Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlascicielka.suczkii

Kupiłam suczkę, mam pytanie.

Polecane posty

Suczka rasy owczarek niemiecki. Chodzi mi o sprawę cieczki, ile taka suczka krwawi ? czy to jest bardzo uciążliwe dla właścicieli ? Proszę o pomoc :)

Gość wlascicielka.suczkii2
nikt nie pomoże ?:(

moja labradorka pierwszy raz miała teraz cieczkę i ok. 2 tygodni :o

Gość ję zupę
Jak trzymasz ją w mieszkaniu, to będzie problem(krew wszędzie), jak masz ogródek to poza kawalerami za płotem kłopotu nie będzie.

Cieczka trwa ok. 2-3 tyg. Plamienie owszem jest uciążliwe. Jeśli nie planujesz rozrodu zalecana jest sterylizacja. Im wcześniej wysterylizujesz sunię, tym mniejsze prawdopodobieństwo zachorowania na raka sutka.

Gość estta
Witam ja mam suczkę kundelka ala labradorka jest kochana ma juz 3 latka ona dostała pierwsza cieczkę w wieku 9 miesięcy i tak teraz ma co 9 miesięcy wiec czesto wypada jej raz w roku ,krwawiła niestety różnie wiec ubierałam jej matki moje z wyciętą dziurą na ogonek po boku zawiązywałam gumkami bo większe wiadomo majtki no i tak prawie przez miesiąc chodziła na początku sciągała ale potem to już sie przyzwyczaiła .pozdrawiam suczki sa kochane i wierne .

własnie - jak nie chcesz miec w ogóle szczeniaków to wysterylizuj ją, jednak zalecane jest by chociaż raz miała szczeniaki, bo może mieć potem urojone ciąże..

Urojone ciąże to problem suk nie wysterylizowanych raczej. Sterylizacja rozwiazuje ten problem.

a skąd sciągnąć najnowsze sterowniki do suczki???

Gość antyfeel
miimii87 kocham wypowiedzi osób które nie mają kompletnie pojęcia na ten temat!.:o w sklepach są do kupienia takie specjalne majtki dla psów z wkładem:D

MIT MIT MIT suczka NIE MUSI mieć wogóle szczeniaków ! Można ją wysterylizować ale po pierwszej cieczce. Cieczka trwa 2-3 tyg. krwawienie u każdego psa jest inne (jak u kobiet), może być duże, a może być ledwo zauważalne. P.S. Mam nadzieje że ON rodowodowy? :)