Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziiiwna

jak nie byc zaborcza?

Polecane posty

jestem zaborcza, straasznie. No i co za tym idzie zazdrosna o swojego faceta. O kazda ladniejsza... Jak z tym mam walczyc? Wiem ze mam niska somocene. gdybym byla bardziej pewna siebie byloby mi latwiej. Nie chce wyjsc na nieskromna, ale podobno jestem "nienajgorsza", a mimo to czuje sie przy kazdej ladnej lasce jak malenka szara myszka. Zle mi sie robi jak pomysle ze moj facet moze rozmawiac z jakas super laska... wiem, ze mnie kocha i nigdy mnie nie zdradzi, a mimo to szalu dostaje jak o tym pomysle... ech chce z tym walczyc, nie chce taka byc, czasem udaje mi sie wytlumaczyc sobie ze takie gadanie, czy spojrzenie na ulicy to nic takiego i wtedy przez chwile sie nie denerwuje, ale ogolnie nie radze sobie z tym. Wiem ze to jest tylko moja wina, nie faceta.

Gość Joasia_32
skoro on cię kocha i itd. to dlaczego jesteś taka zazdrosna?! to może zabijać wasz związek. może to jakaś fobia albo psychoza i dlatego powinnaś udać się do psychologa.

sama nie wiem czemu tak sie dzieje, poki co nie chce isc z tym do psychologa, chce narazie sama powalczyc. Mysle ze jakbym zdobyla pewnosc siebie problem by zniknal...tylko jak?

Gość Joasia_32
jako lekarka uważam to za psychozę urojeniową zazdrości. sama możesz sobie nie poradzisz. może ewentualnie pogadać z mądrzejszym facetem, on cię utwierdzi, że nie masz co popadać w taką zazdrość. zacznij spotykać się z mężczyznami na poziomie koleżeńskim, abyś mogła wyjść z niskiej samooceny. pewno masz tylko przyjaciółki i koleżanki. może nawet dominującą siostrę... pamiętaj zazdrość zaprzecza miłości, przyjaźni i na dłuższą metę niszczy związek.

ale ja to wszytko wiem i zdaje sobie z tego sprawe, ze to nie jest normalne. Walcze z tym i malenkie postepy widze, ale chce calkowicie sie tego pozbyc, chce sie cieszyc kazda chwila, nie przezywac innych lasek...

Gość jlsdhkdjh
moze jakas szczera rozmowa z partnerem?

Gość nienormalna jestes
jw