Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość średnia mi

Lepiej wyglądać jak dalmatyńczyk czy być blada?

Polecane posty

Gość średnia mi

Już wyjaśniam o co mi chodzi. Otóż na mojej skórze mam już trochę pieprzyków i wychodzi ich coraz więcej. Jest to genetyczne bo moja mama i babcia miały tak samo. Teraz mają tego strasznie dużo. Pytałam tu kiedyś o to i poradzono mi abym unikała słońca. Tylko, że wtedy będe blada. Niestety mój naturalny odcień skóry nie jest atrakcyjny. Tylko już nie wiem co lepsze. Dlamtyńczyk czy bladość? :O

Gość jasna cera zawsze jest
atrakcyjna jesli dobrze o nia dbasz-w to wchodzi takze dieta a opalenizna jest niezdrowa i od dawna niemodna

Gość średnia mi
No tak, tylko mnie nie bardzo interesuje co jest modne :P a opalanie w rozsądnych ilościach nie jest niezdrowe. Ale może masz racje z tą atrakcyjnością jasnej cery. W sumie nigdy szczególnie nie dbałam o dietę, moze dlatego wyglądam nieciekawie bez opalenizny..

Gość średnia mi
Nie pchajcie się tak z tymi wypowiedziami bo czytać nie nadążam...

Gość BeyonceKnowles
opalenizna nie jest najfajniejsza w wygladzie ;) z pieprzykami unikaj solarium ale zwykłego słonka latem nie trzeba unikac :) oczywiscie w rozsądnych ilosciach

Gość średnia mi
Na solarium właśnie nie chodze. Zimą i tak nie mam nastroju, żeby się martwić takimi rzeczami. Moja mama ma bzika na punkcie opalania, babcia miała tak samo. Mi też ciągle truły, żebym się dużo opalała, no i zauważyłam drastyczny wzrost ilości pieprzyków. Czyli myślisz, że nie musze tak całkowicie rezygnować ze słońca? A może powinnam iść do lekarza zapytać co o tym myśli?

Gość alissssse
A nie możesz stosoawać samoopalaczy czy balsamów brązujących? Poza tym poczytaj: http://mediweb.pl/beauty/wyswietl.php?id=936 I obejrzyj (fotki na dole strony), jeśli uważasz, że słońce w rozsądnych ilościach (jaka to jest rozsądna ilość?) nie jest niezdrowe: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/zmiany-w-skorze-na-skutek-dzialania-promieni-uv,t10626.html

Gość gygtygft
Przeczytałam artykuł i nie wynika z niego, że konieczne jest całkowite zrezygnowanie np. z plaży czy w ogóle zamknięcie się w domu. A ty latem siedzisz całymi dniami zamknięta w domu? Nigdy nie bywasz na plaży? Każde wyjście na zewnątrz latem jest groźne? No zastanów się troche :O