Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość den piraza.

Do kiedy pampersy zakladac?

Polecane posty

Gość den piraza.

Moja corka za niedlugo skonczy 5 lat.Na noc zakladam jej pampersa,bo nie chce zeby obsikala lozko.Ja mam tak twardy sen ze nie obudze sie zeby ja odsikac.A ona bardzo rzadko sama wstaje.Codziennie pampers zasikany.Co radzicie zeby zaczela sama wstawac? Nie chce zaszczanego lozka,potem smierdzi na caly dom,albo jeszcze mnie obsika.

Gość ej powiedz
do osiagniecia pelnoletnosci najlepiej :O

Gość każde dziecko inne
znałam też chłopca który w tym wieku nosił jeszcze pampersy w nocy. po prostu musi dorosnąć. ale radziłąbym może matę nieprzemakalną na łóżko zamiast pieluchy, wtedy dziecko ma szansę szybciej się nauczyć bo jest jej mniej wygodnie, a ty nie masz obsikanego łóżka tylko przebierasz pidżamę i prześcieradło.

Gość kolorek67543
mam ten sam problem-mój syn ma 5 lat i na noc zakładam pampersa.Wiem,że to jest szok,no ale......

Gość każde dziecko inne
rozumiesz jak śpisz twardo to ona być może się budzi na siku, ale że ma pampersa to po prostu leje w pampersa bo tak jej wygodnie i tak jest przyzwyczajona. jak dasz samą matę to zsika się raz, ty nie wstaniesz, jej będzie mokro na łóżku i nauczy się aby iść do kibelka. jest już na tyle duża że napewno te sprawy załatwia sama, kwestia odprowadzenia jej w nocy. wytłumacz, zostaw w przedpokoju światło czy lampkę, żeby jej było łatwiej. myśle, że już czas odzwyczajać od pampersa.

Gość zosia588
5 lat i pampersy??? Albo zmobilizuj się do nocnego wstawania i wysadzania córki na kibelek albo naucz ją aby sama wstawała, to już przecież duże dziecko. Na początek wykorzystaj podkłady na łóżko, a puki nie przestaniesz jej zakładać pampersa na noc to i się pewnie nie szybko od tego odzwyczai.

Gość byle do przodu :)
moja corka w wieku 2,5 roku przesypiała całe noce bez pampersa!

Gość den piraza.
U nas cala noc swieci sie swiatlo bo tu gdzie mieszkam w domach sa katsaridy,robale ktore boja sie swiatla.Raz sie w nocy obudzilam z taka wielka krowa na policzku myslalam ze zawalu dostane.Od tamtej pory nie gasze swiatla.Juz raz jak miala 3 lata pozwalalam jej na brak pampersa dlugi czas.Nie zawsze sie budzilam.Nad ranem wszystko obsikane.Cos mi sie zdaje ze corka tez twardo spi.Potrafi cala noc spac odkryta i mokra i sie nie przebudzi.Brat sikal do 16 roku zycia,ale to bylo na tle nerwowym,bo w domu ojciec alkoholik.Zadne terapie,leki nie pomagaly.Dopiero jak wyjechal na kolonie to wogole nie sikal.Wrocil do domu i znowu to samo.Ale corka nie ma nerwowej atmosfery w domu.Juz sama nie wiem.

Hej ja pierwszy raz na forum.Moja córka też nie długo skończy 5 lat i też mam z nią problem z siusianiem w nocy,ale pampersa jej nie zakładam.Podkładam pod prześcieradło ceratę i w ten sposób córka się mobilizuje bo jak się zsika to jej nie wygodnie i wstanie w nocy się przebrać i idzie do łazienki i później już do rana sucho,i kilka następnych dni też suchych.Zdarza się jej tak sporadycznie jeszcze zsikać,ale już rzadziej niż kiedyś.A tak twoja córka się przyzwyczaiła do pampersa i tak jej wygodniej.Pewnie trochę to potrwa zanim się odzwyczai,ale trochę cierpliwości i na pewno się uda.

