Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weselna dziewczyna

SAMA NA WESELU

Polecane posty

Gość weselna dziewczyna

Przedstawie krótko temat:) Zostałam zaproszona na ślub i wesele koleżanki, z która w sumie nie utrzymuję bliskich kontaktów...ale zgodziłam się iść. Tak wyszło,że nie miałam akurat osoby towarzyszacej więc zgodziłam się iść z bratem ( i swiadkiem) panny młodej. No i kłopot z prezentem. Nie znam go dobrze,nie jestesmy zaprzyjaźnieni nawet więc dajemy pieniądze oddzielnie. Tylko jest problem- ile ja mam dac sama od siebie w koperte?? jakbym szła z osobą towarzyszaca jakaś tam swoją , to bym dała 400-500 zł w kopercie. ale samej ile wypada dać?? doradxcie prosze. pozdrawiam!

Gość chardoney
Daj tyle ile możesz. Dobijają mnie pytania: ile wypada. Mój brat idzie sam w czerwcu na wesele do kumpla i powiedział że da 500zł ale oczywiście to nie jest mus, jak nie masz tyle to daj mniej. Wcześniej się wypowiadałam na post dziewczyny która się pytała czy wypada dać 200 zł a idzie z mężem, więc odpisałam że lepiej jak by za to prezent kupili, przeczytaj sobie. A jak masz 1000 to daj 1000 jak masz 200 to daj 200, nikt nie wie ile zarabiasz lub ile masz na koncie

Gość ekl
kup im ładny prezent! Zestaw filiżanek, sztućców, blender, mikser, zaparzacz do kawy z zestawem kaw i filiżankami.... my z mężem dostaliśmy piekny zestaw do wina z grawerem- uroczy prezent! kup im taki zestaw do wina + wino i dwie lampki do wina... wierz mi, że czasem można dostać prezent którego sami byśmy sobie nie kupili nigdy;) (bo wydaje nam sie zbędnym;) ) Nie dostaliśmy ręczników ani pościeli, choć skrycie myśleliśmy, że dostaniemy...więc zaraz po ślubie musieliśmy sobie kupić takowe;)))

Gość weselna dziewczyna
Dzieki za rady:) młodzi powiedzieli,że zycza sobie kase... więc myslalam,żeby dac 300 w koperte i tyle. to i tak duzo jak na mnie. dzieki!

Gość chardoney
Uważam że 300 zł na jedną osobę to wystarczająca kwota

Gość angela_k30
ja jak szłam sama do koleżanki na wesele (narzeczony nie mógł), to dałam 300zł + wiadomo kwiaty , także wydaje mi się, że to tak akurat. daj tyle, na ile cię stać i już