Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -----

Strach przed terapia

Polecane posty

Gość -----

Za niedlugo wybieram sie na terapie grupowa, jest tam 5 osob. Spotkanie to trwa 1h. Problem jest taki, ze panicznie sie boje sam nie wiem czego. Na pierwszym spotkaniu juz bylem, potem opuscilem pare wlasnie ze wzgledu na ten strach. Dzisiaj musze isc bo moze sie to dla mnie zle skonczyc ;/ Co sobie wmowic zeby sie nie bac ?

Gość dzikzon
wmow sobie ze idziesz tam odbebnic 1h bo cie zmuszaja i nie zwracaj na nikogo uwagi ;)

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Pomyśl że idziesz na spotkanie ze przyjaciółmi!!

Gość hhhhhhhttt
a co to za terapia? i ile kosztuje?

Gość -----
Nic nie kosztuje, musze tam chodzic by nie trafic do zakladu wychowawczego. Mam 17 lat i zawalilem rok szkolny przez niechodzenie. Mialem problemy z rodzina.

Gość -----
znaczy rodzina nie chce mi dawać kasy na browce, a ja jak nie walnę 5 dziennie to zły jestem

jeszcze zależy jak ty patrzysz an całą sytuację ?? Zastanowiłeś się nad swoim losem co może byc za np. 8 lat... Gdy się zakochasz.... będziesz chciał rodzinę założyc a tu nie będzie z czego?? A potem jeszcze kobitkę swą będziesz bic bo zupa była za słona a w lodówce nie ma alkoholu??

Gość a mi szkoda
spróbuj sobie tak na spokojnie pomyśleć, co tak naprawdę NAJGORSZEGO może Ci się przydarzyć, jak pójdziesz na te zajęcia; nie staraj się specjalnie sztucznie wymyślać, nakręcać się; ale pozwól sobie powoli w wyobraźni pójść na tę grupę i wyobrazić sobie to, co wg Ciebie najgorszego może Ci się tam przydarzyć (no nie wiem - np. że ktoś się z Ciebie wyśmiewa, krzyczy na Ciebie); jak spróbujesz przeżyć w wyobraźni tę sytuację, to będziesz miał tak, że Ci poziom lęku będzie rósł, rósł... ale, że człowiek w takim wysokim lęku długo nie może być, to potem Ci ten lęk opadnie i poczujesz ulgę; spróbuj sobie :)

Na terapiach nikt na nikogo nie krzyczy ani sie nie wyśmiewa............

Gość a mi szkoda
a mały pajączek jeszcze nikogo nie zeżarł, a wielu jest takich ludzi, co się nawet najmizerniejszego pajączka boją panicznie ;)