Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka20

Ciąża a wiek

Polecane posty

Gość Kafeterianka20

Więc Drogie Panie ile lat miałyście jak zaszłyście w ciąże bądź teraz macie? Jaki wiek jest odpowiedni a jaki za późny? Pozdrawiam.:)

Gość Kafeterianka20
Planowane?

a co to ma za znaczenie czy planowane czy nie i tak kocham moje dziecko bardzo a z ojcem dziecka jestem juz 5 lat:)

Gość bhjb
a co to ma za znaczenie czy planowane czy nie i tak kocham moje dziecko bardzo a z ojcem dziecka jestem juz 5 lat Czyli wpadka:D

Gość tratata1225
18.

Gość Kafeterianka20
Niby nie ma znaczenia ale tak spytałam. Według was panie ok 40 to dobry materiał na mame chyba są obawy w takim wieku?

Gość Kafeterianka20
18 przypadkiem?:)

W wieku 40 lat nigdy bym się nie zdecydowała na dziecko,to zbyt późno...

Gość Kafeterianka20
to widze, że młode mamy dobrze jest:)

Gość tratata1225
Nie nie przypadek.Byliśmy 3lata razem i myśli o dziecku szybciej były

Gość Kafeterianka20
Ja niestety nie moge się w takim wieku zdecydować bo mój partner jak to stwierdził jeszcze długo nie zamierza być tatą. Z 40 fakt przesada choć są takie przypadki, ja już w wieku 30 chyba bym wolała zrezygnować choć moja mama mnie tak urodziła.

zaszłam mając 23 lata urodziłam mając 24 lata planowane

Gość anka4343p
a ja dokladnie tak jak myszka 23 ciaza 24 urodzilam, ake ja skonczylam studia, mam prace i meza....wczesniej to dla mnie glupota chyba ze dla kogos wyksztalcenie nie jest wazne

Gość Kafeterianka20
też bym chciała mniej wiecej koło 23,24 ale to nie tylko moja decyzja.. A tym 18, 19, 20 w jakiej byłyście sytuacji? szkoła praca?

Moja ciąża to dopiero 4 tydzień. Jestem po maturze, chłopak na studiach.. brałam Yasminelle, ale okazało się, że mają za niską dawkę hormonów dla mojego organizmu no i proszę. A myślałam, że jestem odpowiedzialna, bo biorę tabletki regularnie itp. Cóż, zaskoczyło to wszystkich totalnie, ale powiem, że odkąd zobaczyłam na USG pęcherzyk to teraz trzęsą mi się nogi z nerwów, że mogłoby coś złego się stać. Panicznie boję się poronienia, ja już zaczęłam kochać.. Na razie planujemy, że pierwszy semestr zaliczę, choć może być problem, bo na tym kierunku non stop pracuje się w laboratorium, z różnymi substancjami groźnymi dla ciężarnych, odczynnikami, ale zobaczymy.. Chłopak pójdzie do pracy. Moi rodzice zapewniają, że nie ma problemu i pomogą mi, jednak wiadomo, że nie chcę ich wykorzystywać. Jego rodzice dowiedzą się zapewne w weekend. Jestem dobrej myśli, choć oczywiście martwię się.. Szczególnie tym, że będę musiała rzadko widywać moje własne dziecko, bo rodzice wymagają ode mnie skończenia studiów. Oczywiście mają rację, ale przeraża mnie myśl, że tak wiele ważnych chwil mojego maleństwa ominie mnie... Nie chcę być weekendową mamą, ale nie chcę też być kobietą bez wykształcenia żyjącą od pierwszego do pierwszego. Gorąco pozdrawiam mamusie i przyszłe mamusie :)

Gość Kafeterianka20
Oj to u Ciebie choć rodzicie odpowiednio zareagowali. Dzidzuś bedzie zdrowy i bedzie waszą pociechą:) Ja sobie poczekam dobrych pare latek jeszcze. To choć powiedzcie mi co sie czuje jak sie dowie o ciązy jakies przywiązanie jakie to uczucie??

u mnie była wielka radość !!!! mąz tez szczęsliwy od samego poczatku gadał do brzuszka

Gość ja ci dobroduszny powiem tak
ja moje pierwsze w wieku 29:) Tak wyszło:)

Gość Kafeterianka20
hmm szczęśliwie jak widze:) to dobrze przy odpowiednim nastawieniu wieeelka radość:D

Gość ja mialam 30 lat jak urodzilam
mojego pierwszego i jedynego do tej pory synka, wiecej dzieci nie planuje :D Nie wyobrazam sobie miec dziecka w wieku 18 czy 20 lat...Jak mialam lat 20 to interesowaly mnie rooozne rzeczy: wyjazdy, podroze, studia, praca za granica...ale kazda robi jak chce. Moj synus jest planowany i pojawil sie w najbardziej odpowiednim i oczekiwanym momencie.

Obecnie oczekuje pierwszego. Lat mam 21 jest planowane mam męża, własne mieszkanie prace i studiuje zaocznie :)

Gość Kafeterianka20
A macie/miałyście 'życzenia' co do płci?? czy może metoda z tą chińską tabelką czy jakoś tam się sprawdzila??:) osobiście nie wiem czy można przez odpowiednie dni wywołać odpowednią płeć.