Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prowansalka

nie wiem na jakie studia skladac papiery- doradzcie

Polecane posty

Gość prowansalka

Jedyna rzecz ktora sprawia mi przyjemnosc to uczenie sie jezykow obcych. Z tym chcialabym wiazac swoja przyszlosc. Francuski znam na poziomie b2 a angielski na poziomie b1/b2. Na jakie studia warto isc?

Gość prowansalka
podst polski, rozsz ang i franc

no to mozesz próbować na filologie iberyjska, romanska, angielska, poczytaj na stronach uczelni tam jest napisane jakie przedmioty na jakie kierunki ;]

Gość llpp
pamietaj, ze filologia nie ma prawie nic wspolnego nauka jezyka obcego, jedynie na I roku sa zajecia z fonetyki, z gramatyki opisowej, a glownie to czytanie, pisanie prac, jak na polonistyce

Gość prowansalka
tak dokladnie, zastanawiam sie nad filologia, ale po tym to praca jako nauczyciel a zeby byc tlumaczem musza byc dodatkowe kursy. jest taki kierunek na ktorym sa jezyki i nacisk na cos jeszcze? tak zebym miala wieksze mozliwosci a rynku pracy?

Gość prowansalka
wlasnie odstrasza mnie ta historia, gramatyka opisowa... na co to komu?

Gość llpp
wlasnie odstrasza mnie ta historia, gramatyka opisowa... na co to komu? Sprawdz definicje filologa. Filologia to nie nauka jezyka.

Gość prowansalka
masz racje, w takim razie czego jeszcze moglabym sprobowac? czy na lingwistyce jest ciezko?

Gość ulka21ns
wg mnie idz na to czym się interesujesz !!!! a z tego co piszesz to lubisz uczyć się języków obcych to idz w tym kierunku czyli na lingwistykę z tym ,że zależy gdzie chcesz startować i na jaką uczelnię???? bo wiesz na dobrą państwową uczelnie nie ukrywam ciężko się jest dostać!!!! ale pożniej to już jest łatwiej tylko trzeba się trochę przyłożyć do nauki!!!! a jak nie to idz na np. nauczanie początkowe z ang itp.

Gość prowansalka
jesli chodzi o studiowanie to zaoczne. rodzice nie pomoga mi finansowo, wiec musze isc do pracy.

Gość prowansalka
a moze lepiej porobic sobie certyfikaty z jezykow a isc na np turystyke?

Gość vrfdgfgdf
Na turystykę nie warto- to nie ejst przyszłościowy kierunek. Mój facet po pierwszym roku zrezygnował i teraz studiuje coś konkretnego- na polibudzie. Ja natomiast jestem na filologii angielskiej- mam angielski, hiszpański, trochę łaciny. Jestem na specjalizacji- tłumacz. Dodatkowo robie kurs organizowany przez moją uczelnie- kurs pedagogiczny umożliwiający nauczanie. Kosztuje 1200 zl, trwa rok, jestem na zaocznych więc w pt., sb. i niedz. po prostu siedze 3-4 godz. dłużej. Po roku mam dzięki temu i tłumacza i nauczyciela. Dodam, że jestem w Pomorskiej Wyższej Szkole Humanistycznej w Gdynii. www.pwsh.edu.pl

Gość prowansalka
dzieki, duzo mi pomogla twoja wiadomosc, ja jestem z wielkopolski, wiec kawal drogi. czy maja tam e learning?

Gość a ja pracuje w
po nieprzyszlosciowym kierunku jakim jest turystyka i zarabiam miesiecznie jako przewodniczka 6 tys zl ;/ Tragedia nie ? To irionia dla wszystkich, ktorzy krytykuja konkretne kierunki ...

Gość studiuje turystyke
studiuje turystyke ale nie chce byc przewodnikiem to niewdzieczny zawod. nie mam zamiaru wysluchiwac zalacych i marudzacych klientow. a w hotelu wiadomo jakie marne zarobki.

Gość Emmett Fitz-Hume
Może na stosunki międzynarodowe albo politologię... i na placówkę zagraniczną ;)

Gość cos tam cos tam
a od kiedy to trzeba skonczyc studia z turystyki zeby byc przewodnikiem?? na pilota i na przewodnika mozna zrobic kurs bedac rownie dobrze na mechanice czy filozofii

Gość doinformujsiętrochę
Litości, a skąd przekonanie, że trzeba mieć jakieś dodatkowe kursy, żeby być tłumaczem??????????????????????????

Gość doinformujsiętrochę
Jesteś z Wielkopolski, więc masz do wyboru super uczelnie.

Gość prowansalka
wiem, ze mam tu uczelnie ale nie ma zaocznej lingwistyki, a tylko na taka moge sobie pozwolic.

Gość jestjestjestjestjest
Jest lingwistyka, translatoryka i KJO. Poznań, Gniezno, Leszno... I zaoczne, i wieczorowe.

Gość prowansalka
jest ale kolegium, ja nie chce byc nauczycielem.

Gość jestjestjestjestjest
Weź się cholera doinformuj, bo już ludzi wkurzasz :O Piszę ci wyraźnie, że jest i filologia zaoczna, i lingwistyka, i translatoryka, a ty swoje :O Poza tym po kolegium nie trzeba być nauczycielem! Czy ty wiesz w ogóle, jak się zostaje tłumaczem???

Gość prowansalka
nie ma lingwistyki angielski + francuski zaocznej licencjat