Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosie112

proszę pomózcie mi z pytaniem

Polecane posty

Gość prosie112

mam zadanie domowe:P "Aspekt indywidualny starzenia się ludzi" o czym ja mam pisać? i czego to dotyczy? proszę pomózcie

Gość prosie112

Myślę, że musisz napisać tutaj o tym np. od czego ludzie się starzeją. Wiadomo, że z biegiem czasu człowiek robi się stary, ale na przyspieszenie się starzenia mogą wpłynąć bardzo rózne czynniki. Masz napisać o indywidualnym starzeniu się ludzi- czyli nie wszyscy starzeją się od tego samego. Jeden może od nadmiernego palenia papierosów, drugi od picia alkoholu, od zbyt małej aktywności fizycznej, a co za tym idzie siedzący tryb życia. Napewno mozna zaliczyć różnego rodzaju stresy, które atakują człowieka z każdej strony.

Gość prosie112
dziękuje bardzo!

myślę, że jeszcze zła dieta-zbyt tłuste jedzenie. Każdy człowiek odbiera te czynniki indywidualnie, dlatego napisz, że organizm każdego człowieka jest inny i może zestarzec się z bardzo róznych czynników, które wpływają na jego samopoczucie, jak i zdrowie.

Gość fanthagiro
geny, środowisko (klimat), aspekt społeczny, wpływ pracy, wpływ trybu zycia... jeszcze pytanie na jaki to przedmiot bo można też np napisać jak ludzie radzą sobie ze starością, jak są przyjmowani w różnych społeczeństwach itp temat rzeka ze tak powiem

o cóź, muszę Cię zdołować. Wszyscy starzeją się od tego samego- wiek:D choć każdy w innym stopniu ( no i tutaj te czynniki które wymieniłaś, chociaz według mnie duże znaczenie mają poprostu geny) A co do tematu to może też chodzić o to jak ludzie postrzegają swoje starzenie się. Jak zachowują się po uświadomieniu upływu czasu? Chociaż to co napisała kinkietka bardziej prawdopodobne;)

Ja napisałabym jeszcze o starości(może jako taką ciekawostkę), że starośc wcale nie musi być widoczna na zewnątrz. Człowiek może czuć się stary wewnątrz. Nieraz słyszy się, że człowiek się wypalił, że jest stary a tak naprawdę mówia to ludzie, którzy mają po 40 lat- a przecież wtedy tak naprawdę dopiero zaczyna się życie. Mysle, że szbciej starzeją się pesymiści niż optymiści. Bo optymista zawsze jest rześki i trzeżwo patrzy naświat-jest pełen siły i wigoru a pesymista zawsze mysli że ma pod górkę.

Gość ehwhwhwh
nie chce mi się czytać wszystkich propozycji wiec pokrótce podam moją;p Tam pierwszy ktoś ładnie pomyślał,że każdy od czego innego się starzeje, ale to bym dała w tzn dodatkach;p A jako tezę dała, jak każdy indywidualnie się do swojego starzenia ustosunkowuje. Czy usiada w fotelu zrzędzi i każdemu opowiada jak mu źle, czy postrzega to jako nareszcie dany czas wolny na robienie tego, na co do tej pory czasu nie było, czy poswieca czas sobie czy stwierdza, ze teraz jest od chowania wnucząt i tyle, czy akceptuje swoją starość czy nie etc etc, mozna się rozpisać na wiele stron;p

Gość ehwhwhwh
nonono. A mentalnie to można się nigdy nie zestarzeć! To też dobry punkt;)

Gość prosie112
jesteście cudowni ! :P dziękuje jeszcze raz za olśnienie:P

Gość ehwhwhwh
zacytuj coś jeszcze z kaczmarskiego " starzy ludzie w autobusie" i bedzie ześ obeznana z poezją i w ogóle bedzie git;p