Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zo zo zocha

owrzodzone wargi sromowe

Polecane posty

Gość zo zo zocha

Walczę już z tym od 2 tygodni i nic nie pomaga.Jestem w 8 miesiącu ciąży i boję się że może to zagrażać jakoś mojemu maleństwu. Najpierw myślałam że wdała się jakaś infekcja grzybicza no ale jak byłam u gina to pH było prawidłowe. Zapisała mi nestatyne ale ona nie za bardzo skutkuje. Całe wargi sromowe mam w pryszczach które bolą. Nie pomaga płyn do higieny intymnej a ni to że się podmywam kilka razy za dzień. Jak już jakiś pryszcz zniknie to na tym miejscu pojawia się nowy. Już nie wiem ja z tym walczyć.Może wy coś poradzicie.

Gość zo zo zocha
nikt nic nie poradzi?

Gość taka sobie jedna ania
idz jeszcze raz do lekarza, przy takim problemie nie ma mowy o naturalnym porodzie... a powiedziala ci chociaz, co to jest i czy jest grozne dla malucha ?

Gość a jests pewna ze to sa tylko
pryszcze? Gin Ci nie robila wymazu na bakterie czy grzyby? Moze wirus HPV Ci sie uaktywnil skoro grudki wychodza w tym samym miejscu? Gin nie zaproponowala dodatkowych badan? W domu chodz bez majtek i w spodnicach i sukienkach zeby Ci sie wietrzylo, nic innego nie poradze :(

Gość zo zo zocha
No nie zaproponowała żadnych dodatkowych badań. Jak ostatnio u niej byłam to te pryszcze jeszcze nie byłe aż tak bardzo widoczne chociaż po wizycie wyczułam tam takie małe grudki pod skórą. Teraz mam grudki z ropą które bolą. Czytałam że bezpośrednim zagrożeniem dla ciąży to nie jest no ale właśnie jak by był poród to już zagrożenie dla dziecka jest wielkie.Wizytę mam dopiero za tydzień no i nie wiem czy nie powinnam się z nią skontaktować prędzej.

Gość BeyonceKnowles
dawno powinnas isc a nie czekasz nie wiadomo na co, idz od razu nie za tydzien

tak, masz isc jutro koniecznie!!!A co jesli zaczniesz rodzic szybciej i nie zdazysz wyleczyc na czas? z takimi rzeczami sie nie czeka, tym bardziej w ciazy!

Gość hmmmmmmmiin
jak dla mnie to zapalenie wirusowe moze nawet opryszczka samruj sie czyms na opryszczke moze Antywir ale ale nie wiem czy w ciazy mozna 🖐️

Gość karoolek...................x
Ty sie wiec pzrestan tak czesto podmywac !!!! rany co za cwoki - a do tego teraz juz jak sie doprowadzilas do takiego stanu - uzywaj tylko zsiadłego mleka - i tak długo aż sie stan ustabilizuje jogurt naturany też moze byc .

Gość zo zo zocha
współżyję, ale odkąd jestem w ciąży to używamy prezerwatywy właśnie dla bezpieczeństwa, a tu jeszcze takie coś!

do wyżej.święta racja im więcej się myje tym gorzej bo niweluje florę bakteryjną,a jak ma opryszczkę i uprawia seks to pewnie faceta zaraziła. Tylko,że opryszczka przenoszona jest drogą płciową,więc skąd ją ma?

to może alergia na gumkę? ja w ciąży miałam i myślałam,że oszaleję.tylko u mnie krosty byłe inne. małe i swędzące.

karolek, jogurt naturalny pomaga przy grzybicy, a to grzybica nie jest

Gość hmmmmmmmiin
opryszczke mozna zalapac wszedzie nawet w jakies toalecie, ale to nie musi byc to badziewie idz do lekarza jak najszybciej

Gość zo zo zocha
Co do gumek to używamy rożnych. Myślę że może to mieć coś wspólnego z tym ze brałam antybiotyk. Właśnie jak go skończyłam brać powyskakiwały mi te krost.

Gość zo zo zocha
No a czy mogły by te krostki być też od tego że prawie przez całą ciąże biorę luteinę dopochwowo która czasem wypłynie?

Wszystko może być powodem. Choć wątpię,abyś w ciąży siadała na klapę publicznej toalety. Bez ciąży też pewnie tego nie robisz,więc zostaje chemia którą brałaś i może to wszystko razem. tzn. antybiotyk osłabił Ci florę bakteryjną,a guma uczuliła.Ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza i powiedziała jakie są Twoje przypuszczenia: jakie leki brałaś, spytaj o ew. uczulenia itd.

Gość karoolek...................x
jogurt sie stosuje jak jest flora bakteryjna zniszczona , zsiadłe mleko tak samo ! wiec mnie tu prosze nie kwestionowac !!!

karoolek masz rację bo te same pałeczki mlekowe są w lactovaginal i lactacid, lacidofil

Gość zo zo zocha
za nim mi się to pojawiło to doraźnie tak od czasu do czasu by utrzymać prawidłową florę bakteryjną brałam właśnie lactovaginal. Był on bardzo skuteczny, ale lekarka zmieniła mi go na nestetynę bo on dłużej się rozpuszcza i nie wypływa a lactovaginal zaraz po włożeniu mi wyciekał na zewnątrz. NO ale może to właśnie też chroniło moje wargi sromowe które teraz mam w tych okropnych krostach.