Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika1919111111

Kazirodztwo?!

Polecane posty

Gość Monika1919111111

Cześć! Powiedzcie mi co mam zrobić od 4 lat powiedzmy że świruje z chłopakiem tzn. z przerwami bo ja miałam chłopaków w ty czasie i on dziewczyny ale zawsze jak się widzimy to iskrzy, całujemy się, tulimy (nie tak jak rodzina) i to właśnie trwa 4 lata... My byśmy już dawno ze sobą pewnie byli, tylko jest problem bo on jest "moim bratem" tzn. jego mama i moja to siostry cioteczne (kuzynki). Ale ostatnio się spotkaliśmy i rozmawialiśmy poważnie, że chcielibyśmy ze sobą być i cały czas piszemy ze sobą. Nie wiem co mam robić eh... był ktoś w takiej sytuacji albo coś podobnego się wydarzyło? Może podpowiecie mi coś... moja mama jest przeciwna bo z nią rozmawiałam... ale mój wujek i babcia mówią, że możemy być razem... i rodzina mówi że widać że miedzy nami iskrzy już od lat . Jak myślicie spróbować?

Gość karoolek...................x
jaki wiec on tam brat dla ciebie - jasne , ze mozecie byc razem

Gość aha i ach
to się nazywa "dziesiąta woda po kisielu". :D Jesteście nawet nie cioteczni, tylko cioteczno-cioteczni. :D

Gość eg
ustawa Kodkes Rodzinny i opiekuńczy: Art. 14. 1. Nie mogą zawrzeć ze sobą małżeństwa krewni w linii prostej, rodzeństwo ani powinowaci w linii prostej. Jednakże z ważnych powodów sąd może zezwolić na zawarcie małżeństwa między powinowatymi. Czym się martwisz dziewczyno? ;) ze strony prawbej nie ma przeciwskazan ;p Rodzina moze sie tylko krzywic, ale tym akurat bym sie nie przejmowala. Tez o maly wlos mialabym romans z czlowiekiem, który jest synem kuzynki mojej mamy (nasi dziadkowie to rodzenstwo). Wymieklam z innych powodow niz pokrewienstwo. Pozdrawiam. Idz za sercem-skoro cie ciegnie od 4 lat do niegoto warto sprobowac :)

Gość ktoś811
spoisz do biblij Kain i Abel nie mieli dużego wyboru jeśli biblia mówi prawdę

Gość gość
brnij dalej...aż skończył w łóżku...a dziecko/ci będą kalekie i niepełnosprawne. Trochę wiedzy zdobądź, dopiero się angażuj. Skoro Biblia potępia kazirodztwo, to i ja potępiam! x Kpł 18,6-18: 6 Nikt z was nie będzie się zbliżał do ciała swojego krewnego, aby odsłonić jego nagość. Ja jestem Pan! 7 Nie będziesz odsłaniać nagości swojego ojca lub nagości swojej matki. Jest ona twoją matką - nie będziesz odsłaniać jej nagości. 8 Nie będziesz odsłaniać nagości swojej macochy, bo to jest nagość twojego ojca. 9 Nie będziesz odsłaniać nagości swojej siostry, córki twojego ojca lub córki twojej matki, bez względu na to, czy urodziła się w domu, czy na zewnątrz. 10 Nie będziesz odsłaniać nagości córki twojego syna lub córki twojej córki, bo są one twoją nagością. 11 Nie będziesz odsłaniać nagości córki żony twojego ojca, bo jest ona dzieckiem twojego ojca, jest twoją siostrą. 12 Nie będziesz odsłaniać nagości siostry swojego ojca, bo ona jest krewną twojego ojca. 13 Nie będziesz odsłaniać nagości siostry swojej matki, bo jest ona krewną twojej matki. 14 Nie będziesz odsłaniać nagości brata swojego ojca: nie będziesz się zbliżał do jego żony, bo jest ona twoją ciotką. 15 Nie będziesz odsłaniać nagości swojej synowej, bo jest ona żoną twojego syna, nie będziesz odsłaniać jej nagości. 16 Nie będziesz odsłaniać nagości swojej bratowej, jest to nagość twojego brata. 17 Nie będziesz odsłaniać nagości kobiety i jej córki. Nie będziesz brał córki jej syna ani córki jej córki, aby odsłonić jej nagość, bo są one jej ciałem. Byłaby to rozpusta! 18 Nie będziesz brał kobiety razem z jej siostrą, aby odsłonić jej nagość za życia tamtej, byłoby to sposobnością do niezgody.

Gość ktoś811
nikt się nie bendzie zbliżał do swych krewnych a Kain i Abel mogli i to na początku świata