Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..LOveMeYou..

Ginekolog...Pomocy[!]:)

Polecane posty

Gość ..LOveMeYou..

Mam 16 lat i chciałabym iść do ginekologa.. nie wiem czy mogę iść bez mamy w tym wieku, kiedy mogę najlepiej zapytać o tabletki antykoncepcyjne i czy w tym wieku mi je przepisze lub w wieku 17 lat... Odpowiedzcie na te pytania... proszę... chciałabym współyć ze swoim chłopakiem, jesteśmy ze sobą 3 lata i pragnę się do niego zbliżyć...

Koniecznie idź do ginekologa!!!! Najlepiej popytaj wokolicy o kobietę ginekologa lub specjalnego ginekologa, który zajmuje sie dziewczynkami i młodziutkimi kobietkami. Lepiej iść wypytac o wszystko niz potem zamartwiac się np. niechcianą ciążą. Nie bój się, ginekolog jest właśnie po to, by rozwiązać dylemat, który masz. uszka w górę i jak najszybciej do gina :) Pozdrawiam

Gość ..LOveMeYou..
Dzięki że mnie rozumiesz:) Wiesz kurcze tylko pytanie... czy mi przepisze te tabletki...:/

Gość bojabojaboja
Nie wiem czy pigułki dla szesnastolatki to dobry pomysł, to jednak spora ingerencja w organizm. Ale to już lekarz podejmuje decyzje o tym, czy chce brać na siebie taką odpowiedzialność. I nie wydaje mi się, żebyś miała problem ze znalezieniem takiego, niestety. Masz jeszcze do wyboru prezerwatywę. Ja zaczynałam z gumkami, bo dla mnie 19 lat, to było za wcześnie na pigułki. Mój chłopak zresztą mówił to samo. Nie chciał, żebym się truła. Tak czy inaczej wizyta u ginekologa, żeby się poradzić w tej sprawie to dobry pomysł. Także bierz chłopaka za rękę, razem wybierzcie jakiegoś lekarza i w drogę.