Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhhhttt

gdzie lepiej na urlop dominikana czy kenia

Polecane posty

Gość hhhhhhhttt

jak myslicie nie potrafie sie zdecydować a na dwie mnie nei stac...Wiem ze to bedzie jedna tak droga wycieczka w moim zyciu wiec jak zobacze dominikane to nigdy juz raczej nie zobacze kenii a jak kenie to raczej nie zobacze nigdy domiikany..nie wiem

Gość hhhhhhhttt
boje sie z kenii zostane zjedzona :o

Gość ja jzu nie wiemjuuuuuuiju
rany no nie wiemmmmm tak bym chciała zobaczyc oba te mieisca ale to niemozliwe:/

Gość hhhhhhhttt
eh, po co ja pytam na kafe, tu przeceiż przesiaduje biedota, dla ktorej wyjazd nad bałtyk to luksus

Gość Gagonia
Na Dominikanie nie bylam, ale w kenii dwa razy. raz sama kenia + safari 3 dniowe , potem Kenia z tanzania i safarii tygodniowe. Do Kenii pojechalam glownie dla safarii, przezycia niesamowite! Poza tym, to kwesta dustu, Mombasa jest np strasznie brudna ale ja i tak pokochalam kenię, wszystko mi tam odpowiadalo. Tylko leki na biegunke trzeba wziąśc w sporych ilosciach, bo inna flora bakteryjna i tekie atrakcje sa nie do unikniecia. A dodam, ze mieszkalam naprawde w wysokiej klasy hotelu. Pozdrawiam

Jak masz takie panstwa do wyboru tzn ze cos Ciebie w nich pociaga. Kolega byl teraz niedawno w Kenii, widzialam zdjecia.....moze i fajnie, ale nie dla mnie. Safari w takich warunkach to trzeba lubic i tego bardzo chciec. Leki na malarie to jakis shit i w zyciu bym tego nie wziela. Sucho, goraco....poza tym nie lubie typowo afrykanskich klimatów. Dominikana lekko nudna, leciec kawal swiata i jechac zobaczyc zwierzeta i hotel to nieporozumienie. Co Ciebie przyciaga akurat tu i tu? sama musisz to wiedziec. Ja w kazdym razie wybralabym Karaiby, tam sa piekne szerokie plaze, piekne morze, wspaniali ludzie, zupelnie inny klimat, dobre jedzenie, swoboda. Bylam w Meksyku i na pewno tam wroce. Polecam szczerze.

Gość xvicx
i tu i tu jest super, ale polecam przede wszystkim leciez z Niemeic, bo bedzie taniej, poszukaj na konradtravel.pl

Gość olneczka0
Dziewczynki podbijam temat ;) W październiku bierzemy z mężem ślub i zastanawiamy się gdzie polecieć na nasza podróż poślubną ;) Mamy na oku kurort Punta Cana na Dominikanie: http://www.qtravel.pl/inspiracje/punta-cana-dominikana-id199 Marzy mi się właśnie taki spokojny wypoczynek na plazy. Biały piasek, palmy i my ;) Czy ktoś był może w tych rejonach? Czy warto jest zakupić wakacje? Muszę się zdecydować ponieważ obecnie jest first minute.

Gość gość
Może jedź na Krym. Putinowi się bardzo podoba to miejsce, więc chyba tam fajnie jest ;)

Gość gość
Z tych dwóch zdecydowanie KENIA :)

Gość gość
Moim zdaniem Dominikana jest nudna. Ja bylam 3 lata temu na Kubie I w tym roku wracam - ale na Kubie jest chociaz co zwiedzac. W tym roku rowniez rozwazalam Kenie ale jedziemy w wiekszej grupie I grupa przeglosowala Kube. Aczkolwiek gdyby decyzja nalezala do mnie to wybralabym Kenie (tylko moze w bezpiecznej odleglosci od Somalii) :-P

Gość gość
Ja co prawda nie byłem na Dominikanie, ale byłem na Dominice. A na mnie był jeden gość z Kenji. Było cool :classic_cool:

Gość gość
Jest taka firma jak Wild Wind Safaris ze strony www.wildwindsafaris.com. Ich bym polecał jak ktoś chce trochę afrykańskiej egzotyki zakosztować. Byłem z nimi nad wodospadami Wiktorii i było mega! Zajmują się wszystkim – noclegiem, transportem, jedzeniem i tak dalej. Tylko, że oczywiście trzeba na własny koszt najpierw do Afryki dotrzeć, co w sumie w dzisiejszych czasach nie jest tak skomplikowane ani kosztowne.