtórzyłam test z porannego moczu i klops.... no jestem... ale temperatura mi szaleje.... możecie mi powiedzieć coś o tych temp? Bo to nie jest normalne według mnie... 9dc - 36.45 10dc - 36.30 11 dc - 36.35 12dc - 36.30 13dc - 36.25 14dc - 36.65 15dc- 36.55 16dc - 36.65 17dc - 36.60 18dc - 36.70 19dc - 36.60 20dc - 36.85 zakłócenia mierzyłam godzinę później niż zwykle 21dc - 36.75 22dc - 36.60 23dc - 36.75 24 dc. 36.60 I co?

Gość michaela kkk
prowokacja?

jestem w totalnej kropce... nie wiem co mam myślec o tych temperaturach i pozytywnym teście ciążowym i to w 23 i 24 dc to nie idę dzisiaj na bete ale te temperatury mnie przerażają nigdy tak nie miałam ... nawet poptzredni wykres ciążowy to bajka a ten? to jakiś obłęd....

Gość wiesz co to ja odpowiem
ja bylam po poronieniu i w drugiej ciazy temp. zaczela mi spadac zamiast rosnąć, wtedy zaczelam brac luteine podjęzykową temp. wzrosła i taka juz pozostała. Ja dostalam luteine od lekarza zaraz po poronieniu z zaleceniem zeby brac jak zajde w ciąże. U mnie pomogło. Ciąża zdrowa, donoszona, dziecko zdrowe. Aha, hormony zawsze miałam w normie, bo mialam robione badania.

Gość ZAPRASZAM ZAPRASZAM
NA FORUM www.poronienie.pl, tam dziewczyny są obeznane i potrafią pomóc i wesprzeć:)

do ginekologa też chcę iść... nie chciałabym żeby mnie to drugi raz spotkało.... :/

Ginekolog nic za wiele nie pomoze. Moj kazal przyjsc dopiero 2 tygodnie po spodziewanej miesiączce i tak tez poszlam. Juz bylo serduszko. Luteinę zaczelam brac zaraz jak test wyszedl pozytywny, podniosla mi temp., co podobno wplywa na zagniezdzenie sie zarodka. Potem mialam juz 37 caly czas. A w dniu okresu i po nim spadla mi do takiej z poczatku cyklu. Dopiero po luteinie sie podniosla. Bralam ja jakies 3 m-ce. Nie pamietam juz dokladnie.

Bądź dobrej mysli.

a po moich temperaturach może przepisać mi luteinę?

Gość hthtrtryur
Wygląda na to, że owulację miaś 13dc. 10 dni po iowu testy mogą już wyjść pozytywne. e względu na wcześniejsze poronienie lekarz powinien Ci przepisać luteinę albo duphaston. Idź jak najprędzej do gina.

Gość hthtrtryur
ja bym wzieła. Brałam od owulacji 1x1, a jak tylko zrobiłam test to brałam 2x1

umówiłam się już na wizytę. mam nadzieje że lekarz nie zleje na mnie mówiąc ż etaka ciąża to jeszcze nie ciąża.... :/

nie zaszkodzi ten duphaston? I tak go chyba nie dam rady wziąć bo zaraz po pracy mam gina.... dobra w każdym razie wyjdę dzisiaj z tego gabinetu z receptą albo niech Bóg ma w opiece tą lekarkę...

Gość hthtrtryur
No jak masz dzisiaj wizytę to spoko. Duphaston jak i lutelina są przepisywane na podtrzymanie ciąży przy niedoborze progesteronu. Nie zaszkodzi.

jak można sugerować branie leku bez konsultacji z lekarzem ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nic na własną rękę nie bierz

a powiedźcie mi jakiego Wy termometru używacie. Ja do tej pory używałam alkoholowego. W tym cyklu używam elektronicznego Microlife.... może to on mi takie bajery odstawia?

Gość nie chce Cie martwic
ale jesli temp spada w piewszym trymestrze to oznacza to ze niedlugo poronisz. tak nam mowili na naukach przedmalzenskich. Na Twoim miejscu poszlambym do lekarza po duphaston, mnie pomogl niedawno urodzilam zdrowego syna. :) Zycze powoedzenia. :)

tyle że mi temp nie spada tylko cały czas jest dziwnie niska... 13 tyg temu poroniłam i wtedy mi temp spadła ale nigdy nie była taka niska....rzekłabym nawet niejaka.... idę dzisiaj do lekarza po receptę... a może on mi ją przepisać bez badania?

do mierzenia temp w pochwie powiennno sie uzywac temp zwyklaego a nie elektronicznego to tez mowili na anukach przedmalzenskich. Elektroniczny nie jest za bardzi dokladny a przeciez dzisiate czesci stopnia sie licza. Termometr trzymasz 5min w pochwie zaraz po obudzeniu i przed wstaniem z lozka.

wiesz co jak przeanalizowalam Twoj wykres to sie dziwie ze Ty wogole w ciaze zaszals - nie ma wyraznego spadku ani skoku temp co oznacza ze nie bylo owulacji... Chyba tj prowokacja. :(

jest taka strona www.28dni.pl tam nanies dane i pokaze ci wszystko.

nie chce Cię martwić też uważam po mału że to wina termometru.... ale .... z tą owulacją się nie zgodze.... była na pewno test pokazał ciąże...

spadek 36,25 13 dc wzrost 36.65 14 dc nie mów że tego nie widzisz

jakimi termometrami mierzycie temperaturę bo ja do tej pory mierzyłam rtęciowym a teraz w tym cyklu przeszłam na elektroniczny i podejrzewam że to przez to dziwne temp mi wyskakują....