Gość abbyy
Na naukę nigdy nie jest za późno. Przede wszystikm to Ty musisz się zmobilizować. Co to w ogóle za tłumaczenie, że masz twardy sen? Nastawiasz budzik np na 12 w nocy, wstajesz i prowadzisz dziecko do wc. Jak trzeba to i kilka razy. Plus oczywiscie cerata pod przescieradlo w razie wpadki. Niestety, ale dziecko samo nie zaskoczy, ze w nocy sie nie sika, kiedy bedziesz jej zakladala pampersa. To wymaga soporo pracy zarowno z jej jak i Twojej strony. Takze wez sie za siebie i dziecko, bo uwazam, ze 5 letnie dziecko z pampersem w nocy, to przegiecie. I jest to wina Twoja, Twojej wygody i jeszcze glupio sie tlumaczysz.

Gość den piraza.
Ja naprawde mam twardy sen ;/ budzik rzadko kiedy mnie obudzi.Zawsze mialam klopot nawet do szkoly zwloklam sie na 2,3 lekcje a w sierpniu mialam egzaminy poprawkowe z tych przedmiotow ktore byly jako pierwsze w planie lekcji.Wiem,glupia jestem.Moglabym spac po 14 godz gdybym mogla. Odnosnie tej ceraty,to sa jakies specjalne czy zwykle takie co sie na stol daje?Mam obawy ze to wyplynie na materac i dywan pod lozkiem ;/ zreszta nie wiem.Zaryzykuje.

Martwi cie bardziej dywan i zesikane łóżko niż to że córka mając 5 lat sika w pampersa?

Gość superniania007
moja mała, ma 7 lat i nosi pampersy na noc. zawsze jest pełny na maxa. Nosi pampers 5. nie chce wstawać w nocy. jak posadzę ją na kibelek, to nie siusia tylko jak stoi. Nie wiem co zrobić. Nauczycielom w szkole to nie przeszkadza. Kupka tyeż sie zdarzy. :\

Gość brunekta dasda
DZiewczyny poradzcie co zrobić... Mój syn ma niecałe 4 lata. Nie sika w dzien już długo do pampka. W nocy też mu nie zakładam ale... On śpi bardzo mocno, chodzimy go wysikać raz w nocy i zazwyczaj wystarcza. Zazwyczaj śpi stoi i sika. Ale czasem, a ostatnio co drugą noc sie zesika. Powiecie że dobrze bo sie oduczy - guzik! Spi w tym zesikanym łózku bo ma aż tak twardy sen... Co robić? Mam pampersy w zanadrzu ale nie chce iść na łatwiznę. Dodam że jak go chcę wysikać w nocy drugi raz to nie chce. Już nie mam pomysłu...

jak prześpi noc lub kilka w zimnych siuśkach to sie nauczy wstawać i chodzić do kibelka oczywiscie połóż coś pod prześcieradło

Gość superniania007
nie martw się jak już wspomniałam moja córka ma 7 lat i nosi pampersy. Nic wielkiego. Nie musisz się martwić o nic. Trudno nosi to nosi. Nie pękaj!

Gość przeciez to homeopatyczny
7 lat i pampers? o matko!!! a sa takie wielkie rozmiary??

Gość superniania007
są. są 6 powyżej 16 kg, i od 16 do 30. ona używa tych 16-30. Czyli 5. Co w tym dziwnego? Przecież dzieci rosną w swoim tempie. PS - w sklepach są nawet pampersy dla dzieci 8-15 lat

Na Allegro kiedyś dało się kupić specjalne urządzenie, które właśnie służyło do oduczenia sikania w łóżku. Gdy dziecko się zsikało włączał się alarm - tak jakby budzik i dziecko budziło się w mokrym łóżku (spać, a zasnąć w mokrym to różnica). Po jakimś czasie użytkowania dziecko przestawiało się, budziło się gdy chciało mu się sikać i samo wolało iść do łazienki. Niestety nazwy urządzenia nie pamiętam. To było coś z siusianiem czy moczeniem się. Jeśli dobrze kojarzę to było przeznaczone dla dzieci opóźnionych, które mają z tym większy problem niż te zdrowe.

Gość superniania007
Już takie mieliśmy. Nie działa. Dziecko nie żyje w strachu, ma pełną rodzinę i wszystko co chce. Ale ten pampers... Szkoda gadać. No trudno przecież kiedyś chyba z tego wyrośnie. Huggies drynites nie wytrzymują i dla tego pampers 5 lub 6. Dzisiaj też pampers był cały mokry. Nie wiem co zrobić. Urolog zalecił pampersy i Minirin ale to nie działa.

Gość Elija
Syn mojej koleżanki ma 9 lat i dalej zakłada mu pampersa na noc to nic złego skoro dziecko ma problem ja przyznam szczerze że moja córka ma 5,5 roku i nosi pampersy przez cały dzień

Gość x222
nosić przez całe życie

Gość tortillla
Ludzie, niewiele wiecie a piszecie takie glupoty. Sa dzieci ktore sikaja w nocy nawet do 5 czy 6 roku zycia i to nie jest kwestia nauczenia czy nie tylko dojrzalosci. Niektore dzieci potrafia przespac noc na sucho w wieku 2,5 lat a niektore kilka lat pozniej To moze byc szokujace ale moczenie nocne to jest problem i wcale nie dotyka tak malo dzieci. Nawet sa te takie majteczki od 4-6 lat bodajze drynites czy jakos tak. To jest tak jak z wszystkim innym. Niektore dzieci zaczynaja chodzic w wieku 16 miesiecy a pierwszy zab im rosnie w 13 mscu. Z sikaniem na nocnik tez tak jest. Takze w dzien. Nie wszystkie 2 czy 2,5 latki sikaja w pampersa w dzien tylko dlatego ze rodzice nie ucza. Troszke wiecej wiedzy i tolerancji

Gość gość
ja miałam 13 lat i tez mi sie zdarzało zasiakc łóżko no niestety było to ze stresu w domu ale nie miałam pampersa. moja corcia ma 17 miesiecy i w dzien juz nie ma papmersa jeszcze z mieisac i w nocy tez nie bedzie;)

Gość gość
katastrofa jak to czytam mój mały nie wali w pampersa odkąd miał 2,5 roku, ale syn koleżanki ma 5,5 roku, pampersa nosi cały czas, mówić nie umie bo mamusia za niego mówi, bawić się z dziećmi nie umie bo im wszystko z rąk wyrywa - mamusia nauczyła że co dziecko chce to zaraz dostanie, okna przy 30 stopniach nie można otworzyć bo dziecko się zaziębi, ale papierosy palą przy nim z tatusiem, na dwór nie wychodzi bo jest za zimno albo za ciepło od rana do nocy telewizor ogląda, na śniadanie słoik nutelli - potem sie dziwi że dziecko nie chce nic jeść innego i niedowage ma blady, chudy - ale przecież to oczko w głowie.... szkoda gadać

Gość gość
Moja córcia miała 3,5 latek kiedy przestała w dzień sikać do pampersa ale nadal mamy problem z kupką Ada ma 4,2 lat i kiedy chce zrobić kupkę karze założyć sobie pampersa. Nocniki nie działają ubikacje też. Ostatnio z mężem wymyśliliśmy że pokażemy jej jak inne dzieci załatwiają się (na YouTube są takie filmiki). Muszę powiedzieć że widzę efekty już kilka razy siadła na kibelek. Pozdrawiam wszystkie mamy mające ten problem.

Gość mamusia oliwci
moja córka ma 11 lat a dalej nosi pampersy!! ostatnio sprzątałam u niej i znalazłam pampersy firmy pampers i to 5 no masakra